• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Calciet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 126 producten
Sfeerfoto's

Calciet Kopen

Calciet edelsteen is een veel voorkomend natuurlijk mineraal dat ontstaat uit de overblijfselen van zeedieren. Het mineraal groeit namelijk uit de opeenhoping van kalkhoudende resten zoals botten en graten. Hoewel calciet ruw aanvoelt, is het kristal relatief teer. Ruwe calciet wordt daarom ook wel kalkspaat genoemd, dat verwijst naar het Duitse spalten of ‘splijten’. Het is immers niet moeilijk om deze zachte steen te bewerken! Gelukkig maar, want daarom worden er nog steeds unieke sieraden en kristallen tools van gemaakt!

Zo Ontstaan Diverse Kleuren Kalkspaat

In zuivere vorm is het mineraal kleurloos en doorschijnend. Helder calciet heet IJslandspaat of Dubbelspaat en staat bekend om zijn bijzondere schittering. Ook komt het voor in alle kleuren van de regenboog, inclusief melkwit. De tint van kalkspaat hangt namelijk samen met de zouten die het bevat. Dat kunnen bijvoorbeeld varianten van koper of natrium zijn. Ook bepalen deze chemische verbindingen of de steen strepen of vlekken krijgt. Zo ontstaat er dus een prachtig palet aan kristalsoorten!

Hier Staat Calciet om Bekend

 • Activeert immuunsysteem, stofwisseling en botgezondheid
 • Versterkt motivatie, concentratie en denkvermogen
 • Bevrijdt vastgeroeste gevoelens en overtuigingen
 • Reinigt ruimtes en chakra’s

Calciet stimuleert volgens veel mensen lichamelijke, geestelijke en spirituele groei. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen en beschermt tegen negatieve energie volgens kristalkenners. Kinderen en ouderen zouden er baat bij hebben omdat hij de opname van calcium bevordert en sterke botten kweekt. Ook zou kalkspaat de stofwisseling en het immuunsysteem een boost geven. Energiewerkers gebruiken de steen voornamelijk om kracht te activeren en versterken. Zo zouden emotionele of mentale blokkades doorbroken kunnen worden en wordt de balans hersteld. Ook bij het reinigen van vertrekken zou het kristal goed van pas komen. Kalkspaat zou de negatieve energie uit een ruimte absorberen. Bovendien is het favoriet bij het behandelen van chakra’s, vanwege zijn overeenkomstige kleuren en eigenschappen.

Calciet Werking Per Kleur

Calciet steen bestaat in verschillende tinten, met ieder een eigen kracht en kwaliteit. Je leest hier meer over

 • Calciet Rood
 • Calciet Oranje
 • Calciet Geel of Honing
 • Calciet Groen
 • Calciet Roze of Mangano
 • Calciet Blauw
 • Calciet Wit

Rode Calciet

Rode kalkspaat vraagt je volgens edelsteenkenners om te aarden. Deze steen bevordert zo zelfvertrouwen, daadkracht en standvastigheid. Ook kan deze vurige versie van kalkspaat je van extra energie voorzien en zou hij aanmoedigen om de vonk in je leven terug te vinden. Veel gebruikers verbinden de krachten van deze rode steen met de kwaliteiten van van het eerste chakra of wortelchakra.

Oranje Calciet

Oranje kalkspaat steunt veel mensen bij het verwerken van emoties en het herstellen van geestelijke balans. Het mineraal biedt volgens gebruikers een positieve blik bij angst en neerslachtigheid en zou een goede vriend zijn bij depressie. Deze oranje variant past volgens de yogafilosofie bij het tweede energiepunt, het sacraal- of heiligbeenchakra.

Gele of Honing Calciet

Gele kalkspaat bevordert volgens edelsteenkenners optimisme en het vrolijk vrijlaten van emoties. Dit mineraal zou namelijk gevoelens koesteren in moeilijke tijden en je leren vertrouwen op een goede afloop. Door zijn energieke aanwezigheid is gele kalkspaat voor veel mensen een behulpzame steen bij het balanceren van het derde chakra, ook wel zonnevlecht genoemd. Hij zou helpen bij standvastigheid en geeft hoop waar nodig.

Groene Calciet

Groene kalkspaat geeft veel mensen de vrijheid om oude overtuigingen los te laten. Deze soort hoort bij het hartchakra en nodigt volgens kristalkenners uit om te leven vanuit gevoel en acceptatie. Ook staat groen in edelsteentherapie bekend als de kleur van concentratie en trekt het succes aan. Fysiek zou groene calciet het immuunsysteem versterken en wordt het gebruikt bij klachten aan maag, lever en gal.

Mangano

Mangano of roze kalkspaat wordt gebruikt om oude patronen, rouw en andere trauma’s te verwerken. Deze soort staat bekend als verzachter van zorgen en spanningen en bevordert volgens gebruikers herstel van het innerlijke kind. Volgens kristalkenners is het een echte steen van het hartchakra, het vierde energiepunt en centrum van liefdevolle kracht.

Blauwe Calciet

Deze steen bevordert volgens gebruikers de communicatie en ziet waar nog mogelijkheden tot zelfexpressie zijn. Blauwe kalkspaat maakt het voor veel mensen daarom makkelijker om zichzelf te uiten. Ook zou deze variant klachten in het keelgebied verzachten zoals pijn of stotteren. Het mineraal hoort daarom bij het vijfde chakra van emotionele reiniging en eerlijkheid.

Witte of Heldere Kalkspaat

Witte calciet werkt volgens kenners kalmerend op de geest en zorgt op die manier voor innerlijke rust. Hij kan je inspireren om de wereld met openheid tegemoet te treden en staat bekend om zijn gunstige werking op hart, botten en gewrichten. Vooral jonge mensen en ouderen zouden profijt hebben van deze variant. Witte kalkspaat bevordert groei in kinderen volgens edelsteentherapeuten en kan ouderen helpen bij botgezondheid.

Zo Verzorg je Kalkspaat

Mineralen die uit kalk of gips bestaan, kunnen beter niet langdurig met vocht of water in aanraking komen. Je kunt de steen daarom het beste in een droge omgeving bewaren. Als je het kristal wilt reinigen na gebruik, hou hem dan een minuutje onder stromend water en laat hem aan de lucht drogen. Het is niet aan te raden om kalkspaat onder te dompelen of dagelijks onder de kraan te houden. Zo kun je nog lang van dat mooie mineraal genieten!