• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Seleniet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 132 producten
Sfeerfoto's

Seleniet Kopen

Oorspronkelijk is Seleniet geen edelsteen, maar een kristallijne vorm van gips met een vezelige structuur. Een variant is de woestijnroos. Vanwege zijn mooie glans wordt Seleniet ook wel Satijnspaat genoemd. Deze glans of lichtreflectie is spleetvormig. Dit wordt ook wel het kattenoogeffect genoemd. De witte variant is het meest geliefd, maar het mineraal is ook verkrijgbaar in geel, oranje en rood en soms zelfs in het groen en blauw. Wanneer het kristalhelder is, wordt het ook wel Mariaglas genoemd. Mariaglas bestaat uit lichtdoorlatende platen van seleniet of albast. Vroeger werden hier raampjes van gemaakt die Mariabeeldjes in kapelletjes langs de weg moesten beschermen.

Hier wordt Seleniet gevonden

Seleniet wordt overal gevonden. In de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Oostenrijk, Griekenland en Polen. Maar ook in buurlanden zoals Duitsland, Frankrijk en Engeland. Soms worden gigantische kristallen gevonden. In de grot Cueva de los Cristales in Mexico zijn exemplaren gevonden van meer dan tien meter lang, vier meter breed en met een gewicht van wel minstens vijftig ton!

Seleniet Naam Betekenis

Het mineraal is vernoemd naar de Griekse maangodin Selene die bij de Romeinen bekend staat als Luna. In de Griekse mythologie is zij de zus van de zonnegod Helios en Eos, de godin van het ochtendgloren. De naam Selena betekent ‘de Lichtende’.

Geschiedenis van de Edelsteen Seleniet

Door de eeuwen heen is gips een populair bouwmateriaal geweest. Al in het oude Egypte werden van albast fijnzinnige beeldjes en gebruiksvoorwerpen, zoals vazen, flessen en kommen gemaakt. In het oude Griekenland werd gips gemengd met kalk tot een soort cement en in Italië is dit materiaal teruggevonden in de resten van Pompeï en de toren van Pisa. Tijdens de Barok en de Rococo werd gips gebruikt voor de versiering van muren en plafonds. Later werd het gebruikt als Mariaglas, om mariabeelden langs de weg te beschermen. In Duitsland werden Selenietkristallen ook wel gebruikt als doopamulet. Verder werd het gips ook wel gebruikt om kralen van te maken en de ketting of armband als geneesmiddel te gebruiken tegen kwalen en huidziektes.

Spirituele Werking Seleniet Steen

Seleniet heeft een bijzondere vibratie en staat bekend als een hele spirituele steen. Met name de witte of transparante varianten zouden een krachtig effect kunnen hebben. Deze kunnen op alle chakra’s, maar passen vooral bij de bovenste chakra’s, het derde oog en het kruinchakra. De gele variant hoort bij de zonnevlecht. Het mineraal staat bekend als de engelensteen, omdat hij je zou helpen contact te maken met engelen. Wanneer je veel met de gipssteen werkt, zou je intuïtie worden verstrekt en het helderzien, -horen, -voelen en -weten worden versterkt. Tijdens meditatie zou je een heldere geest krijgen en hij je in staat kunnen stellen om naar andere tijden en dimensies te reizen. Ook zou de steen je aura kunnen reinigen.

Seleniet Werking op Emotioneel niveau

Seleniet is een steen die je telkens zou helpen om de zonnige kant van dingen in te zien. Volgens liefhebbers is het een steen die je helpt positief te denken en je vrolijk te maken. Ook zo hij helpen trauma’s te verwerken, zowel uit dit leven als uit vorige levens. Verder zou hij je helpen rust en balans te vinden, je kunnen helpen om controle over jezelf te houden en kalmte te bewaren. Door een staaf in elke hand te houden en de punt naar beneden te wijzen, zouden stress en vermoeidheid worden afgevoerd en eventuele emotionele disbalans worden geabsorbeerd.

Fysieke Werking Seleniet

Volgens kenners absorbeert Seleniet emotionele disbalans en afval van het lichaam en de aura. Hierbij zou een trommelsteen in de broekzak overgewicht kunnen verminderen dat wordt veroorzaakt door spijsverteringsstoornissen. Het mineraal zou een sterk zuiverende werking hebben op het vegetatieve zenuwstelsel, ook op de hersenen en het verstand. Net als maansteen zou hij ook een een positieve werking kunnen hebben op de zwangerschap en vlak na de bevalling. Verder heeft Seleniet volgens de theorie een zeer sterk effect op de je calciumhuishouding. Je kunt vast wel raden waarom. Hij zou je helpen sterke en soepele botten en spieren te krijgen.

Verschillende Soorten Seleniet Edelsteen

Vanwege de lage hardheid is de steen gemakkelijk te bewerken. Je vindt het gips dan ook terug in allerlei vormen en maten:

 • seleniet armband of ketting: om altijd bij je te dragen
 • seleniet massagestaaf: voor drukpunten, massage en therapie
 • seleniet trommel- of knuffelsteen: om in je broekzak te dragen en vast te houden
 • seleniet ijsberg: om neer te zetten, bijv. in het midden van je edelstenen
 • seleniet (oplaad)staaf: om vast te houden tijdens het mediteren en ideaal om kleine steentjes op te leggen
 • seleniet bol: voor evenwichtige energie in een ruimte

Seleniet Oplaadsteen Verzorgen

Deze steen is volgens kenners zelfreinigend. Een seleniet geode of oplaadstaaf kan zelfs worden gebruikt voor het opladen van andere stenen. Volgens sommigen hoef je hem dus niet te reinigen en op te laden, maar het kan wel. Als je dit toch besluit te doen, reinig deze dan bijvoorbeeld met behulp van klankschalen, smudge of met een zachte borstel. Zorg dat hij nooit nat wordt!

Meer Engelenstenen

Ben je verkocht door deze prachtige engelensteen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere edelstenen die je dichter bij je engelen zou brengen, zoals de Celestien, Angel Aura Kwarts of Angeliet. Steengoede energie vind je bij Spiru!

Seleniet Toren ‘IJsberg’ 6 cm

Seleniet is groen, oranje bruin of wit van kleur. Hij is transparant kan grof of fijn geribbeld zijn. Twee bekende soorten Seleniet zijn de woestijnroos en de vissenstaart seleniet. Men noemt kristalhelder seleniet ook wel mariaglas.

De steen is vernoemd naar Selene, de Griekse godin van de maan. In Duitsland werden vroeger kristallen van Seleniet gebruikt als doop amulet. In de middeleeuwen werd de steen verwerkt tot kralen voor armbanden en kettingen.

 • Seleniet zou controle en houvast geven.
 • Volgens kenners werkt hij kalmerend en tegen stress.
 • De steen zou de aura kunnen reinigen en balans kunnen geven.