• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Aquamarijn

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 61 producten
Sfeerfoto's

Wat Betekent Aquamarijn

De aquamarijn betekenis is ontleend aan het Latijn aqua marina en betekent letterlijk ‘zeewater’. Een blauwe aquamarijn heeft namelijk de kleur van de Middellandse Zee. De aquamarijn kleur kan variëren van heel lichtblauw tot donkerblauw met een groene zweem. Een enkele keer heeft de steen een spleetvormig lichteffect zoals een kattenoog, of een sterachtig lichteffect (asterisme). Een andere naam voor het kristal is zeewatersteen. Je vindt de steen onder andere in Brazilië, Pakistan, Madagaskar, Zimbabwe, Argentinië en Frankrijk.

De mythe gaat dat dit kristal voortkomt uit schatkisten, die door mooie zeemeerminnen werden vergaard. In de oudheid werd dit kristal geprezen, omdat het zeelieden een veilige reis zou garanderen en zou beschermen tegen de verdrinkingsdood. Een tevreden Poseidon (de Griekse God van de Zee; Neptunus voor de Romeinen) zorgde voor nieuwe eilanden en kalme zeeën. Deed je echter iets wat hem niet zinde, dan stonden je stormen, schipbreuken en verdrinking te wachten. Velen baden dus tot Poseidon voor een veilige reis en droegen amuletten van dit beschermende blauwe kristal.

Werking aquamarijn Edelsteen

De edelsteen zou een sterk kalmerende werking hebben, zowel geestelijk als lichamelijk. Het zou je oprecht, eerlijk, tolerant, vrolijk en ontspannen maken en je helpen met ‘in de flow’ komen. De steen zou voor een heldere geest zorgen als je verward bent en zou je zelfexpressie bevorderen. Dit is tevens een hele geschikte steen om bij je te dragen tijdens het mediteren. Het zou je spirituele groei, je intuïtie en helderziendheid bevorderen.

Het kristal zou rust, kalmte en een verhelderende geest brengen. Doordat hoop, optimisme en inspiratie zouden toenemen, zou ook het humeur verbeteren met het dragen van of werken met deze edelsteen.

Fysieke mogelijke aquamarijn werking:

  • mogelijke vermindering allergische klachten, irritatie door insectenbeten en eczeem. De werking aquamarijn steen zou zelfs helpen bij het weren van insecten.
  • het versterken van je organen, voornamelijk rondom de keelchakra. Het zou een positieve werking hebben op keel, klieren, schildklier, ogen, gebit en kaak. Een blokkade in je keelchakra kun je opmerken doordat je bijvoorbeeld veelvuldig je keel schraapt. Het kristal zou je keelchakra kunnen bekrachtigen en je daarmee kunnen helpen om uitdrukking te geven aan gevoelens en het uitspreken daarvan.
  • verlichting bij hoesten, bronchitis, voorhoofd- en bijholte-ontstekingen.
  • het herstellen van de vochtbalans en het verminderen van stressgerelateerde darmklachten.
  • aquamarijn steen zou inzicht en concentratie verhogen, waardoor het maken van keuzes gemakkelijker zou worden.

Aquamarijn hanger kopen

Het kristal kan op of bij het lichaam gedragen worden, bij voorkeur op de huid. In ons assortiment hebben we verschillende opties. Je kunt onder andere kiezen voor een aquamarijn ketting hanger of een aquamarijn armband. Je kunt ook kiezen voor andere aquamarijn sieraden.

Het is een gevoelige steen voor hardhandig gebruik. Probeer sieraden met dit kristal altijd apart van andere sieraden te bewaren, om beschadigingen te voorkomen. Voor het schoonmaken van de steen kun je gebruik maken van warm water en een zachte borstel, bijvoorbeeld een kindertandenborstel. Droog de steen af met een zachte doek.

Aquamarijn steen kopen

Geen aquamarijn hanger, maar een aquamarijn edelsteen kopen? Bij oogaandoeningen kan de steen direct op de ogen geplaatst worden. Daarvoor kun je een losse aquamarijn edelsteen kopen. Ook kan de steen aquamarijn verwerkt worden tot een elixer.
Je kunt het kristal op alle manieren reinigen en opladen, maar pas wel op voor zonlicht. Dan kan het namelijk verkleuren.

Edelstenen cadeau bij Spiru

We hebben op onze website een compleet assortiment aan Edelstenen en Mineralen. Voor een uniek sieraad neem je een kijkje bij onze kristal punten of kleurrijke Boho Hangers. Ook hebben we voldoende leuke cadeaus voor de echte pronkvogels onder ons.

Edelsteen Hanger Aquamarijn Diamantvorm – Verguld – 15 x 12 mm