• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen
Anouk
Door Anouk 29 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
319 x

Een Beschermengel is een Spiritueel Wezen dat over je waakt en licht geeft in het duister. Voel je altijd saampjes met deze persoonlijke gids die 24/7 voor je klaarstaat!

 

engel paar roze doorzichtig beeldje

Een Beschermengel zou een spiritueel wezen zijn wat een oogje in het zeil houdt vanuit een andere dimensie. Iedereen zou zo’n goedgezinde gids een hele leven bij zich hebben. Het kan troost en rust bieden, maar ook een gevoel van moed en kracht. Je kunt je eigen beschermengel zelfs ontmoeten als je wil. In deze blog lees je wat een beschermengel precies is en hoe je kennis kunt maken met deze bovennatuurlijke bodyguard!

 

engel beeldje liggend doorzichtig

Het verschil tussen een Beschermengel en Aartsengel

De Beschermengel Betekenis is over het algemeen wel bekend, maar wist je dat er verschillende soorten van onze engelen rondvliegen? Er is zelfs een engelenhiërarchie, waarbij er engelen in de hemel zouden zijn en engelen om je heen die het leven op aarde in de gaten houden. De bescherm- en aartsengelen staan met mensen in contact. Ieder mens heeft dus een aparte beschermengel. Aartsengelen zijn daarentegen aangewezen door God en hebben elk een naam en waken over grotere groepen mensen. Je kunt ieder moment van de dag elk van deze engelen om hulp vragen. Het is maar net wat voor jou goed voelt!

 

engelen beeldje

Zo kun je Bescherming door een Engel Herkennen

Voor iedereen ziet het werk van een engel er anders uit. Wanneer iemand op een haar na een ongeluk weet te vermijden wordt er wel eens gezegd ‘je had vast een engeltje op je schouder!’. Deze vaak onverklaarbare geluksmomenten worden dan toegewijd aan de beschermengel van een persoon. Ook zouden engelen helpen je pad te verlichten, bijvoorbeeld met plotselinge ingevingen of Eureka!- momenten. Die bescherming zou volgens believers aanvoelen als onvoorwaardelijke liefde.

 

blauwe engel met doorzichtige vleugels

Je Persoonlijke Beschermengel Leren Kennen

Over hoe je beschermengel eruit ziet kun je eindeloos fantaseren. Is het een groot lichtgevend wezen, een spiritueel schepsel met wit glanzende veren en een halo of juist een soort schim die van gedaante wisselt en bijvoorbeeld die van een dierbare overledene aanneemt. Er wordt ook gezegd dat engelen onzichtbaar zijn, omdat ze op een andere frequentie vibreren dan de mens. Geloof je in het waarnemen van je gids, dan kan je dat trainen. Oefeningen om contact te maken zijn bijvoorbeeld:

 • jouw engel te vragen om je te bezoeken in je dromen
 • ervaringen op te schrijven van de droom waarin jouw engel voorkwam
 • jouw gids een naam te geven of juist de naam te raden

 

schuin staande beschermengel beeldje

Dit zijn Tekenen dat je Beschermengel jou Bezoekt

Ben jij benieuwd naar het bestaan van beschermengelen, dan bestaan er volgens sommigen tekenen dat jouw gids je ook echt bezoekt. Je zou zelfs kunnen praten met je beschermengel zeggen kenners. Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar het gaat erom wat jij gelooft en waar je een fijn gevoel van krijgt! Daarom zeven voorbeelden van signalen dat jouw hemelse bodyguard wel eens heel dichtbij kan zijn.

 1. Dromen
 2. Opvallend licht
 3. Fijne geuren
 4. Witte veer
 5. Wolkenvormen
 6. Temperatuurverschil
 7. Tinteling op je kruin

Dromen over je Beschermengel

Je kan een gids vragen om in je droom te verschijnen, maar het kan ook spontaan gebeuren. In welke gedaante is dan de vraag, maar voel jij dat jouw beschermengel jou heeft bezocht in je dromen, dan kan dat een teken zijn van contact.

Opvallend licht zien

Kenners omschrijven dit licht als gekleurde bolletje of een fel licht wat spontaan opkomt. Sommigen zien het zelfs terug op foto’s waarop een vreemd licht vastgelegd staat.

Geuren

Dit betekent dat je zonder aanwijsbare reden ineens een aangename geur ruikt, bijvoorbeeld jouw favoriete eten of juist de parfum van een overledene

Witte veer

Het wordt gezegd dat veren het meest voorkomende symbool zijn van engelen, omdat ze zachtheid en veiligheid representeren. Een witte veer zou een teken zijn om te laten weten dat je niet alleen bent in noodsituaties.

Beschermengel zien in de Wolken

Ook in de wolken zou je een de vorm van een engel kunnen herkennen. Laat je fantasie maar eens los op de lucht!

Verandering in temperatuur

Ervaar jij ook wel eens een koude rilling of misschien een vriendelijke warmte? Sommigen zien dit als een knuffel van een wachtengel

Tinteling op je kruin

Het tintelende gevoel wat je soms hebt in je voeten als je net kramp hebt gehad, dat kun je ook hebben op je kruin. Dit wordt wel vaker ervaren door mensen die geloven in beschermengelen en beschrijven het als een soort zinderend gevoel op de achterkant van je hoofd.

 

engeltje met salie sticks op achtergrond

Meer Symbolen van Geluk en Bescherming

Dat je gelukkig bent is van groot belang voor jouw beschermengel. Gun jij iemand anders ook dit geluksgevoel, dan kun je een ook een beschermengel cadeau geven. Je kunt bijvoorbeeld Engelen Producten Kopen waardoor je met iets tastbaars de connectie kunt maken met het onzichtbare. Maar er zijn nog vele andere symbolen voor geluk en bescherming, lees bijvoorbeeld Gelukspoppetjes, Wat deze Vrolijke Vrienden je Bieden. Of ga je eigen Dromenvanger Maken om alleen positieve dromen toe te laten. Die wondermooie nachten waarin je al je Spirituele vrienden kan ontmoeten!

Wees dus gerust, want met een Beschermengel sta je zogezegd nooit alleen! 😀

Laatste aanpassing op 21 januari, 2021 1:31 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen