• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Obsidiaan

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 103 producten
Sfeerfoto's

Obsidiaan Kopen

Obsidiaan is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Zo kun je naast Zwarte Obsidiaan ook apachetranen, mahonieobsidiaan, regenboog Obsidiaan en sneeuwvlok Obsidiaan kopen. Ook blauwe Obsidiaan wordt aangeboden. Dit is echter geen echte Obsidiaan steen, maar blauw gekleurd synthetisch glas.

Obsidiaan Eigenschappen

Obsidiaan wordt vaak gevonden in vulkanische gebieden, omdat het ontstaat uit lava dat snel afkoelt. De steen is vaak ondoorzichtig met een glasachtige structuur en zwarte kleur. Soms heeft de steen rode, grijze of witte vlekjes.

Betekenis Obsidiaan

De naam Obsidiaan is per ongeluk ontstaan uit een schrijffout. De naam Obisidaan komt van het Latijnse ‘lapis obsidianus’, maar het had eigenlijk ‘lapis obsianus’, oftewel ‘steen van Obsius’ moeten zijn. De Obsidiaan steen betekenis is nu dus ‘steen van Obsidius’. Obsius was de Romein die deze steen uit Ethiopië naar Rome had gebracht.

Geschiedenis van de Edelsteen Obsidiaan

Al in de Steentijd werd deze steen gebruikt voor het maken van werktuigen. Zo gebruikten Indianen de steen om pijlen en speren een scherpe punt te geven. Ook werd Obsidiaan door de Indianen gebruikt als talisman en om te helen. In Europa werd de steen toen om soortgelijke redenen gebruikt, namelijk voor het maken van scherpe messen en mespunten. Dit gebeurde vooral in het Middellandse Zeegebied. Obsidiaan bleef zelfs een belangrijk middel toen brons, ijzer en koper verschenen. Ook voorwerpen die werden gebruikt voor rituelen als offers en besnijdenissen waren vaak gemaakt van deze steen.

In Egypte werden zegelringen en scarabeeën van deze zwarte steen gevonden. In Mesopotamië zijn veel sier- en gebruiksvoorwerpen van deze steen gevonden, zoals rituele messen en zegelringen. In de klassieke Griekse tijd mochten goden alleen worden afgebeeld met messen en beitels van Obsidiaan edelsteen. In de Romeinse tijd werden oogoperaties uitgevoerd met messen van Obsidiaan. Deze waren schep en werkten tegelijkertijd ontsmettend.

Algemene Obsidiaan Werking

Obsidiaan staat vanwege zijn donkere kleur bekend als een aardende en beschermende steen. Hij zou negatieve energie uit de omgeving aantrekken en opnemen. Hierdoor moet de steen volgens liefhebbers vaak gereinigd worden. Ook zou hij inzicht geven en persoonlijke ontwikkeling stimuleren. Hij zou je kunnen helpen bij het opruimen van negatieve energie en zware ervaringen uit het verleden. Hierbij zou hij diep weggestopte ervaringen en emoties aan het licht brengen. Zo werkt deze steen volgens kenners als een soort spiegel om jezelf te ontdekken. Tegelijkertijd zou hij ook de schaduwkanten aan het licht kunnen brengen. Sommigen kunnen de energie van deze steen daarom als heftig of confronterend ervaren. Soms wordt ervoor gekozen om de steen alleen te gebruiken onder begeleiding van een therapeut of wordt er gekozen voor een variant die volgens kenners een zachtere energie heeft, zoals de Sneeuwvlok Obsidiaan.

Zwarte Obsidiaan Betekenis Fysiek niveau

Op lichamelijk gebied zou de steen:

 • Pijnstillend en krampopheffend werken
 • De spijsvertering kunnen stimuleren
 • Ontgiften
 • De doorbloeding kunnen verbeteren
 • Verwarmend kunnen werken bij koude handen en voeten

Obsidiaan Steen Kopen voor Spiritueel gebruik

Door de donkere kleur wordt het eerste chakra vaak met deze steen geassocieerd. De steen zou ervoor zorgen dat de drager met beide voeten op de grond komt te staan. Ook zou de steen zweverigheid kunnen voorkomen en ontspanning kunnen geven. Verder zou Obsidiaan:

 • Spanning en blokkades op kunnen heffen op mentaal, fysiek, spiritueel en emotioneel niveau.
 • Geestelijke en spirituele groei bevorderen
 • Helpen onbevooroordeeld te zijn, je mindere eigenschappen te omarmen en traumatische gebeurtenissen te verwerken
 • Beschermen tegen negatieve energie

Obsidiaan Sieraden

Naast de losse stenen, kun je Obsidiaan ook bij je dragen. Zo zou je te allen tijde beschermd worden tegen negatieve energie en geaard zijn. Je kunt kiezen uit een Obsidiaan ketting, een Obsidiaan hanger en een Obsidiaan armband. De Sneeuwvlok Obsidiaan hanger is populair vanwege de iets zachtere energie.

Sneeuwvlok Obsidiaan Betekenis

Sneeuwvlok Obsidiaan is zwarte Obsidiaan met grijze of witte vlekjes. Naast de algemene eigenschappen van Obsidiaan, heeft sneeuwvlok Obsidiaan volgens kenners een iets zachtere werking die voor innerlijke rust en vrede zorgt. Ook zou het helpen bij een balans in lichaam, geest en ziel. Deze steen zou rust kunnen geven als je vaak piekert of ligt te malen in bed. Hij zou geestelijke spanning weg kunnen nemen. Daarnaast zou hij ook creatief maken en helpen om buiten de lijntjes te kleuren.

Werking Sneeuwvlok Obsidiaan Fysiek Niveau

Fysiek gezien zou de steen een positieve werking hebben op het skelet, de ogen, de aders, verkoudheid en griep. Algemeen gezien zou de steen pijnstillend kunnen werken, vooral bij spierspanning en kramp. Ook zou de steen een positief effect hebben op een te hoge bloeddruk, bij bloedarmoede en bij menstruatieklachten. Dit is waarschijnlijk te danken aan het ijzergehalte in de steen. Hij verbetert volgens kenners ook de energiedoorstroming en de doorbloeding. Daarom wordt hij ook vaak gebruikt door mensen die vaak koude handen en voeten hebben. Door de aanwezigheid van aluminium kan sneeuwvlok Obsidiaan volgens liefhebbers problemen met het zenuwstelsel verminderen of zelfs wegnemen. Hetzelfde geldt bij een slecht werkende lever, nieren of alvleesklier.

Meer Edelstenen zoals Zwarte Obsidiaan Kopen

Obsidiaan is niet de enige zwarte steen die verkrijgbaar is. Stenen met deze kleur zouden vaak rust en ontspanning geven. Volgens kenners komt dit doordat zij teveel aan energie en negatieve energie absorberen. Hierdoor zou je lichaam ontspannen en eventuele pijn verdwijnen.Vergelijkbare stenen zoals de Zwarte Obsidiaan zijn Zwarte Toermalijn, Rookkwarts, Shungiet en Onyx. Wat je ook zoekt, steengoede energie begint bij Spiru!

Ruwe Sneeuwvlok Obsidiaan Edelsteen 4 – 6 cm

Obsidiaan wordt gevonden in vulkanische gebieden en is ontstaan uit snel afgekoeld lava. Het is een glanzende zwarte steen en heeft soms rode, grijze of witte vlekjes. Andere soorten obsidiaan zijn sneeuwvlok obsidiaan, mahonie obsidiaan en regenboog obsidiaan.

De steen was in de steentijd een gewilde grondstof, omdat het vlijmscherpe snijkanten kon vormen. Hij werd voor wapens en messen en gebruikt. Tegenwoordig wordt hij gebruikt voor kunstvoorwerpen als halfedelsteen in sieraden. Het wordt dan als kristal geslepen.

 • Obsidiaan staat bekend als een sterk beschermende steen.
 • Hij zou je helpen je te ontplooien en om te aarden.
 • De steen zou de communicatie bevorderen en de aura kunnen reinigen.