• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Himalaya Zout

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 25 producten
Sfeerfoto's

Himalaya Zout Kopen

Zout komt niet alleen uit de zee, maar wordt bijvoorbeeld ook vanuit de bergen gewonnen. Zeewater dat in een ver verleden tegen de bergen aan klotste en nu is opgedroogd, noemen ze ook wel steenzout. Het Himalaya roze zout komt uit het Himalayagebergte en staat bekend als een van de puurste en zuiverste zoutsoorten ter wereld.

Wat is Himalaya Zout?

Himalaya zout komt uit Pakistan, maar de bergketen bevindt zich ook in andere landen in Azië, zoals China, India, Afghanistan, Bhutan, Myanmar en Nepal. Het zout wordt met de hand gewonnen uit de zoutmijnen van het Himalayagebergte. Er bestaat zowel wit, oranje als roze zout uit de Himalaya. De meest bekende is de zalmroze variant, waar ook veel zoutlampen van worden gemaakt. Het zout bevat verder kleine hoeveelheden mineralen als calcium, kalium, ijzer en magnesium. Volgens liefhebbers zou het gezonder zijn dan normaal keukenzout, maar volgens anderen maakt het geen verschil.

Himalaya Zout Gebruiken

Je kunt het zout op allerlei manieren gebruiken. Niet alleen om mee te koken dus! Mocht je het toch gebruiken tijdens het koken, dan is het handig om het zout zo fijn mogelijk te gebruiken. In grove vorm zou je namelijk al snel te veel zout gebruiken. Naast koken kun je het zout bijvoorbeeld ook gebruiken voor:

 • Himalaya Zout Bad
 • Himalaya Zout Zeep

Himalaya Zout Voor in Bad

Je kunt ook Himalaya zout in bad gebruiken. Het zou een ontgiftende werking hebben. De mineralen uit het zout zouden de bloedsomloop kunnen stimuleren en pijnlijke spieren kalmeren. Het zout is huidvriendelijk, waardoor een Himalaya Zout Bad een fijne ervaring kan zijn, mogelijk met een helende werking voor lichaam en geest. Sommigen nemen een zoutbad voordat ze gaan slapen, omdat het rustgevend en ontspannend zou werken. Ook zou het eczeem kunnen verminderen. Voor een Himalaya Zout Bad gebruik je ongeveer 750 ml zoutoplossing in het badwater, of 250 ml voor een voetenbad. Voor het gemak kun je ook een Badzout bal van Himalaya Zout kopen.

Himalaya Zout Zeep

Himalaya Zout Zeep kan worden gebruikt voor een massage of om mee te scrubben. Het zou de huid kunnen helpen om te ontgiften, waardoor deze er jonger en frisser uit zou komen te zien. Zoutsteen zou hydrateren en bacteriën doden. Daarnaast helpt het volgens kenners tegen stress- en huideczeem.

Himalaya Zout Negatieve Energie

Lampen en theelichtjes die van het zout gemaakt zijn zouden de energie in huis verbeteren en bevorderlijk zijn voor het geluksgevoel. Een tekort aan negatieve ionen zou kunnen zorgen voor vermoeidheid en angstige gevoelens. Vooral wanneer het zout warm wordt, zou het een kalmerende werking hebben en hetzelfde effect kunnen hebben als een wandeling door het bos of een stromende, warme douche. Een douche met zoutzeep zou dus dubbel zo fijn zijn!

Himalaya Zout Grof en Himalaya Zout Fijn

Je kunt zowel grof als fijn himalayazout kopen. Ook kun je brokken kopen, waar je het zout zelf vanaf kunt schrapen. Het lijkt nu vooral hip om grof zout te kopen. Het ziet er natuurlijk ook een stuk mooier uit en het geeft je eten een beleving! Toch zit er een gezondheidsverschilletje tussen grof en fijn Himalaya Zout. Zoals we al eerder besproken, zit het gevaar van grof zout erin dat het grovere brokken zijn, waarmee je al snel teveel zout over het eten strooit. Natuurlijk is het zout ook te gebruiken voor andere doeleinden. Zo zou het ook goed zijn voor de huid! Waar je dan voor kiest, is helemaal aan jezelf.

Himalaya Zout Gezondheid

Inmiddels weet je dat Himalaya zout gezond kan zijn. Volgens velen is het voor het koken vergelijkbaar met de smaak van regulier keukenzout, maar dan met extra mineralen. Verder zou het gebruik van het Pakistaanse zout voordelen kunnen hebben voor:

 • De ontgifting van het lichaam
 • Versterking van de botten
 • Een gezond slaappatroon
 • Stabiele pH-balans
 • Een gezond vaatstelsel
 • Stijve spieren
 • De bloedcirculatie
 • Hydratatie

Himalaya Zout Migraine

Wist je dat Himalaya zout hoofdpijn zou verminderen? Ook mensen met migraine zouden baat hebben bij het stomen met Himalaya Zout. Dit zou ermee te maken hebben dat het zout bevorderlijk zou zijn voor de bloedsomloop, wat de frustrerende, soms ondraaglijke pijn van migraine zou kunnen verminderen. Hiervoor zou je een kop water kunnen vullen met twee kleine theelepels Himalaya zout en wat citroenen. Dit mengseltje zou wonderen verrichten!

Himalaya Zout Astma

Een halve liter zoutoplossing mengen met een kom heet water zou helpen tegen astma, heesheid, keelpijn, -ontsteking, bronchitis en hoesten. Hiervoor zou je ongeveer twintig minuten tot een halfuur met je gezicht boven de kom moeten hangen. Belangrijk hierbij is dat je zoveel mogelijk dampen inhaleert, dus een handdoek over het hoofd wordt aanbevolen.

Himalaya Zout Liksteen

Een laatste optie is een liksteen van zoutsteen. Dit is een massief blok zout, dat wordt gebruikt om huis- of boerderijdieren in hun behoefte aan mineralen te voorzien. Vooral natrium zou niet voldoende in het natuurlijk voedsel voorkomen. Als je deze steen bij ons koopt, krijg je er een katoenen touw bijgeleverd waarmee je de steen kunt ophangen.

Meer Inspiratie

Misschien ben je na het zien van de gezondheidsvoordelen van het zout uit het Himalayagebergte op zoek naar nog meer fantastische producten. Daarvoor ben je bij Spiru aan het juiste adres! Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij onze afdeling natuurlijke huidverzorging voor vergelijkbare middelen. Misschien is Aleppo zeep wel helemaal jouw ding! Ook de Neti potten zijn populair bij liefhebbers van Himalaya zout. Loopneuzen zijn verleden tijd! Voor meer verzorging zoals de tongschraper neem je een kijkje bij ons assortiment natuurlijke verzorgingsproducten. Je vindt het allemaal bij Spiru!