Sale
Gratis verzending vanaf €50
 • Spiru De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €50
 • Spiru 70.000+ Zenvolle klanten
Anouk
DoorAnouk 25 juli 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
2980 x

Wil je weten hoe je met een yoni ei werkt? En hoe je een edelstenen eitje schoonmaakt? Lees hier dan onze yoni ei gebruiksaanwijzing!

Schone yoni stenen

Bij yoni eitjes en yoni producten is het belangrijk dat je met schone stenen werkt. Daarom maak je het eitje schoon voor je eerste sessie. Vervolgens doe je dat na elk gebruik. Naast een fysiek badje kun je yoni stenen ook energetisch reinigen. Daarnaast zijn er twee belangrijke regels voor een schone Yoni Massage. In onze korte hygiëne-handleiding lees je daarom alles wat je moet weten 🙂

Yoni ei schoonmaken

Een yoni ei maak je bij elk gebruik schoon met water. Je wil natuurlijk geen ongewenste bacteriën binnenbrengen. Bovendien is edelsteen een natuurproduct en dus niet steriel. Er zijn twee makkelijke manieren om je yoni steen met water te reinigen:

 • Stromend water Hou de steen ongeveer vijf minuten onder koud of lauw stromend water. Droog hem vervolgens aan de lucht.
 • Afgekoeld gekookt water Leg je yoni ei 15 minuten in gekookt water dat iets afgekoeld is. Zo steriliseer je hem. Kook stenen en mineralen nooit, want dan barsten ze!

Yoni producten reinigen en opladen

Naast een fysiek badje kun je yoni stenen ook nog energetisch reinigen. Dat kan helpen om ‘onzichtbaar’ vuil te verwijderen zoals emoties, spanning of gedachten. Daarna kun je de steen opladen zodat hij weer werkkracht heeft. Je kunt daar meer over lezen in onze Basistips voor het verzorgen van Edelstenen.

Hygiënische regels voor Yoni Massage

 • Gebruik een yoni ei niet tijdens menstruatie, zwangerschap of als je medische problemen rond je vagina hebt. Laat je bij twijfel informeren door een dokter of andere expert.
 • Gebruik bij elke sessie een nieuw touwtje. Bij yoni eitjes zit vaak een touwtje voor het eerste gebruik. Die gooi je daarna om hygiënische redenen weg. Zorg dus dat je in het vervolg een touwtje of flosdraad in huis hebt om door het eitje te rijgen. Gebruik in het geval van flosdraad een variant zonder menthol. Je merkt zelf wel waarom 😉

 

Yoni ei gebruiksaanwijzing

Na het reinigen en opladen ben je klaar voor je allereerste Yoni Massage! Bij sommige Massagesetjes zit een handleiding. Heb je een los yoni ei aangeschaft, dan vind je hieronder gebruiksinstructies in vier stappen:

 • opwarmen
 • rijgen
 • inbrengen
 • verwijderen
 • reinigen

1. opwarmen

Breng het eitje op lichaamstemperatuur. Dat kun je doen door de steen een aantal minuten in lauwwarm water te leggen. Gebruik geen kokend water bij edelstenen! Ook kun je het eitje bij je lichaam houden zodat het je warmte overneemt. Dit is eigenlijk de makkelijkste methode. Hou het bijvoorbeeld vast terwijl je mediteert. Of stop het onder je kleding tegen je huid aan terwijl je iets anders doet. Dit is eigenlijk de makkelijkste en veiligste methode. Je kunt het bovendien zien als ontspannen begin van je yoni ritueel 🙂

2. rijgen

Rijg het touwtje of flosdraadje door het yoni ei. Zorg er altijd voor dat je touw lang genoeg is, zodat je het goed van buiten vast kunt pakken als je het eitje in hebt. Als het ei verticaal doorboord is, maak je een knoopje aan de bolle kant. Als je een yoni ei met dwarse doorboring in de top hebt, rijg je het touw daar doorheen. Aan beide kanten laat je een lang stuk touw uitkomen. Je kunt de twee uiteindes aan elkaar knopen als je dat fijn vindt.

3. inbrengen

Een yoni eitje inbrengen gaat zoals alle yoni massage met aandacht en liefde. En dat betekent tijd nemen! Het is alles behalve de bedoeling dat je jezelf dwingt. Doe wat je wil doen, op je eigen tempo. Eigenlijk is dat al een onderzoek waard: waar word jij ontspannen van? En als je vochtig wordt, waar komt dat dan door? Sla deze stappen dus niet over. Zo leer je veel over je wensen en verlangens. Mocht inbrengen lichamelijk lastig voor je zijn, gebruik dan een natuurlijk glijmiddel. Dat is vriendelijk voor jou en je mooie edelsteen. Experimenteer vervolgens met langzaam inbrengen van het eitje. Masseer bijvoorbeeld eerst je schaamlippen ermee, leg het bij de ingang van je vagina of draai daar rondjes. Je leest vaak dat een yoni het eitje vanzelf opneemt. En weer loslaat. Ik zou zeggen: probeer het uit 🙂

4. verwijderen

Je kunt het eitje staand, liggend of gehurkt verwijderen. Je hebt namelijk niet alleen het touwtje nodig, maar ook hulp van je bekkenbodemspieren. Kies dus een houding waarin je die goed kunt voelen. Ook hier geldt weer: proberen! Als je het eitje wilt verwijderen, maak je eerst gebruik van het touwtje. Trek lichtjes aan het touw en ervaar wat er gebeurt. Grote kans dat je ei er niet zomaar uitkomt! Je hebt wat perskracht van je vaginale spieren nodig. Of het is juist andersom en je vindt het lastig om je eitje binnen te houden. In dat geval kun je misschien een grotere maat uitproberen. Ook het verwijderen is weer een hele beleving waarbij je veel over je bekkenbodem leert 😉

5. reinigen

Maak je eitje schoon en gooi het touwtje weg. Veel plezier met je yoni ei!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *