• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Zonnesteen

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
23 producten
Sfeerfoto's

Zonnesteen Kopen

Zonnesteen of Helioliet is een mineraal uit de categorie veldspaten. Insluitsels van roestkleurige hematiet en goethiet geven deze steen haar oranje gloed en glinstering die door vinders vergeleken wordt met zonneschijn. Zonnesteen komt voor in onder andere Noorwegen, Rusland, de Verenigde Staten, Canada en India.

Werking Zonnesteen volgens Kristalkenners

Volgens edelsteentherapeuten heeft Zonnesteen werking op de fysieke, emotionele en mentale aanwezigheid van warmte in het lichaam. Kenners gebruiken het kristal dan ook als ondersteuning bij:

 • de stofwisseling
 • koude ledematen, stijve spieren en reuma
 • vruchtbaarheid en zwangerschap
 • winterdepressie
 • zelfvertrouwen
 • creativiteit
 • seksualiteit

Heb je kortom wat optimisme of positieve verandering nodig, dan is zonnesteen gebruiken volgens kenners een prima idee!

Op deze Chakra’s Heeft Zonnesteen Edelsteen Effect

Volgens yogi’s heeft deze stralende steen effect op het Tweede Chakra en de Zonnevlecht. De oranje tint van Zonnesteen zou inwerken op de energie van het heiligbeen, dat symbool staat voor verlangens, creativiteit en vervullende relaties. Zijn gele gloed heeft volgens chakra kenners invloed op het gebied net boven de navel, waar persoonlijke kracht en eigenwaarde te vinden zijn. Zonnesteen is voor veel mensen dus een vurig steentje waarvan je het vanzelf warm krijgt!

Voor deze Sterrenbeelden heeft Zonnesteen Betekenis

Volgens astrologen past de Zonnesteen goed bij het karakter van het stralende sterrenbeeld Leeuw, net als bij de zelfverzekerde Ram. Deze tekens hebben meestal een gezond ego en genoeg motivatie (of koppigheid) om hun doelen te bereiken. Ook zou Zonnesteen iets kunnen betekenen voor sterrenbeelden die van nature minder doelgericht of actief te werk gaan, zoals de Weegschaal en de Stier. Zij zouden van dit stralende kristal de aanmoediging krijgen om te gaan voor wat ze willen, ook al duurt het even voordat het doel bereikt is of is er niet direct instemming van de omgeving.

Zonnesteen Reinigen en Opladen

Edelsteenliefhebbers raden aan om kristallen regelmatig energetisch schoon te maken en daarna van positieve kracht te voorzien. Zo zou het mineraal zijn werking en stralende uiterlijk behouden. Zonnesteen kan volgens kenners op verschillende manieren opgefrist worden. Hier lees je hoe het Reinigen en Opladen van Edelstenen in zijn werk gaat!

Zonnesteen Kopen bij Spiru

Bij Spiru kun je niet alleen terecht voor gepolijste Zonnesteen of Zonnesteen ruw, ook vind je in onze collectie unieke sieraden verrijkt met dit vrolijke kristal. Je kunt kiezen uit verschillende inspirerende items zoals een Zonnesteen armband, Zonnesteen ketting of Zonnesteen hanger. Welke edelsteen je ook zoekt, speciale mineralen shop je bij Spiru!

Zonnesteen Splitketting Smal met Zilverkleurige Sluiting

Zonnesteen of Helioliet is een mineraal met een oranje gloed en glinstering die door vinders vergeleken wordt met zonneschijn. Kristalkenners zien Zonnesteen als brenger van warmte en optimisme en gebruiken haar onder andere bij:

 • koude ledematen, stijve spieren en reuma
 • vruchtbaarheid, seksualiteit en zwangerschap
 • winterdepressie
 • creativiteit