• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Welke Edelsteen Past bij Mij? Zo Kies Je Kristallen

Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
9332 x

Geen idee hoe je een kristal kiest voor eigen gebruik? Dit zijn mijn tips om een edelsteen te vinden die op dit moment bij je past!

Welke edelsteen past bij mij? Die vraag stel ik mezelf regelmatig. Een persoonlijke power tool kiezen doe ik namelijk gebaseerd op mijn huidige behoeftes. Soorten edelstenen die ik vijf jaar geleden gebruikte, doen me nu bijvoorbeeld niet zo veel meer. Maar hoe hou je bij wat voor je werkt? In dit artikel geef ik je tips die je helpen in de zoektocht naar het ideale mineraal voor dit moment!

Diverse Soorten Edelsteen

Daarom Zijn Kristallen Persoonlijke Instrumenten

Edelstenen zijn instrumenten. Daar kwam ik achter door me wat te verdiepen in kristaltherapie. Volgens deze studie hebben ze ieder hun eigen kwaliteiten die je kunt gebruiken om soortgelijke kracht in jezelf op te roepen. Net zoals bij healing met Klankschalen, zou je meetrillen met het instrument. Heb je bijvoorbeeld moeite je mening te uiten, dan zou een expressieve steen helpen deze skill in jezelf te ontwikkelen. Het lost dus je problemen niet op, maar geeft energie en inspiratie om de uitdaging aan te gaan.

Daarom Passen Sommige Stenen Niet Bij Je

Precies omdat stenen iets in je op kunnen roepen, zou niet iedere soort lekker op je uitwerken. Zo zou obsidiaan je onbewuste gevoelens blootleggen. Dat kan natuurlijk een beetje pittig zijn! Voor mij voelt deze steen gek genoeg ontspannen aan. Volgens veel edelsteentherapeuten trek je namelijk de kristallen aan waar je klaar voor bent. Blijkbaar ben ik comfortabel genoeg met mijn onbewuste om met obsidiaan te kunnen werken. Daarom heb ik met mezelf afgesproken dat ik een steen altijd weg mag leggen als die te heftig voelt. Dan is de tijd gewoon nog niet rijp of hoort hij bij iemand anders 🙂

Zo Weet Je Welk Kristal je Nodig Hebt

Toen ik eenmaal begreep dat edelstenen instrumenten zijn die met je meegroeien, moest ik mezelf één vraag stellen: welke edelsteen heb ik nodig op dit moment? Op welk gebied ben ik toe aan inzicht, inspiratie of verandering? Welke steen past bij mij zoals ik nu ben of waar zou mijn mineralen maatje me in kunnen steunen? Hopelijk trek ik dan onbewust de juiste edelsteen aan 😉

potje met bergkristal split edelsteen

Vijf Spirituele Manieren om Jouw Steen te Vinden

Toch is het soms niet helemaal helder waar je mee zit of wat je nodig hebt. Dat heb ik bijvoorbeeld wanneer ik gespannen ben, overprikkeld of gewoon effe de weg kwijt. Graven naar antwoorden is dan lastiger, dus pak ik mijn favoriete spirituele systemen erbij. Die bieden me dan een spiegel, waarmee ik beter uit kan vogelen wat er scheelt. Soms herken ik direct iets, of kan ik juist afstrepen welke soort stenen ik niet nodig heb.

Ik gebruik hiervoor

  • astrologie
  • chakra’s
  • tarotkaarten
  • pendels
  • visualisatie

Astrologie als Manier om Stenen te Kiezen

Astrologie helpt me kanten van mezelf of het leven te begrijpen. Ik gebruik mijn horoscoop om te zien wat ik op bepaalde levensgebieden nodig heb. Loop ik tegen problemen aan op mijn werk, dan probeer ik kristallen die bij het teken horen waaronder mijn carrière staat. Ik merk vanzelf of het een match is. Ligt mijn gevoelsleven overhoop, dan zoek ik stenen die bij m’n Maanteken horen of vierde huis. Vaak kom ik er dan wel achter waar ik precies moeite mee heb. Soms leidt dit experiment me zelfs naar een nieuwe steensoort 🙂

Edelsteen Kiezen voor de Chakra’s

Volgens de chakra-filosofie heeft ieder mens zeven of meer energiepunten in het lichaam. Deze krachtige knooppunten regelen een deel van je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid. Zo sliep ik bijvoorbeeld slecht door onrustige benen en nachtmerries. Niet kunnen ontspannen is een zaak van het Wortelchakra, dus met deze aanwijzingen ging ik op zoek naar een Eerste Chakra Edelsteen. Zo simpel kan het zijn!

Tarotkaarten Leggen voor Jezelf

Ook Tarot geeft me vaak goede aanwijzingen om een stenen tool te zoeken. Ik vraag het spirituele kaartspel dan gewoon waar ik in m’n huidige leventje hulp bij nodig heb. Het antwoord dat ik krijg, inspireert me meestal wel om kristallen te zoeken op bepaalde kwaliteiten. Zegt de tarot dat ik mezelf meer liefde moet gunnen, dan raadpleeg ik stenen die bekend staan om hun hartelijke vibes.

Pendelen om Kristallen te Kiezen

Heb je een aantal stenen waar je niet uit kunt kiezen? Dan helpt Pendelen me ook wel eens. Ik doe dat met stenen die ik in huis heb, als ik niet weet welke soort die dag van pas komt. Maar ook gebruik ik mijn pendel wel eens in een winkel, mineralenmuseum of bij een vriend(-in) met grote collectie om op te sporen welk kristal me het meeste aanspreekt!

Je Ideale Steen Visualiseren

Wat ook een leuke manier kan zijn, is je ideale vondst visualiseren. Dat kan met je ogen dicht in meditatie, maar ik heb ook wel eens een Glazen Bol geprobeerd. Kwestie van vragen welke edelsteen past bij mij of wil het juiste kristal zich melden en wachten maar!

chakra stenen in klankschaal

Welke Edelsteen Past bij Mij? Probeer een Kristalcombi!

Ook edelstenen combinaties zijn handig om erachter te komen op welke steensoorten of kwaliteiten je goed reageert. Omdat er meerdere kristallen in deze setjes zitten, leer je verschil voelen. Zo kun je bijvoorbeeld Chakra Stenen gebruiken om te onderzoeken op welk gebied je wat kracht kunt gebruiken. Zo ben ik ook begonnen! Even praktisch zijn de drie klassiekers in de Gouden Driehoek. Voel je eenmaal de effecten van bergkristal, amethist of rozenkwarts, dan ben je al een heel stuk wijzer!

Benieuwd naar Spirituele Tools?

Je kunt Edelstenen & Mineralen Kopen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer methodes om positieve energie op te wekken in jezelf. Zo kun je bijvoorbeeld Mantra Meditatie doen. Herhaling van krachtige spreuken zou namelijk direct effect op je gemoedstoestand hebben. Meditatie Muziek en Gongs kunnen hetzelfde doen, net zoals aromatherapie met Geurkaarsen, Wax Melts of Etherische Olie.

Onze Edelstenen Types Bekijken

Wat is jouw favoriete spirituele tool?

Laatste aanpassing op 14 juli, 2021 3:21 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *