• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Sodaliet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 92 producten
Sfeerfoto's

Sodaliet Kopen

Sodaliet is familie van de Lapis Lazuli. Hij is inktblauw met witte calciet-aders. De meest populaire variant is donkerblauw, zonder het witte van calciet. In sommige gevallen kleurt de edelsteen rood, roze of groen. Dat komt doordat de samenstelling van het gesteente kan variëren. Sodaliet komt op grote schaal voor. Daarom wordt hij veel gebruikt ter decoratie, wandbekleding en siervoorwerpen. Ook is hij erg populair als sieraad, armbanden, hangers, ringen en kettingen. Je kunt veel kanten op met deze steen!

Betekenis Sodaliet

De Sodaliet steen betekenis is natrium steen. De steen is vernoemd naar de chemische eigenschappen ervan. In het Engels betekent sodium ‘natrium’. Het Griekse woord lithos betekent ‘steen’.

Sodaliet Eigenschappen

Sodaliet en Lapis Lazuli bevatten dezelfde mineralen. Lapis Lazuli bevat alleen naast hauyn, lazuliet en noseaan, ook goudglanzende insluitsels van Pyriet. Verder is de Sodaliet ondoorzichtig en iets minder hard en zwaar dan zijn broertje Lapis Lazuli. Ondanks dat de edelsteen in het algemeen de blauwe kleur draagt, komt hij ook voor in de kleuren rood, paars of roze. Deze versies van Sodaliet worden Hackamiet genoemd. De variërende kleur zou komen door ingesloten mangaan.

Sodaliet Steen Geschiedenis

In het Oude Egypte kwam de steen veel voor in scarabeeën, rituele voorwerpen en vermalen tot pigment. Het werd dan gebruikt voor oogmake-up en verf. De oude Grieken dachten dat de steen kon helpen bij ziekten en kwaaltjes. Ook droegen ze Sodaliet om creativiteit te bevorderen, voornamelijk in muziek. Maar ook kunstschilders en beeldhouwers droegen de steen bij zich. Oude Romeinen gebruikten het voornamelijk voor concentratie en logisch denken. Beide volken gebruikten Sodaliet tot aan de Middeleeuwen als Saffier. Pas aan het begin van de 19e eeuw werd Sodaliet als apart gesteente benoemd, door een Schotse mineraloog.

Sodaliet Werking Spiritueel

De Sodaliet is vanwege zijn blauwe/indigo kleur sterk verbonden met het keelchakra en het derde oog. Door de mogelijke werking op het zesde chakra gebruiken liefhebbers de steen graag om een diepere staat van meditatie te bereiken. Verder zou hij blokkades op kunnen heffen, op zowel geestelijk als fysiek vlak. Hij zou vooral zijn werk doen op de onderste twee lagen van de aura. Sodaliet versterkt volgens kenners ook andere edelstenen.

Sodaliet Edelsteen Werking Mentaal

Sodaliet helpt volgens kenners bij het verbinden van tegengestelde energieën: de mannelijke en vrouwelijke kant en intuïtie en logica. Hij zou kunnen helpen problemen op te lossen die ontstaan zijn door dualiteit. Hij zou op meerdere vlakken werken. Zo zou hij je loyaliteit kunnen vergroten, maar ook helpen bij het gestructureerd en rationeel denken. In elk geval zal hij waarheid boven water halen, je helpen deze te accepteren en uit te spreken.

Sodaliet Betekenis en Werking Emotioneel

Sodaliet zou geblokkeerde gevoelens laten verdwijnen en prikkelbaarheid, stress, onrust en angsten kunnen verminderen. Negatieve gevoelens als schaamte en schuld zouden weggenomen worden. Ook zou hij je helpen bevrijden van onrustige en malende piekergedachten. Zelfvertrouwen en -acceptatie zouden groeien door het dragen van Sodaliet. Volgens liefhebbers geeft hij je inzicht in jezelf. Hij zou je helpen je schaduwkanten omhoog te laten komen en deze zonder oordeel te leren accepteren.

Werking Sodaliet Fysiek

Fysiek gezien zou Sodaliet op meerdere manieren werken, door de verschillende samenstellingen. Zo zou het aluminium in de steen kunnen helpen bij zenuwen, stress en spanningshoofdpijn. Hij zou dan ook de nek en schouders kunnen helpen ontspannen. Verder zou Sodaliet:

  • Werken op het strottenhoofd en de stembanden. Hij zou kunnen helpen bij kwalen omtrent het hoofd, de stem en de hormoonhuishouding. Denk hierbij aan stemverlies, heesheid en keelpijn.
  • Danzkij calcietinsluitsels een positieve werking hebben op de botten en helpen herstellen van pezen na bijv. sportblessures.
  • Kunnen helpen relaxen, vooral bij slaapproblemen. De steen zou je kunnen helpen sneller in slaap te komen.
  • Een positieve steen zijn in de overgang, vooral als je last hebt van klachten als stemmingswisselingen, hoofdpijn en opvliegers.
  • Een desinfecterende werking kunnen hebben vanwege het bestanddeel natrium.

Edelsteen Sodaliet voor de Sterrenbeelden

Edelstenen zijn prachtige hulpjes die je op veel gebieden zouden kunnen helpen. Wist je dat edelstenen en sterrenbeelden een goede match kunnen zijn? Zoals elke edelsteen zijn eigen werking zou hebben, heeft elk sterrenbeeld weer zijn eigen behoeftes, kwaliteiten en uitdagingen. Zo zou de Sodaliet sterk verbonden zijn met sterrenbeeld Maagd en sterrenbeeld Boogschutter. Dit komt waarschijnlijk doordat hij zou helpen bij zelfacceptatie en rationeel denken. Verder is Boogschutter erg gericht op de waarheid, iets waar Sodaliet volgens kenners zo goed bij kan helpen. Mocht je een ander sterrenbeeld hebben, maak je dan geen zorgen. Dit betekent uiteraard niet dat de steen niet zijn werk zou kunnen doen.

Sodaliet Sieraden

Een mooie manier om deze helderblauwe steen bij je te dragen, is door middel van sieraden. Bij Spiru kun je kiezen uit:

  • Sodaliet Hanger
  • Sodaliet Armband

Meer Blauwe Edelstenen

Blauwe edelstenen zijn zeer geliefd. De meeste blauwe edelstenen zouden kunnen helpen bij ontspannen en het geven van geestelijke verdieping. In een bepaalde mate zouden deze stenen kunnen helpen om innerlijke wijsheid naar boven te halen, omdat ze toegang zouden hebben tot het onbewuste. Op die manier zouden ze ook de waarheid omhoog kunnen halen en je kunnen helpen deze uit te spreken, door te werken op het keelchakra. Doordat-ie ook zou werken op het zesde chakra, het voorhoofdchakra, zou hij je dingen helderder kunnen laten ‘zien’. Krijg jij geen genoeg van de blauwe edelsteen? Neem dan ook even een kijkje bij de Lapis Lazuli, Saffier en Larimar. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!