• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Saffier

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 42 producten
Sfeerfoto's

Saffier Edelsteen

De saffier wordt al eeuwen gewaardeerd vanwege haar prachtige kleur blauw en hardheid. De edelsteen kan allerlei kleuren hebben, maar blauw is verreweg de populairste kleur – en tevens de kostbaarste. Andere kleuren van de steen kunnen roze, oranje, geel, groen, paars en wit zijn.

Herkomst Saffier Steen

Het kristal is de nationale steen van Griekenland en in Brazilië de beroepssteen voor ingenieurs. Indien je in de edelsteen een zespuntige ster ziet, dan heet het een stersaffier. In de Middeleeuwen werd de stersaffier gebruikt in sieraden ter bezegeling van een huwelijk of verloving. De edelsteen saffier werd tevens gebruikt als amulet, omdat het kristal je zou beschermen tegen hekserij en zwarte magie! Tevens werd de steen door heksen gebruikt om de toekomst te voorspellen en om geesten op te roepen.

Werking Saffier

De saffier edelsteen met blauwe kleur zou een sterk effect hebben op de geest en hersenen. De steen zou voor mentale rust, wijsheid, eerlijkheid en kunnen zorgen. Wil je naar een bepaald doel toe werken? Dan zou je een blauwe saffier hanger kunnen dragen om je wilskracht en doelbewustheid te vergroten. Concentratieproblemen? Draag een saffier hanger bij je en deze zal je letterlijk en figuurlijk een bredere blik kunnen geven.

Door het dragen van deze bijzondere blauwe edelsteen zou je je spirituele kanten meer kunnen ontwikkelen. Je zou in contact kunnen komen met je Hogere Zelf en de diepere wijsheid in jou. Ook zouden je paranormale gaven kunnen groeien door het dragen van saffier.

Al deze blauwe kristallen horen bij het voorhoofdchakra, het keelchakra en het hartchakra. In onze blog over chakra’s lees je over hoe je deze powerpunten kunt herkennen.

Fysieke Werking saffier

Naast een mentale en spirituele werking, zou de steen ook een aantal fysieke voordelen kennen, namelijk:

  • het kristal zou kunnen helpen bij het stelpen van bloedingen en zou soelaas kunnen bieden bij het sneller genezen van bloeduitstortingen en spataderen.
  • ook zou je door het dragen van het kristal meer lucht kunnen ervaren indien je astma hebt.
  • daarnaast zou de edelsteen kunnen bijdragen aan een sneller herstel van de huid door bijvoorbeeld eczeem en/of wratjes.

Tip: leg deze steen eens onder je kussen. Hij zou namelijk ook bij kunnen dragen aan het verminderen van slapeloosheid en slaapproblemen.

Saffier Kopen

Een blauwe saffier steen kopen kun je voor jezelf doen, maar ook om weg te geven aan een dierbare. Het kristal zou namelijk relaties versterken en vriendschappen onderhouden. Tevens is de steen de geboortesteen van september, dus koop dan bijvoorbeeld deze geboortesteen hanger ster.

Ook vind je genoeg andere spirituele sieraden en edelstenen cadeaus om weg te geven of om jezelf blij te maken.

Geboortesteen Oorstekers September Ruwe Saffier – 925 Zilver Verguld