• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
528 x

Voor veel mensen heeft Rozenkwarts betekenis als liefdessteen. Hier ontdek je wat dit hartelijke kristalletje doet voor je zelfzorg.

Rozenkwarts of Roze Kwarts is een mineraal met een lichtroze tint. Sommige steentjes zijn doorzichtig en glanzend, anderen wat meer wolkig of mat. Volgens kenners is de naam rozenkwarts een verbastering van ‘roze kwarts’ en heeft het niks met bloemen te maken. Toch is het niet gek om bij dit kristal aan romantiek te denken, het is namelijk een echte liefdessteen! In dit artikel vind je

 • De Rozenkwarts Betekenis
 • Rozenkwarts Werking bij Emoties en Lichamelijke Klachten
 • Welke Sterrenbeelden Rozenkwarts rocken
 • Welk Chakra van Rozenkwarts houdt
 • Welke Rituelen je met Rozenkwarts doet

 

rozenkwarts zaksteen

De Rozenkwarts Betekenis

Rozenkwarts staat symbool voor alles dat met hartelijkheid te maken heeft zoals compassie, creativiteit, vriendschap en schoonheid. Dit kristal wordt daarom vaak geassocieerd met liefdevolle godinnen en heiligen zoals Venus, Maria en Quan Yin. Deze beauty zou dus als inspiratie dienen om je leven niet alleen mooi te maken, maar ook in te richten naar je grootste verlangens!

Hier heeft Rozenkwarts Werking op het Lichaam

Roze kwarts wordt meestal gebruikt om het hartgebied te ondersteunen, bijvoorbeeld bij onrustige ademhaling. Ook benauwdheid en je bloedsomloop zijn dingen die je rikketik regelt. Bovendien zouden je thymus, borsten en nieren ook blij worden van deze steen. Kom je moeilijk in slaap? Veel mensen leggen een rozenkwarts naast hun bed voor zoete dromen.

Zo heeft Rozenkwarts Betekenis bij Emoties

Hartkwarts lijkt wel een beetje te blozen. Daarom is het niet vreemd dat het kristal bekend staat als goede partner in de romantiek. Niet alleen zou hij Zelfliefde versterken, ook mag je erbij uithuilen in het geval van ludduvuddu. Rozenkwarts zou het vooral belangrijk vinden dat je eigenwaarde ontwikkelt en het jezelf toestaat verdriet te voelen – vooruit dan maar kristalletje, omdat je het zo lief vraagt! 🙂

 

yoni ei rozenkwarts

Voor deze Sterrenbeelden heeft Rozenkwarts Betekenis

Bij elk teken van de dierenriem passen een aantal kristallen. Rozenkwarts wordt meestal geassocieerd met gevoelsmensen zoals Weegschaal, Stier en Kreeft. Deze zonnetekens hebben volgens astrologen een talent voor emoties en schoonheid. Weegschaal rockt de rozenkwarts omdat de steen symbool staat voor balans, iets waar dit mens heel erg van houdt. Stieren hebben een symbolische band met de steen vanwege hun voorkeur voor vredigheid en trouwe vriendschap. Roze kwarts hoort daarnaast natuurlijk ook bij de verzorgende en gevoelige Kreeft. Nu wil je zeker ook weten welke edelsteen bij jouw sterrenbeeld past!

Bij dit Chakra heeft Rozenkwarts Betekenis

Rozenkwarts past volgens de Chakra Kleuren bij het vierde krachtcentrum ter hoogte van je hart. Hier beleef je acceptatie, schoonheid en samenzijn. Volgens de chakra filosofie verbindt dit knooppunt de onderste en bovenste drie chakra’s en brengt het daardoor je basisbehoeften in contact met spirituele vermogens. Deze plek heet ook wel Anahata, wat zuiver of puur betekent. Het hart is hier dus een soort tussenstation waar je bepaalt wat waardevol is in het leven. Daar komt zo’n hartelijke steen met roze kleur natuurlijk goed bij van pas!

 

edelsteen waterfles rozenkwarts

Bij deze Rituelen Gebruik je Rozenkwarts

Volgens veel mensen is roze kwarts een bijzonder zachte steen. Je kunt hem daarom goed gebruiken bij self care zoals huidverzorging of energetische reiniging. Ook zou het kristal geschikt zijn voor baby’s, kinderen en andere beginners. Hieronder vind je tips om rozenkwarts in je rituelen op te nemen, bijvoorbeeld in het werken met

 • Aura’s
 • Gouden Driehoeken
 • Edelsteenwater
 • Massage

De Werking van Rozenkwarts in je Aura

Hartkwarts zou prima van pas komen bij het kalmeren Aura of energieveld. Volgens kenners laat het emoties stromen en brengt het met vriendelijke kracht de boel in balans. Je kunt bijvoorbeeld Knuffelstenen Kopen en een tijdje vasthouden of een Beschermengel van rozenkwarts in huis neerzetten. Een fijne manier om onvoorwaardelijke liefde voor jezelf te oefenen!

De Betekenis van Rozenkwarts in de Gouden Driehoek

Rozenkwarts is één van de drie stenen waarmee je de Gouden Driehoek legt, een combinatie bedoeld om vredige energie te creëren. Rozenkwarts zou namelijk de kracht van de andere soorten, Bergkristal en Amethist, met elkaar verbinden en in harmonie brengen. Overal waar rustige vibes nodig zijn, komt deze stenengroep van pas. Veel edelsteen fans leggen hem bijvoorbeeld in hun slaapkamer of praktijk.

Rozenkwarts Toevoegen aan Edelsteenwater

In de meeste basisrecepten voor Edelsteen Water Maken vind je rozenkwarts terug. Deze soort zou de moleculen in drinkwater regelmatig maken, waardoor het werkzamer wordt. Dat idee is afgeleid van onderzoek naar water door de onderzoeker Emoto. Spreekt dat je niet aan, dan misschien wel het idee dat je een kopje liefde drinkt!

Massage met Rozenkwarts

Voor veel mensen verrijkt rozenkwarts hun verzorgingsrituelen. Of je nou een Massage Roller gebruikt of Guasha steen, de bedoeling is dan in ieder geval om een beetje aardig voor jezelf te zijn. Of gewoon stapelverliefd te worden natuurlijk! Ook is rozenkwarts naast Jade een populaire soort om voor het eerst Yoni Ei Oefeningen mee te doen. Zo’n zacht kristal kan bijvoorbeeld steun geven bij spanning of helpen om te genieten van het moment.

 

rozenkwarts massage roller

Rozenkwarts Reinigen en Opladen

Spoel je kristal af met stromend water of laat de steen in een vol bakje liggen. De meeste mensen doen dat een aantal uren of de hele nacht. Zo zou de negatieve energie van de steen weer neutraal worden. Rozenkwarts kan prima tegen vocht, terwijl het uiterlijk van sommige stenen zoals lapis lazuli daardoor verandert. In dat geval komt de zuiverende rook van Palo Santo van pas of je kunt daarvoor Witte Salie kopen. Ook gebruiken sommigen energiewerk zoals Reiki voor reiniging of leggen rozenkwarts bij andere Edelstenen zoals Shungiet, Amethist en Orgoniet. Wanneer de steen gereinigd is, kun je hem opladen onder Volle Maan of in de ochtendzon.

Hoe heeft de rozenkwarts steen betekenis voor jou?

Laatste aanpassing op 15 maart, 2021 12:44 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen