Zenvolle Herfst Sale Korting tot -70% | Shop nu >

  • Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen

Seleniet- Vind Spirituele Verheldering met deze Engelensteen

Door Lisette 16 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
684 x

Seleniet is dè Spirituele Edelsteen. Op zoek naar mentale healing, helderheid, verbinding met je gidsen? Deze engelensteen helpt je een handje op weg! 

 

Seleniet zou bekend staan als een goede steen voor spirituele groei en de handelingen hierin. Het wordt vanwege zijn bijzondere verbintenis met de bovennatuurlijke gidsen ook wel de engelensteen genoemd. Seleniet stimuleert een heldere geest en geeft inzicht in de geheimen van je onderbewustzijn. Ook is dit kristal heel bijzonder vanwege de buitengewone vindplaatsen en de vele vormen en kleuren waarin deze steen voorkomt . Seleniet is een steen om mee te mediteren en te dromen en in deze blog lees je waarom!

Seleniet blokje op blauwe ondergrond

Op deze Bijzondere Plekken wordt Seleniet Gevonden

Seleniet is een steen die in grotten over de hele wereld gevonden wordt. Voorbeelden van een aantal vindplaatsen zijn Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Duitsland, Frankrijk en Polen. De steen is een kristalachtige steen met een monoklien stelsel en dit betekent eigenlijk ‘hellen aan één kant’. Als je een grot met witte seleniet zou bezoeken dan zie je allemaal rechte pilaarachtige stukken steen die kriskras door elkaar gegroeid zijn. Dit maakt zo’n plek natuurlijk alleen al een bijzonder aanzicht, maar nog opmerkelijker is de grot genaamd Cueva de los Cristales in Naica (Mexico). Hier zijn reuze selenietkristallen gevonden die 10 meter lang en 4 meter in doorsnee zijn. Deze reuze kristallen kunnen een gewicht hebben van 50 ton of meer!

 

grot met reuze kristallen seleniet

Dit is de Oorsprong van de (Bij)Naam van Seleniet

De naam seleniet komt van de Griekse godin van de maan, genaamd Selena. Haar naam staat ook wel bekend als de lichtende, wat perfect is voor zo’n helder wit kristal. Daarnaast wordt Satijnspaat ook wel als bijnaam gebruikt. Dit komt door het zachte en satijnachtige oppervlak van de steen, die herkenbaar is aan zijn fijn gestreepte structuur. De engelensteen is een naam met een meer spirituele betekenis, waar seleniet ook bekend om staat. De reden hiervoor is dat de steen het contact tussen mensen en engelen zou versterken. Verderop in de blog lees je hier meer over 🙂

 

witte steen in hartvorm

Daarom komt Seleniet voor in Verschillende Kleuren

Seleniet staat het meest bekend als een witkleurige steen, maar deze steen kan in meerdere kleuren voorkomen. De kleurverschillen worden bepaald door de chemische samenstelling van het gipskristal. Wanneer er bijvoorbeeld ijzer zit ingesloten in het kristal, kan dit seleniet de kleuren oranje, rood en bruin geven. Als de steen groen, blauw of grijstinten heeft, dan wordt dit veroorzaakt door aluminium. Satijnspaat kan ook geel van kleur zijn en dit ontstaat door de aanwezigheid van zwavel. Elke kleur zou ook zijn eigen spirituele werking hebben 😉

 

witte ovalen steen

Twee Opvallende Vormen van Seleniet die je Niet Verwacht

Naast verschillende kleuren, bestaan er ook verschillende vormen en soorten van seleniet. Woestijnroos is een voorbeeld uit de selenietfamilie. Dit is een bloemvormige steen die voornamelijk voorkomt in woestijnen. Het gipskristal vormt samen met zandkorrels deze bijzondere steen. Een ander familielid is de vissenstaartseleniet. Zoals de naam al een beetje verklapt, kan deze steen lijken op de staart van een vis. Deze steen wordt daarnaast ook de engelenvleugel genoemd- leg je er namelijk twee naast elkaar… en voilà. Satijnspaat heeft eigenlijk een hele bijzondere band met engelen!

 

witte ovalen steen van de zijkant

Daarom wordt Seleniet ook wel de Engelensteen Genoemd

Geloof jij in de aanwezigheid van gidsen en dat ieder persoon een beschermengel heeft? Seleniet zou dè steen zijn om contact met engelen gidsen te maken. Vroeger werd de heldere vorm van satijnspaat ook wel Mariaglas genoemd. Raampjes van bedehuisjes werden namelijk gemaakt van doorzichtig seleniet om de Mariabeelden erin te beschermen. Vandaar de naam Mariaglas! Vooral dit type steen zou je bewustzijn doen openen waardoor er een verbinding tussen jou en gevleugelde beschermers gevormd kan worden 🙂

 

witte steen tussen vingers gehouden

Hiervoor kun je de Seleniet Werking Gebruiken

Seleniet is een prachtige steen om te zien, maar het kan misschien meer voor je betekenen dan alleen een leuk accessoire. Volgens edelsteenkenners zou seleniet namelijk een werking op verschillende vlakken kunnen hebben. Om je een idee te geven van de specifieke werkingen van dit steentje, vind je hieronder per vlak een uitleg: 

  • Spiritueel
  • Mentaal
  • Emotioneel
  • Fysiek

 

brokje wit steen tussen vingers

Spirituele Werking

Seleniet zou een hele spirituele steen zijn en dat komt onder andere omdat het je helpt om dieper in je onderbewustzijn te komen. Een beetje vaag misschien, maar stel je voor dat je de steen vasthoudt tijdens het mediteren. De steen helpt je bij het leegmaken van je hoofd en om een rustige atmosfeer te creëren. Hierdoor zou het mogelijk zijn om naar andere tijden en dimensies  te reizen. Als dat geen spirituele werking is…!

Mentale Werking

Op mentaal gebied kan de seleniet werking je helpen om positief te denken door je een vitaal en helder gevoel te geven. Mocht je een trauma hebben, dan bestaat er een oefening waarbij je tijdens een meditatie in beide handen een satijnspaat neemt en hierbij de punten naar beneden laat wijzen. Hierdoor zou de steen stress en spanning afvoeren en op deze manier bijdragen aan het helen van de mentale schade die je hebt opgelopen.

Emotionele Werking

Voel je je emotioneel uit balans of ben je de laatste tijd wat knorrig, dan kan seleniet helpen om dit te verbeteren. De steen zou je namelijk vrolijker kunnen maken en een gevoel van humeurigheid, door bijvoorbeeld slaapgebrek, weg kunnen nemen. Zo zou je satijnspaat dus onder je kussen kunnen plaatsen voor het slapen gaan. Kom maar op met die goede nachtrust!

Fysieke Werking

Seleniet zou volgens sommigen je lichaam helpen te ontdoen van vrije radicalen. Maar kenners zeggen dat de steen vooral het gevoel van helderheid, horen en zien kan versterken. Dit zou komen door de zuiverende werking van de steen op het brein. Ook kun je de steen “fysiek” inzetten voor zijn werking bij bijvoorbeeld meditatie, divinatie en tarot.

 

witte seleniet tegen houten achtergrond

Op deze Manieren kun je de Engelensteen Inzetten

Je kunt seleniet kopen in vele vormen en daarmee kun je de steen ook op vele manieren gebruiken. Een seleniet knuffelsteen zou kunnen helpen om je heldere geest te stimuleren. Je kunt ook edelsteenwater maken met satijnspaat- zorg er dan wel voor dat de steen het water niet raakt, maar in een afgesloten compartiment zit. Op onze website kun je ook Seleniet lampen kopen om vervolgens te plaatsen in bijvoorbeeld je slaapkamer. Dit kan zorgen voor een vredige atmosfeer wat je nachtrust kan verbeteren. En als je lekker geslapen hebt, kun je vervolgens je dromen betekenis achterhalen. Zo krijg je misschien meer inzicht in je onderbewustzijn!

Wat vind jij mooi of bijzonder aan de Seleniet Edelsteen? Laat het ons weten 😉

Laatste aanpassing op 06 april, 2021 2:30 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen