• Spiru De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Spiru Gratis verzending vanaf €50
  • Spiru 100.000+ Zenvolle klanten
Gratis verzending vanaf €50
Yorick
Door Yorick 29 januari 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
5579 x

Nieuw huis? Gefeliciteerd! Nu is het zaak om er een eigen plek van te maken. Door je huis te reinigen met witte salie, verdrijf je volgens de traditie alle restjes negatieve energie. Zo begin je met een schone lei op je eigen stek. Maar ook als je er al een tijdje woont, kan een rookceremonie een fris gevoel geven. In dit artikel lees je daarom alles over dit ritueel met gedroogde salie!

huis reinigen met salie smudge stick

Nog niet zo lang geleden ben ik met mijn gezin verhuisd en dat bracht enorm wat stress met zich mee. Planning, vervoer, klussen, inrichten… Dan is niks lekkerder om heerlijk tot rust te komen in je eigen huis. Maar zelfs toen de meubels op hun plek stonden, bloemen en planten geurden en kleurden en onze foto’s en decoraties hun persoonlijke touch aan de ruimte gaven, voelden we ons er nog niet helemaal thuis. Een goede vriendin van mij raadde me aan om ons nieuwe stekje te reinigen met witte salie. Smudgen, noemde ze het.

witte salie smudge stick in hand gehouden

Hier komt Smudgen met Witte Salie vandaan

Smudgen of smudging is een oud ritueel van de Native Americans in Noord-Amerika. Het stamt al uit de oudheid en is bedoeld om mensen of ruimtes te zuiveren. Niet alleen is salie een populair kruid met anti-bacteriële eigenschappen, er zit ook een bijzondere spirituele betekenis aan vast. Witte salie zou ruimtes namelijk ontdoen van negatieve energieën en geesten. Zo ontstaat er volgens salie fans weer rust en balans. Sinds we dit ritueel hebben doorlopen voelen we ons écht op ons gemak in het huis. Terwijl we hiervoor nog nooit gehoord hadden van energetisch reinigen! Zo zie je maar weer, wie iets nieuws probeert .. 🙂

twee smudge sticks in abalone schelp

Wat je nodig hebt om je Huis te Reinigen

Een huis reinigen met witte salie begint met deze basics.
Je hebt nodig:

  • een Smudge Stick voor grote vertrekken. Voor kleine kamers kun je losse blaadjes Witte Salie kopen of Witte Salie Wierook gebruiken. Sommige mensen zweren zelfs bij Palo Santo!
  • een Abalone Schelp of kommetje met zand erin, om de as op te vangen
  • een kommetje water, om de smeulende smudge te doven
  • een aansteker (liever geen lucifers, want je moet één hand vrij houden)

Zo kies je een Manier om met Salie te Reinigen

Er zijn twee manieren om je huis te reinigen met witte salie. Je kunt namelijk hele woning aanpakken of een specifieke kamer kiezen. Als je net verhuisd bent is het hele huis wel fijn, maar na een drukke verjaardag wil je misschien alleen de woonkamer doen. Elke methode vraagt om andere Smudge Benodigdheden. Hier onder vind je daarom een korte uitleg

Lopend het hele Huis Reinigen

Het hele huis doorlopen doe je met een smudge stick in de ene hand en in de andere een kommetje of schelp om de as op te vangen. Als je een schelp gebruikt, leg er dan wat zand in zodat de mooie binnenkant niet verschroeit.

Salie laten staan in een Vertrek

Als je de witte salie een tijdje wilt laten staan op één plek, is een Abalone Schelp met houder handig. Hier kun je de smudge stick een tijdje op laten smeulen. Kies in dat geval voor een bundeltje dat even groot of kleiner is dan je schelp. Ook kun je een geschikte Wierookhouder kopen om losse witte salie op te branden, bijvoorbeeld een zeefwierookbrander. Pas wel op met de dosering van de kruiden. Salie geeft een intense geur af dus less is more.

salie smudge stick om te reinigen in hand

Deze Tips helpen bij het Huis Reinigen met Salie

Er zijn dus verschillende manieren waarop je kunt smudgen. Kies vooral een optie die bij je wensen en situatie past. Wat je ook doet, hou in ieder geval altijd onderstaande tips in gedachten. Zo heb je nog lang plezier van je ritueel!

Veiligheid boven alles

Het allerbelangrijkst is dat je tijdens de ceremonie je huis niet in de fik zet. Want waar een smeulende stick is, kan gemakkelijk vuur ontstaan. Let op waar je rook langs laat gaan! Kom dus niet te dicht bij gordijnen, kleedjes of ander brandbaar materiaal en hou een brandblusser bij de hand.

Lekker doorwaaien

Witte salie branden in huis wordt al snel intens, omdat de geur lang kan blijven hangen. Ook moet de rook in alle hoeken kunnen komen. Zet dus zoveel mogelijk ramen en deuren open. Zo kan de rook het hele huis door waaien en alle vertrekken reinigen. Ondertussen krijg jij frisse lucht binnen. Ook niet onbelangrijk!

Witte Salie branden

Hou de salie boven de kom of schelp, met het uiteinde schuin naar beneden in een kleine vlam. Haal deze weg zodra er rook ontstaat. Blaas direct eventuele vlammen uit en herhaal dat een paar keer om het smeulen goed op gang te krijgen.

Reinig jezelf: Smudge je Aura

Om je huis vrij te maken van negatieve energieën, moet je daar volgens de smudge traditie zelf ook vrij van zijn. Vorm dus een kommetje met je hand en begeleid de rook over je hele lichaam, van je voeten richting je hoofd en weer terug. Terwijl je dit doet, stel je dan voor dat de rook alles dat jouw geluk blokkeert in zich opneemt en verwaait.

Een wens voor elke kamer

Behandel je het hele huis? Doe dat dan van boven naar benden, dus van zolder naar kelder. Bedenk alvast voor elk vertrek met welke intentie je deze reinigt en formuleer een wens. Bijvoorbeeld: “Ik reinig deze kamer van alle onzuiverheden, negativiteit of iets dat niet past bij de mensen die hier wonen.” Zo focus je op positieve energie! Sluit na het reinigen van de kamer de deur achter je, zodat de negatieve energie het raam uit waait en niet terug je huis in.

huis reinigen met salie spreuk
Spreuk voor bij het reinigen van je huis met witte salie.

Rook in alle hoeken

Loop door het vertrek en zwaai rustig met de bundel zodat de rook in alle hoeken, langs de muren en rond alle ramen komt. Visualiseer je dat de rook alle energie in huis wegneemt die er niet hoort te hangen. Zie deze elementen oplossen en door het raam verdwijnen, alle negatieve energie met zich meevoerend en ruimte makend voor welzijn en geluk. Dit is een hele goede visualisatie die voor ons elke keer werkt!

Het ritueel afronden

Klaar? Geef jezelf nog even een salie behandeling en doof de stick in een kopje water. Sommige experts raden aan om voor elke ceremonie een verse kruidenbundel te gebruiken, maar als de smudge nog niet op is, kun je ‘m ook laten drogen en later opmaken. Wil je de reinigingsceremonie mooi afsluiten, begraaf de salie-stick dan in de aarde. Ik begraaf ze zelf het liefst in de buurt van de voor- en achterdeur. Je weet maar nooit waar het goed voor is.

huis reinigen met salie abalone schelp

Enthousiast over Huis Reinigen met Salie?

Zo, nu weet je alles wat je moet weten om je huis te reinigen met witte salie. Sinds wij het hebben gedaan in ons nieuwe stekkie, is het elke dag weer heerlijk thuiskomen. Hopelijk werkt het ook zo goed voor jou! Mocht je nou enthousiast aan de salie gaan, dan kun je ook zelf een Smudge Stick Maken. Helemaal niet moeilijk! Wil je een andere geur gebruiken om je huis op te frissen? Hier vind je tips welke wierook je kunt kiezen.

Veel succes en geluk gewenst met je eerste reinigingsritueel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen