• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Journalen, Schrijven voor Rust en Dankbaarheid

Door Iris 3 april 2023
Lezen werkt meditatief, ontspan 4 minuten met dit artikel.
710 x

Waar je vroeger je dagboek bijhield, spreken we tegenwoordig over journalen, journallen of journaling. Het zou je kunnen helpen bij het ordenen van je gedachten en het bewuster maken van je gedachten. Een fijne manier van zelftherapie. Schrijf je mee?

leren notitieboekje met opaliet edelsteen
Wat is Journalen

Journalen is het Engelstalige woord voor opschrijven wat je bezig houdt. De één begint zijn of haar dag met een planning voor die dag of week, de ander schrijft op wat hij of zij heeft meegemaakt. Je zou ook kunnen journalen om je momenten van dankbaarheid op te schrijven en om zo positief aan je dag te beginnen. Wanneer je dit iedere dag zou doen, zou je je mind voeden met positieve gedachten en gewoontes. En dat zou voor meer gelukkige momenten kunnen zorgen.

Journaling hoe doe je dat

Journalen is heel persoonlijk. Er is dus ook geen goed of fout. Zie het journallen als een selfcare moment. Begin gewoon met het opschrijven van je gedachten. Denk er niet te veel over na en let niet op spelfouten of hoe netjes het is. Zo kom je sneller in een flow. Bedenk van tevoren waarom je wilt schrijven. Wil je dingen van je afschrijven of wil je juist opschrijven waar je dankbaar voor bent? Wil je to-do lijstjes maken, bucket lists of gedichten schrijven? Alles kan. Koop voor jezelf een mooi spiritueel notitieboek om van het journallen helemaal jouw moment te maken.

Bekijk onze Spirituele Notitieboekjes

Wanneer kun je het beste journallen

Wanneer je gaat journallen is geheel aan jou. Je kunt ‘s ochtends schrijven als positief begin van de dag, of ‘s avonds om je dag mee af te sluiten en om intenties voor de volgende dag op te schrijven.

Als je in de ochtend gaat journallen heb je nog geen prikkels tot je genomen. Je zou dus sneller de verbinding met jezelf kunnen vinden en je gedachten de vrije loop kunnen laten. In de ochtend zou je bovendien de intentie voor die dag kunnen zetten. Door in de avond te journallen zou je juist kunnen ontprikkelen door op te schrijven wat er die dag allemaal is gebeurd of waar je over na hebt gedacht. Je zou dan een intentie voor de volgende dag kunnen opschrijven.

De voordelen van Journalen

Wist je dat we al zo’n gauw 60.000 gedachten per dag hebben? Dit kan best overwhelming zijn. Het is dus niet zo gek dat we af en toe het overzicht kwijt zijn. Het opschrijven van je gedachten en gevoelens zou een goede manier kunnen zijn om onnodige gedachten los te laten. Zou je ‘s ochtends vijf minuten de tijd nemen om je gedachten op te schrijven, dan zou je daar de rest van de dag baat bij kunnen hebben. Het zorgt niet alleen voor rust in de bovenkamer, maar ook voor een positief en opgeruimd gevoel. Onrust en stress zouden plaats maken voor zelfvertrouwen, meer focus en positiviteit! Voordelen van journalen zijn onder andere:

  • Bewustwording: door je bewust te zijn van je gedachten en gevoelens en deze op te schrijven, zou je meer focus aanbrengen in je hoofd en in je leven. Je zou je bewust kunnen worden van bepaalde patronen die je kunt doorbreken.
  • Rust: door alles op papier te zetten, schrijf je letterlijk van je af. Er ontstaat rust en ruimte in je hoofd.
  • Positiviteit: door iedere dag op te schrijven waar je dankbaar voor bent, begin je de dag positief. Dit draagt bij aan een positieve mindset, en die willen we graag. Zo wordt het vanzelf een gewoonte!

Daarnaast zou je met journalen je geheugen kunnen verbeteren, je meer in het ‘hier en nu’ kunnen komen en je slaap kunnen verbeteren.

spiritueel notitieboek met positieve teksten op houten tafeltje

Een positiever leven creëren met Spiru

Tijdens het journallen zou je het Spiru Tarotkaarten Deck erbij kunnen pakken. Gebruik het deck om bijvoorbeeld vragen aan jezelf te stellen of om een intentie te zetten voor die dag. Maak van het journallen jouw zelfliefde moment en pak je favoriete Edelstenen & Mineralen erbij. Rozenkwarts is een steen die je goed zou kunnen ondersteunen bij zelfliefde. Maak het af met een ontspannende Wierook of kies iets anders uit ons Geurproducten assortiment. Jouw spirituele reis begint bij Spiru.

 

Laatste aanpassing op 17 mei, 2023 2:44 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *