• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 2 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
709 x

De Volle Maan heeft voor veel mensen magische krachten. Lees hier wat die zijn en welke rituelen jij kunt doen onder haar heldere hemel!

volle maan ketting

Vind jij de Volle Maan ook zo bijzonder? Dan ben je niet de enige! Er zijn namelijk genoeg verhalen over het effect van haar sterke schijnsel. Zo zitten kroegen en politiebureaus op deze stralende avond meestal overvol en is het volgens verpleegsters spitsuur op de kraamafdelingen. Ook zouden emoties hoog oplopen op deze dagen. Niet zo gek als je bedenkt dat de maan ook invloed heeft op eb en vloed. Benieuwd hoe dat zit? Lees hier welke krachten deze maanfase heeft en ontdek vijf magische rituelen om haar te vieren!

Dit is de Magische Betekenis van Volle Maan

De meeste spirituele tradities zien de volle maan als een magische batterij. In een speciale Maankalender kun je opzoeken op welke datum en tijdstip ze haar volheid bereikt, maar ook in de dagen eromheen hangt er volgens heksen en astrologen een flink potje energie in de lucht. Deze sterke vibes zouden al voelbaar zijn in de fase van de wassende maan en nog enkele uren of dagen doorwerken na het moment suprême.

Daarom Werk je met De Energie van de Maan

Voor heksen is de energie van de volle maan een soort kosmische versterker. Deze periode van de maand zou bijvoorbeeld benadrukken wat belangrijk voor je is of een broodnodig vergrootglas over je leven leggen. Verborgen of onbewuste zaken zouden dus zomaar zichtbaar worden! Dat maakt deze fase een vruchtbare tijd voor inzichten en nieuwe plannen. Wiccans maken graag gebruik van deze creatieve periode voor hun magische werk. Op deze avonden de sluier tussen de waarneembare wereld die van onzichtbare krachten namelijk flinterdun zijn!

kristallen bol met zwarte kat

Zes Keer een Maanritueel op Wicca Wijze

Omdat de Volle Maan veel magische kracht zou hebben, zien wiccans haar als ideaal moment om instrumenten op te laden en persoonlijk inzichten op te doen. Deze zes rituelen zijn volgens kenners helemaal moon proof, maar verzin vooral je eigen variaties. Creativiteit en doen wat goed voelt, horen nou eenmaal bij deze vruchtbare tijd!

Wicca rituelen voor volle maan zijn:

  1. Glazen Bol Kijken
  2. Pendelen en Tarotkaarten Trekken
  3. Droomdagboek Schrijven
  4. Maanwater Maken
  5. Kristallen Opladen
  6. Volle Maan Altaar Maken

Glazen Bol Kijken

Een typisch volle maan ritueel wicca style is Glazen Bol kijken. Deze beauty’s lijken een beetje op de maan en dat is niet voor niets. Tijdens volle maan zou je namelijk letterlijk en figuurlijk helder kunnen zien, wat het een prima moment maakt voor belangrijke levensvragen. Pak er op deze mysterieuze avonden dus een Kristallen Bol bij om je te helpen achterhalen wat je diep van binnen weet!

Pendelen en Tarotkaarten Trekken

Pendelen kan ook prima op deze goed verlichte nachten. Gebruik zo’n spirituele sessie dan vooral om antwoorden te krijgen op kwesties die al een tijdje aan je knagen. De krachtige energie van de volle maan zou namelijk perfect zijn om duidelijkheid te krijgen en knopen door te hakken. Heb je wat meer ondersteuning nodig te begrijpen wat er speelt? De Tarot zit vol met symbolische steun en astrologische tekens zoals Zon, Maan en Sterren. Trek dus vooral een kaartje tijdens zo’n heldere nacht!

Droomdagboek Schrijven

Volgens veel spirituele tradities hebben je Dromen Betekenis en is volle maan de beste tijd voor visioenen. Je kunt rond die tijd dan ook prima een droomdagboek bijhouden. Misschien bespeur je wel typische maansymboliek in je nachtelijke avonturen! Ook kun je voor het slapen om inzicht vragen. Wie weet gebeurt er wel iets 😉

leren notitieboekje dromenvanger

Maanwater Maken

Maanwater is een magisch middeltje dat sjamanen en wiccans in hun reinigingsrituelen gebruiken. Je kunt het trouwens ook drinken, in bad gieten of aan planten geven. Gelukkig is het eenvoudig te maken, namelijk door water ’s nachts onder de heldere maan te zetten. De meeste heksen zetten het buiten, maar binnen is ook mogelijk. Gebruik hiervoor een schone glazen fles of laad je water op in een Heksenketel. Regent het tijdens volle maan, dan kun je dat natuurlijk opvangen. Blessed be!

Kristallen Opladen

De volle maan zou geschikt zijn om kristallen nieuwe kracht te geven. Volgens de meeste mensen helpt haar aantrekkingskracht namelijk om energetisch vuil te verwijderen en laadt het licht de stenen op. Ook kun je vooraf Edelstenen Reinigen met water en ze daarna een nachtje op de vensterbank leggen. Zo zijn je spirituele krachtpatsers weer helemaal klaar voor hun volgende magische handeling!

zen altaar piramide groot

Volle Maan Altaar Maken

Wil je de volle maan vieren? Maak dan een altaar met symbolen en offers die haar betekenis verbeelden en vereren. Je kunt bijvoorbeeld water of andere spiegelende oppervlakken gebruiken. Hiermee zou je de emotionele kracht en zelfreflectie van de volle maan op kunnen roepen. Passende offers bestaan meestal uit fruit, bloemen en kruiden van het seizoen. Dezelfde vruchtbare energie kun je uitdrukken door afbeeldingen van godinnen of moederfiguren toe te voegen. Wat je ook gebruikt om een Wicca Altaar te maken, doe je volle maan ritueel met liefde en een persoonlijke touch. Zo ontstaat er volgens heksen meer van je eigen magie!

Meer Weten over Astrologie?

De symboliek van sterren en planeten inspireert veel mensen om hun beste leven te leven. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welke edelsteen bij je sterrenbeeld past, zodat je altijd een kristallen buddy bij de hand hebt. Weet je ook onder welk teken de Maan in je Horoscoop staat, dan kun je de stenencollectie uitbreiden met een versie die bij je gevoelsleven past. Verdiep je bovendien eens in haar verschillende fasen. Tijdens de Nieuwe Maan zou het bijvoorbeeld een ideaal moment zijn om los te laten wat je niet mee wilt nemen naar de volgende cyclus.

Meer over astrologie lezen

Wat betekent de volle maan voor jou?

Laatste aanpassing op 01 december, 2020 12:11 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen