• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
311 x

Inhoudsopgave

Kan je huis wel wat harmonie gebruiken? Deze vier simpele tips helpen je op weg naar een inspirerend interieur vol warmte, groen, licht en lucht. Daar word je toch meteen vrolijk van?

feng shui

Feng Shui [feng sjweej] is een oude Chinese filosofie over de relatie tussen mensen en hun omgeving. Het zijn eigenlijk richtlijnen hoe je ruimtes kunt indelen zodat je er vrolijk van wordt. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Vooral de levensenergie of chi lekker zijn gang laten gaan!

Feng Shui gelooft namelijk dat de hele wereld uit energiestromen bestaat. Chi verbindt dus mensen, dieren, dingen en planten. Die verschillende soorten energie hebben bovendien allemaal invloed op elkaar. Een fijn huis is dus een plek waar alles positief samenwerkt!

Dat kan al heel makkelijk door te letten op het gebruik van

  • Licht
  • Lucht
  • Warmte
  • Natuur

koperen schaaltje decoratief

Licht

Licht is onmisbaar in elk huis. Eigenlijk is het heel eenvoudig: let the sun shine in! Zet bijvoorbeeld ook deuren open zodat de stralen overal kunnen komen. Gebruik daarnaast spiegels en regenboogkristallen om al dat licht te reflecteren. Zo krijg je niet alleen een vrolijker huis, ook houden ze de chi op gang. Spiegels helpen bovendien om de ruimte groter te laten lijken. Echte Feng Shui-fanaten laten ze iets natuurlijks weerkaatsen zoals een kamerplant of kristallen. Dubbel zoveel effect. Hou het wel bij één spiegel per ruimte – hoe knap je ook bent! ’s Avonds zorg je voor zachte verlichting op verschillende plaatsen. Bijvoorbeeld met kleine lampjes of kaarsen.

 

regenboogkristal

Lucht

Beweging is belangrijk in de Feng Shui. In een fijn huis voelt iedereen zich vrij om te gaan en staan waar hij wil. Zorg dus voor een opgeruimde ontvangst bij de deur en ruime looppaden. Hou vooral de deuren vrij. En vergeet ook niet regelmatig een raampje open te zetten of de lucht op een andere manier te verversen. Brand bijvoorbeeld etherische olie, salie, een wierookje of zet op verschillende plekken wat zuiveringszout neer. Ook opruimen helpt voor een luchtig huis. Je eigen stekje is volgens de Feng Shui namelijk een weerspiegeling van jezelf. Dat betekent een plek die leeft en verandert. Neem dus regelmatig afscheid van spullen waar je niet (meer) blij van wordt of die je binnenkort niet gaat gebruiken.

lotusbloem waxinelichthouder met kaars

Warmte

Positieve warmte zit volgens de Feng Shui in zachte kleden en kussens, beschermende gordijnen en veel aardetinten. Zo kun je jezelf lekker nestelen en afsluiten van de buitenwereld. Bovendien helpen natuurlijke en zachte materialen om geluid te absorberen. Heb je alsnog last van lawaai? Zet dan een ontspannen muziekje op of ga met een klankschaal aan de slag. Ook je favoriete liedjes zijn een vorm van comfort! Hitte die je juist niet wilt hebben komt van elektrische apparaten. Zet die dus zoveel mogelijk uit. Haal ongebruikte stekkers uit stopcontacten en laat tv’s niet op standby staan.

koperen schaaltje decoratief 2

Natuur

Volgens de Feng Shui is natuur een heel belangrijk element voor je tevredenheid. Haal dus buiten naar binnen met verse bloemen en planten, mooie stenen en andere natuurlijke materialen zoals hout en bamboe.
Bloemen geven kleur en planten zuiveren de lucht. Plaats ze daarom door het hele huis heen. Vind je hele boeketten een gedoe, gebruik dan gewoon een losse bloem of tak. Haal uitgebloeide planten of bloemen weg, zodat het levendig blijft. Heb je geen groene vingers? Hang dan natuurfoto’s in je huis of zet een lotus kaarshouder neer. Deze bloemen zijn erg belangrijk in de Feng Shui, omdat ze symbool staan voor spirituele groei.
Stenen staan juist weer voor het aarde-element. Ze kunnen daarom helpen bij een ontspannen sfeer. Leg bijvoorbeeld kristallen in je huis of gewoon mooie kiezeltjes. Ook een stenen beeld straalt voor veel mensen rust uit. Wat je ook doet, zorg dat je er zelf vooral blij van wordt 🙂

boeddha beeld steen

Feng Shui-ze!

Laatste aanpassing op 24 maart, 2021 4:13 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen