• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Opaal Edelsteen

De edelsteen opaal is een mineraal (kwarts) dat veel voorkomt en waar verschillende soorten van bestaan. De opaal zou een bont kleurenpallet kunnen vertonen, zoals wit, grijs, melkachtig blauw, geel, rood, groen, bruin en zwart. Ook kunnen opalen kleurloos, doorschijnend of juist ondoorzichtig zijn. Het mineraal komt veelvuldig voor, echter is een klein deel van edelstenen kwaliteit. De steen zou kunnen ontstaan als opvulling in rotsen, maar ontstaat ook bij de vorming van fossielen!

Opaal Betekenis

Ruwe opaal komt voornamelijk uit Australië en is daar zelfs benoemd tot nationale steen. Maar, opaal is sinds de Oudheid al geliefd als edelsteen. De Assyriërs, Babyloniërs en Romeinen gebruikten deze steen namelijk al. Vroeger dacht men dat hij ongeluk bracht, vooral als hij niet goed gereinigd werd. De opaal ruw dankt haar naam hoogstwaarschijnlijk aan het woord opalus, ontleend uit úpala in het Sanskriet. Dit woord werd gebruikt om ‘gekleurde edelstenen’ aan te duiden.

Opaal Werking

Het mineraal zou over het algemeen een beschermende, activerende en absorberende werking kunnen hebben. De steen zou je zelfvertrouwen en levenslust kunnen geven en vrolijkheid en passie kunnen bevorderen. Op emotioneel gebied zou hij soelaas kunnen bieden bij verdrietige gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld het verlies van een geliefd persoon of huisdier. Het kristal zou deze gevoelens kunnen transformeren naar acceptatie en rust.

De opaal zou tevens een stabiliserende werking kunnen hebben bij stemmingswisselen tijdens menstruatie of de overgang. Ook zou de steen daadkrachtig en creatief maken, je inzicht kunnen verruimen en zintuigen kunnen versterken.

Ook zou de opaal steen kunnen helpen op fysiek vlak:

  • de steen zou een gunstige werking op de huid, haar, botten en nagels kunnen hebben.
  • het kristal zou een versterkende werking op het immuunsysteem hebben.
  • het dragen van opaal zou ervoor kunnen zorgen dat klachten van verkoudheid, bronchitis en astma sneller afnemen.
  • het mineraal zou goed kunnen zijn voor het hart, de bloeddruk, vorming van bloedcellen en zou gebruikt kunnen worden bij bloedarmoede.

Op spiritueel gebied zou de betekenis opaal je kunnen helpen bij het verwijderen van energetische blokkades. Het zou kunnen worden gebruikt bij meditaties om intuïtie en spiritualiteit naar een hoger niveau te brengen. Opaal kwarts (opaliet) helpt bij het verwijderen van energetische blokkades. Het wordt gebruikt bij meditaties om intuïtie en spiritualiteit naar een hoger niveau te brengen.

We kunnen een aantal edelstenen opaal onderscheiden:

De Edelopaal

Van alle soorten opaal zijn de edelopalen favoriet, vanwege hun kleurrijke uitstraling. Het bonte kleurenspel in deze opaalsoort wordt ook wel opalescentie genoemd. Edelopalen laten zich goed combineren met andere edelstenen.

Girasol Opaal

De girasol (kleurloos of wit) zou een gunstige steen kunnen zijn voor het bevorderen van innerlijke rust en het verminderen van spanningen, angsten en zorgen. Het zou je kunnen helpen om angsten te doorbreken en je inzicht kunnen geven in je onderbewuste.

De Vuuropaal

De Vuuropaal zou je kunnen inzetten bij seksuele problemen, zoals bijvoorbeeld impotentie of een laag libido. Deze steen zou een dynamische en vitaliserende werking kunnen hebben en zou gebruikt kunnen worden bij vermoeidheid of uitputting, omdat het de overgang tussen actie en ontspanning gemakkelijker zou kunnen maken.

Wateropaal

Wateropaal (hyaliet) zou innerlijke rust kunnen geven en zou een passende steen kunnen zijn voor meditatie. Het zou je inzicht kunnen verschaffen en remmingen, belemmeringen en angsten uit het onderbewuste kunnen halen en naar de oppervlakte kunnen brengen, zodat je kunt helen.

Opaal Steen Kopen bij Spiru

Wij hebben op onze website een bijzonder en uniek assortiment aan edelstenen en mineralen. Voor een schitterend sieraad neem je een kijkje bij onze ruwe hangers of edelsteen kettingen. Op zoek naar een cadeau voor jezelf of een dierbare? Geef een edelstenen cadeau! Bij Spiru vind je altijd een passend presentje.

Ruwe Andesopaal Roze Opaal in Doosje