• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Epidoot Betekenis

De epidoot is een geelgroen, pistachegroen of donkeregroene edelsteen. De steen is doorzichtig tot doorschijnend en heeft een glasachtige glans.

Het kristal zou een sterk inzichtgevende steen zijn en voor balans tussen lichaam en geest kunnen zorgen. Het is een steen die je beter in staat zou laten zijn om uit te zoomen en die je realistisch naar zaken zou doen kijken. De steen zou je helpen realistisch naar jezelf, je situatie en je capaciteiten te kijken. Op basis hiervan worden haalbare eisen gesteld en zou je geduldig naar deze doelen toe kunnen werken.

Epidoot zou je eigenwaarde versterken, je kunnen helpen jezelf te accepteren zoals je bent en zal je ondersteunen in de ontwikkeling van je volledig potentieel. Het is een perfecte ‘loslaat’ steen en zou gevoelens kunnen verminderen van verdriet, frustratie en zelfmedelijden.

Epidote edelsteen fysieke werking:

  • Epidoot zou een positieve werking kunnen hebben op de lever, de gal en de spijsvertering.
  • Epidoot zou ondersteunen bij uitputting en overbelasting door bijvoorbeeld stress, lastige omstandigheden en negatieve ervaringen.
  • De steen zou genezing en conditie kunnen bevorderen en bij kunnen dragen aan de verbetering van je weerstand
  • Een cirkel van verschillende stukken van deze edelsteen zou psychisch en fysiek herstel kunnen bevorderen.

Epidoot Kopen

Deze steen zou je op verschillende manier bij je kunnen dragen op of bij je lichaam. Je zou bijvoorbeeld een Epidoot Hanger kunnen kopen voor aan een ketting. Zo draag je deze steen altijd bij je. Je kunt deze edelsteen ook als Epidoot Trommelsteen bij je dragen of als ruwe edelsteen. De edelsteen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Tevens kun je met dit kristal mediteren; je legt de steen dan op je voorhoofd of op de solar plexus (het zonnevlechtchakra). Het kristal kan worden gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie. Voor een massage zou je een Massage Staaf van Epidoot kunnen gebruiken. Meer weten over je chakra’s? In de blog Zo herken je de Zeven Chakra’s lees je hier meer over.

Al je Edelstenen en Mineralen vind je bij Spiru!

Orgonite Hanger OHM Rond Epidoot