• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Edelsteen Larimar

Larimar Edelsteen is een hemelsblauwe tot zeeblauwe edelsteen, en wordt maar op één plek op aarde gevonden: nabij het dorpje Los Chupaderos in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek.

Oorspronkelijk heet de steen blauwe pectoliet, omdat ‘ie erg op pectoliet lijkt, welke meestal grijs of wit is van kleur.

Larimar Betekenis

Het kristal wordt ook wel Atlantissteen of dolfijnsteen genoemd. Deze namen verwijzen naar het mythische Atlantis, dat ten onder is gegaan door aardbevingen en vloedgolven. Er wordt gezegd dat de Dominicaanse Republiek een onderdeel van Atlantis zou zijn geweest.

De naam van de steen ontstond in 1974, toen de Dominicaan Miguel Mendez de vergeten vindplaats opnieuw ontdekte. Hij vond het mineraal en vernoemde het naar zijn dochter Lari en voegde het Spaanse woord mar toe, wat zee betekent.

Larimar is erg zeldzaam en is zelfs nog zeldzamer dan diamant! De edelsteen wordt in de Dominicaanse Republiek verwerkt tot sieraden, meestal gezet in echt zilver. Het blauwe mineraal is de nationale steen van de Dominicaanse Republiek.

Larimar Talisman

Enkele Indiaanse stammen waren al eerder bekend met het blauwe mineraal, want de edelsteen werd door hen als talisman en amulet gebruikt. Men geloofde dat het kristal ‘s nachts boze geesten op afstand hield. Ook was het een geliefde heelsteen bij de stammen. Het zou de drager en diens familie beschermen tegen natuurrampen en dodelijke ziektes.

Spirituele werking Larimar steen

Larimar zou voornamelijk op de chakra’s boven het hart (hart, keel, voorhoofd) werken. Het zou je tevens helpen te communiceren vanuit je hart en je helpen het voorhoofdchakra en kruinchakra te openen, zodat je toegang zou krijgen tot jouw innerlijke wijsheid.

Daarnaast zou het kristal veelal bij edelsteentherapie worden gebruikt bij onzekere gevoelens. De steen zou namelijk voor een gevoel van innerlijke vrijheid en zelfverwerkelijking kunnen zorgen. Daarnaast zou Larimar je leren je grenzen te verleggen en je stimuleren om je eigen koers te varen. Andere werkingen zouden kunnen zijn:

  • Larimar zou de meridianen openen en blokkades in de energiebanen van het lichaam weg kunnen nemen.
  • Het kristal zou je rustig kunnen maken bij nervositeit en zenuwen.

Wist je dat de Atlantissteen een goede steen voor studenten en artistiekelingen kan zijn? Het kristal zou je kunnen helpen talen te leren, kennis vast te houden en out-of-the-box te denken! Draag jouw larimar hanger daarom zo hoog mogelijk.

Lichamelijke werking Larimar

Lichamelijk gezien zou de steen ook voor je kunnen werken, namelijk bij:

  • het verlichten en helen van allergische reacties op stof, huisstofmijt, virussen en bacteriën
  • blaasontsteking. Leg de steen dan eens op je onderbuik of draag een larimar armband
  • het verlichten van pijn bij botbreuken, gewrichtsontstekingen, hernia’s en artrose.

Larimar kopen

Een larimar hanger kopen? Bij Spiru vind je een groot assortiment aan edelstenen hangers. Ook voor andere spirituele sieraden kun je bij ons je liefdevolle hart ophalen.

Indien je niet helemaal zeker weet welke edelsteen bij je zou kunnen passen, zou je onze blog welke edelsteen past bij mij kunnen lezen, om het juiste kristal te kiezen. Ook voor een geschikt edelstenen cadeau ben je ook bij Spiru aan het juiste adres!

Larimar Trommelstenen Half Gepolijst 25 Gram