• De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Gratis verzending vanaf €60
  • 100.000+ Zenvolle klanten
De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
Gratis verzending vanaf €60
100.000+ Zenvolle klanten
Anouk
Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
1254 x

Weten welke edelsteen bij je sterrenbeeld past of op zoek naar een kristallen cadeautje? In dit artikel vind je 10 soorten voor elk teken.

Edelstenen en sterrenbeelden worden vaak met elkaar verbonden. Een Horoscoop zou namelijk net zoals kristallen energie bevatten. Elk sterrenbeeld heeft dus een persoonlijke power die overeenkomt met een aantal mineralen. Ben jij iemand die zich wel eens afgevraagd heeft ‘welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld’? Hieronder vind je per teken 10 verschillende soorten. Zo heb je genoeg opties om uit te proberen!

Edelstenen Ram

Zodra de zon in Ram gaat, wordt de lente ingeluid. Bij dit teken horen dus vrolijke steentjes vol vurige energie. Dit bezige bijtje moedig je aan met oranje of roodachtige stenen zoals Sardonyx, Carneool, Robijn, Granaat en Rode Jaspis. Ook gele of heldere stenen zoals Citrien en Honing Calciet sluiten perfect aan bij de makersmentaliteit van het sterrenbeeld Ram. Om al die levenslust een beetje in balans te houden, kun je ook kiezen voor wat kalmerende invloed van Magnesiet, Heliotroop of Hematiet.

 

geschenkflesje aan waxkoord granaat

Edelstenen Stier

Dit betrouwbare teken symboliseert natuur, stabiliteit en vertrouwen; aarde energie op z’n best! Zo’n liefdevolle rots in de branding verdient veel hartelijke steentjes zoals Nefriet, Aventurijn, Smaragd en Agaat. Ook Rozenkwarts, Rhodoniet en Zonnesteen geven hem de gezelligheid die hij nodig heeft. Bij het sterrenbeeld Stier horen bovendien stenen die vrouwelijke energie en vruchtbaarheid symboliseren zoals Seleniet. Wordt het op den duur iets te comfy? Rookkwarts helpt de Stier om af en toe van de bank te komen, net zoals Woestijnroos 😉

 

wikkel armband edelsteen agaat

Edelstenen Tweelingen

Tweelingen staat bekend om zijn communicatietalent en een vliegensvlug brein. Never a dull moment met deze gewiekste grappenmaker! Dit luchtige teken krijgt dus blauwe kristallen met de kleur van het keelchakra. Dat zijn bijvoorbeeld Aquamarijn, Chrysocolla, Blauwe Calciet of Chalcedoon. Vergeet vooral geen Citrien, Blauwe Topaas of Tijgeroog om al die briljante gedachten in daden om te zetten. Het sterrenbeeld Tweelingen heeft soms hulp nodig om depressie of een druk hoofd te vermijden. Scoleziet, Apofyliet of Honing Calciet kunnen dan innerlijke rust stimuleren.

 

edelsteen hanger tijgeroog dubbeleinder

Edelstenen Kreeft

Bij het sterrenbeeld Kreeft begint de zomer op het noordelijk halfrond. Tijd voor romantiek en gezelligheid! Kreeften zijn dan ook verbonden met de Maan en emoties. Bij dit creatieve gevoelsmens horen edelstenen met een parelmoeren of regenboogglans zoals Seleniet, Regenboog of Witte Maansteen en het synthetische Opaliet. Echte Opaal past ook prima, bijvoorbeeld Gele of Girasol. Om goedbedoelde zorgelijkheid van deze lieverds wat te verlichten, hebben Kreeften soms ook baat bij positieve stenen zoals Jaspis, Carneool, Oranje Calciet en Gele Aventurijn.

 

staande engel opaliet

Edelstenen Leeuw

De Leeuw is de koning van het dierenrijk. En dat zie je terug bij dit teken! Leeuwen zijn vaak natuurlijke leiders vol wilskracht, moed en originaliteit. Van oudsher hoort de Zon bij het sterrenbeeld Leeuw. Kies voor dit koningskind dus vooral stralende steentjes zoals Zwavelkwarts, Citrien, Bergkristal, Pyriet of Azeztuliet. Daadkracht kan een handje geholpen worden door Tijgerijzer, Dumortieriet en Mookaiet. Maar zoveel lef vraagt natuurlijk ook om een beetje bescherming, bijvoorbeeld van stenen als Onyx of Labradoriet.

 

orgonite piramide edelsteen pyriet flower of life

Edelstenen Maagd

Het sterrenbeeld Maagd is een aardeteken dat gericht is op het hier en nu. Maagden vragen zich af hoe ze kunnen helpen en hebben een genadeloos oog voor detail. Bij dit teken horen dus praktische kristallen zoals Agaat, Jaspis-soorten of Stromatoliet. Ook blauwe of paarse stenen zoals Lapis Lazuli, AmazonietSodaliet en Sugiliet zijn favoriet, omdat ze eerlijkheid en eigen kracht stimuleren. Om te voorkomen dat de Maagd scheel ziet van de takenlijstjes, kunnen rustgevende stenen zoals Dalmatiër JaspisZoisiet of Serpentijn een uitkomst zijn.

 

edelstenen armband dalmatier jaspis

Edelstenen Weegschaal

De Weegschaal symboliseert het begin van roerige herfsttijden. Dit luchtteken weet dus wel wat tegenstellingen zijn en is daarom ruimdenkend, openhartig en sociaal. Bij het sterrenbeeld Weegschaal horen daarom mineralen die liefdevolle balans stimuleren. Dat zijn groene en roze stenen zoals Jade, Serpentijn, Rozenkwarts en Watermeloen Toermalijn. Beslissen is alleen niet favoriet voor de Mens die Alle Kanten Ziet. Aanmoediging komt dan van Lepidoliet, Ametrien of Chrysopraas. Stenen zoals Zwarte Toermalijn, Obsidiaan en Blauwe Apatiet staan bovendien bekend als beschermend en zuiverend. Lekker praktisch voor die beweeglijke Weegschaal!

 

jade yoni ei edelstenen set van drie

Edelstenen Schorpioen

Schorpioenen zijn de diepe types van de dierenriem. Dit waterteken is vastberaden om alles tot op de bodem uit te zoeken, op zijn eigen gevoelige en gepassioneerde manier. Bij het sterrenbeeld Schorpioen horen daarom kristallen die analytisch denken bevorderen zoals Unakiet, Charoiet en Malachiet. Een aardende steen zoals Oceaan Jaspis, Apachetraan en Hematiet helpt de Schorpioen vervolgens bij het verwerken van al die informatie. Maar uitpuffen is net zo belangrijk voor dit teken, bijvoorbeeld met kalmerende kristallen zoals Maansteen en Septarie.

 

trommelstenen malachiet

Edelstenen Boogschutter

Boogschutters zijn de avonturiers van de zodiac en gaan meestal af op een idealistisch doel. Ze weten altijd precies wat ze moeten doen, alleen niet waarom. Bij het sterrenbeeld Boogschutter horen daarom stenen die (eigen-) wijsheid en humor versterken zoals Rode Aventurijn, K2 Azuriet, Lapis Lazuli, Sodaliet en Sugiliet. Omdat dit sterrenbeeld van het Grote Plaatje houdt, vindt de Boogschutter spiritualiteit niks geks. Kies daarom gerust aura- of engelenstenen zoals Angel Aura Kwarts, Labradoriet of Opaliet. Natuurlijk maakt zoveel energie ook wel eens ongeduldig. In zo’n geval kan Vesuvianiet ontploffingen voorkomen!

 

ruwe angel aura kwarts

Edelstenen Steenbok

Zodra de zon in Steenbok staat, begint onze winter. Deze berggeiten staan dan ook bekend om hun kracht in barre tijden. Dit aardeteken is volgens de astrologie ambitieus, betrouwbaar en heeft een ijzeren wil. Bij deze bijzonder ordelijke Steenbok horen praktische steentjes zoals Zwarte Toermalijn, Rookkwarts, Shungiet en Hematietkwarts die helpen bij het bereiken van de eindstreep. Onyx kan daarbij wat aanmoediging geven, terwijl Bergkristal het hoofd koel houdt. Deze harde werker kan soms wel wat lol gebruiken. Denk bij het sterrenbeeld Steenbok dus ook aan vrolijke GranaatAquamarijn en Aragoniet.

 

edelsteen donut zwarte onyx

Edelstenen Waterman

De Waterman is een geval apart. Dit sociale Mensenmens verzint het liefst ideale toekomsten vol vrijheid en diversiteit. En daarbij kan het hem niet gek genoeg zijn! Watermannen krijgen daarom kleurrijke kristallen zoals Fluoriet en Chrysocolla, bedoeld om concentratie te stimuleren. Ook stenen als Apatiet, Amethist en Robijn in Fuchsiet staan symbool voor oordeelloos denken, iets waar het sterrenbeeld Waterman warm van wordt. Om te leren dat niet alles veranderd hoeft te worden, schieten stenen zoals Angeliet en Versteend Hout deze idealist te hulp. Ook Golden Healer en Shiva Lingam kunnen zorgen voor wat broodnodige balans.

 

edelstenen armband robijn in fuchsiet

Edelstenen Vissen

Het sterrenbeeld Vissen bestaat uit dromers en dierenvrienden. Deze watertekens hebben een speciaal soort sensitiviteit en wijsheid, maar daar hoor je ze haast nooit over. Eigenlijk is iedereen erbij gebaat als Vissen op hun intuïtie vertrouwen. Geef ze dus vooral stenen die dat stimuleren zoals Celestien, Prehniet, Regenboog Maansteen en Regenboog Calciet. Wat extra eigenwaarde komt daarbij ook van pas. Gele varianten van Calciet, Opaal en Aventurijn staan bekend als echte oppeppers. Soms weten deze dromerige watertekens alleen niet wat ze willen. Geef ze in dat geval verhelderende steentjes zoals Quantum Quattro, Turkoois of Botswana Agaat.

Veel plezier met het vinden van jouw speciale sterrensteen 🙂 

Laatste aanpassing op 08 oktober, 2020 12:56 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen