• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Zenvolle Sale korting tot -50% ❤ | Shop nu >

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Huis Reinigen met Salie, Zo Doe je een Smudge Ritueel

Door Yorick 29 januari 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
18880 x

Je huis reinigen met salie zou helpen om negatieve vibes uit je stekkie te verdrijven. In dit artikel lees je daarom alles over een persoonlijke rookceremonie met smudge sticks!

Ben je gevoelig voor vibes in je omgeving en wil je de harmonie graag herstellen? Dan is een reiniging met witte salie misschien iets voor jou. Niet alleen zit het woestijnkruid Salvia Apiana bomvol antibacteriële eigenschappen, ook heeft het volgens kenners een spirituele superkracht: negatieve energie zou direct vertrekken zodra deze gedroogde blaadjes beginnen te smeulen. Hier lees je meer over de witte salie werking en hoe een huis zuiveren in zijn werk gaat. Zo doe je binnenkort je eerste smudge ceremonie!

Hier komt Smudgen met Witte Salie vandaan

Smudgen of smudging met witte salie is een oud ritueel van de Native Americans in Noord-Amerika. De grijswitte blaadjes van de Salvia Apiana hebben volgens hen namelijk spirituele krachten. Met salie je huis reinigen zou ruimtes kunnen ontdoen van geesten en andere negatieve energie. Tijdens een ceremonie lieten de natives de salie daarom zachtjes smeulen onder begeleiding van zuiverende Mantra’s. Zo kwam er gauw weer rust in de tent!

Witte Salie Geesten

Witte Salie wordt door voor velen gezien als ‘Heilig Kruid”. Er wordt gezegd dat de geur van witte salie gevreesd wordt door slechte geesten en deze zouden ervoor wegvluchten.

Daarom Verschilt Witte Salie van Salvia Officinalis

Het keukenkruid salie is een andere soort dan die waarmee Native Americans hun rituelen uitvoeren. Salvia Officinalis deelt wel antibacteriële eigenschappen met zijn Noord-Amerikaanse broertje, maar is groen van kleur en eetbaar. Daarom wordt gedroogde salie al sinds de oudheid gebruikt als medicijn. Grieken en Romeinen dronken bijvoorbeeld regelmatig een kopje saliethee tegen nachtelijk zweten of keelpijn. Er zijn ook mensen die een Smudge Stick Maken met de groene versie. Opties genoeg dus!

reinig je huis pakket normaal witte salie palo santo

Tools om je Huis te Zuiveren van Negatieve Energie

Een huis reinigen met witte salie begint met deze basics.
Je hebt nodig:

  • een Smudge Stick voor grote vertrekken. Voor kleine kamers kun je losse blaadjes Witte Salie kopen of met Salie Wierook je huis reinigen
  • een Abalone Schelp of kommetje met zand erin, om de as op te vangen
  • een kommetje water, om de smeulende smudge te doven
  • een aansteker (liever geen lucifers, want je moet één hand vrij houden)

Salie Aansteken

Witte Salie laat je niet branden zoals een kaars, maar smeulen als wierook. Pak er daarom een kom of schaal bij en hou je salie bundel erboven met het uiteinde schuin naar beneden. Steek de onderkant aan en haal het vuur weg zodra de salie begint te branden. Blaas vlammen in het kruid vervolgens uit en laat het smeulen. Herhaal aansteken of blazen zo vaak als nodig om je ceremonie gaande te houden!

Zo kies je een Manier om met Salie te Reinigen

Er zijn twee manieren om je huis te reinigen met witte salie. Je kunt namelijk de gehele woning aanpakken of een specifieke kamer kiezen. Als je net verhuisd bent is het hele huis handig, maar na een drukke verjaardag wil je misschien alleen de woonkamer doen. Elke methode vraagt om andere Smudge Benodigdheden. Hieronder vind je daarom een korte uitleg

Lopend het Hele Huis Reinigen

Het hele huis doorlopen doe je met een smudge stick in de ene hand en in de andere een kommetje of schelp om de as op te vangen. Als je een schelp gebruikt, leg er dan wat zand in zodat de mooie binnenkant niet verschroeit.

Salie Laten Staan in een Vertrek

Als je de witte salie een tijdje wilt laten staan op één plek, is een Abalone Schelp met houder handig. Hier kun je de smudge stick een tijdje op laten smeulen. Kies in dat geval voor een bundeltje dat even groot of kleiner is dan je schelp. Ook kun je een geschikte Wierookhouder kopen om losse witte salie op te branden, bijvoorbeeld een zeefwierookbrander. Pas wel op met de dosering van de kruiden. Salie geeft een intense geur af, dus less is more.

Witte Salie Smudge Groot

Deze Tips helpen bij het Huis Reinigen met Salie

Er zijn dus verschillende manieren waarop je een huis kunt zuiveren van negatieve energie. Denk voordat je begint vooral aan de veiligheid en ventilatie en bedenk alvast welke positieve wensen je in huis wilt verspreiden. Sluit vervolgens af met een smudge voor jezelf of begraaf je kruidenbundeltje plechtig. Zo maak je er een echt ritueel van!

Zorg voor Veiligheid Tijdens het Huis Reinigen met Salie

Het allerbelangrijkst is dat je tijdens de ceremonie je huis niet in de fik zet. Want waar een smeulende stick is, kan gemakkelijk vuur ontstaan. Let op waar je rook langs laat gaan! Kom dus niet te dicht bij gordijnen, kleedjes of ander brandbaar materiaal en hou een blusser bij de hand.

Laat de Boel Lekker Doorwaaien

Witte salie branden in huis wordt al snel intens, omdat de geur lang kan blijven hangen. Gebruik dus niet al te grote hoeveelheden en zet zoveel mogelijk ramen en deuren open. Zo kan de rook bovendien het hele huis door waaien en alle vertrekken reinigen.

Huis Reinigen met Salie door te Roken in Alle Hoeken

Loop door het vertrek en zwaai rustig met de bundel zodat de rook in alle hoeken, langs de muren en rond alle ramen komt. Visualiseer je dat de rook alle energie in huis wegneemt die er niet hoort te hangen. Zie deze elementen oplossen en door het raam verdwijnen, alle negatieve energie met zich meevoerend en ruimte makend voor welzijn en plezier.

Een Wens voor Elke Kamer

Behandel je het hele huis? Doe dat dan van boven naar beneden, dus van zolder naar kelder. Bedenk alvast voor elk vertrek met welke intentie je deze reinigt en formuleer een wens. Bijvoorbeeld: “Ik reinig deze kamer van alle onzuiverheden, negativiteit of iets dat niet past bij de mensen die hier wonen.” Zo focus je op positieve energie! Sluit na het reinigen van de kamer de deur, zodat de negatieve energie het raam uit waait en niet terug je huis in.

 

huis reinigen met salie spreuk

Smudge je Aura als Afsluiting

Volgens fanatieke smudgers heeft iedereen ook een persoonlijk energieveld, de aura. Deze cocon kun je zien als je spirituele ‘woning’. Natuurlijk mag je die ook niet vergeten op te frissen als afsluiting van je ritueel! Geef je Aura Aandacht door een kommetje met je hand te vormen. Laat de rook vervolgens over je hele lichaam glijden, van je voeten richting je hoofd en weer terug. Terwijl je dit doet, stel je dan voor dat de rook alle negatieve energieën in zich opneemt en wegvoert.

De Smudge Ceremonie Beëindigen

Alles weer fris en fruitig? Doof de stick dan in een kopje water. Sommige experts raden aan om voor elke ceremonie een verse kruidenbundel te gebruiken, maar als de smudge nog niet op is, kun je ‘m ook laten drogen en later opmaken. Wil je de reinigingsceremonie mooi afsluiten? Begraaf de salie stick dan in de aarde.

href=”https://spiru.be/categorie/wierook/smudge/”>Ons Smudge Assortiment Bekijken

Enthousiast over Huis Reinigen met Salie?

De geur van witte salie is niet voor iedereen prettig. Een ander kruid dat bekend staat om zijn huiszuiverende kwaliteiten is Palo Santo. Mocht je niet zo van rook houden, dan kun je ook werken met Etherische Olie om je huis energetisch te reinigen.

Veel succes en geluk gewenst met je eerste salie tegen geesten ritueel 🙂

Laatste aanpassing op 01 december, 2021 1:40 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen