• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Huis Reinigen met Salie, Zo Doe je een Smudge Ritueel

Door Yorick 29 januari 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
27345 x

Je huis reinigen met salie zou helpen om negatieve vibes uit je stekkie te verdrijven. Hoe moet je smudgen? Je leest alles over het reinigen met salie in deze blog.

Ben je gevoelig voor vibes in je omgeving en wil je de harmonie graag herstellen? Dan is je huis zuiveren met salie misschien iets voor jou. Niet alleen zit het woestijnkruid Salvia Apiana bomvol antibacteriële eigenschappen, ook heeft het volgens kenners een spirituele superkracht: negatieve energie zou direct vertrekken zodra deze gedroogde blaadjes beginnen te smeulen. Hier lees je meer over de witte salie werking en hoe een huis zuiveren in zijn werk gaat. Zo doe je binnenkort je eerste smudge ceremonie!

Wat is Smudgen

Voor de smudgen betekenis gaan we even een paar eeuwen terug. Smudgen met witte salie is een oud ritueel van de Native Americans in Noord-Amerika. De grijswitte blaadjes van de Salvia Apiana hebben volgens hen namelijk spirituele krachten. Met salie je huis reinigen zou ruimtes kunnen ontdoen van geesten en andere negatieve energie. Tijdens een ceremonie lieten de natives de salie daarom zachtjes smeulen onder begeleiding van zuiverende Mantra’s. Zo kwam er gauw weer rust in de tent!

Daarom Verschilt Witte Salie van Salvia Officinalis

Het keukenkruid salie is een andere soort dan die waarmee Native Americans hun rituelen uitvoeren. Salvia Officinalis deelt wel antibacteriële eigenschappen met zijn Noord-Amerikaanse broertje, maar is groen van kleur en eetbaar. Daarom wordt gedroogde salie al sinds de oudheid gebruikt als medicijn. Grieken en Romeinen dronken bijvoorbeeld regelmatig een kopje saliethee tegen nachtelijk zweten of keelpijn. Er zijn ook mensen die een Smudge Stick Maken met de groene versie. Opties genoeg dus!

drie witte salie smudge sticks

Tools voor Witte Salie Huis Reinigen

Een huis reinigen met witte salie begint met deze basics.

Je hebt nodig:

  • Een Smudge Stick voor grote vertrekken. Voor kleine kamers kun je losse blaadjes Witte Salie kopen of met Witte Salie Wierook je huis reinigen.
  • Een Abalone Schelp of kommetje met zand erin, om de as op te vangen.
  • Een kommetje water, om de smeulende smudge te doven.
  • Een aansteker (liever geen lucifers, want je moet één hand vrij houden).

Tip: Met onze Reinig je Huis pakketten heb je direct al je smudge benodigdheden in één!

Salie Aansteken

Witte Salie laat je niet branden zoals een kaars, maar smeulen als wierook. Pak er daarom een kom of schaal bij en hou je salie bundel erboven met het uiteinde schuin naar beneden. Steek de onderkant aan en haal het vuur weg zodra de salie begint te branden. Blaas vlammen in het kruid vervolgens uit en laat het smeulen. Herhaal aansteken of blazen zo vaak als nodig om je ceremonie gaande te houden!

Deze Tips helpen je bij Kamer Reinigen met Salie

Er zijn dus verschillende manieren waarop je een huis kunt zuiveren van negatieve energie. Denk voordat je begint vooral aan de veiligheid en ventilatie en bedenk alvast welke positieve wensen je in huis wilt verspreiden. Sluit vervolgens af met een smudge voor jezelf of begraaf je kruidenbundeltje plechtig. Zo maak je er een echt ritueel van!

Zorg voor Veiligheid Tijdens het Huis Reinigen met Salie

Het allerbelangrijkst is dat je tijdens de ceremonie je huis niet in de fik zet. Want waar een smeulende stick is, kan gemakkelijk vuur ontstaan. Let op waar je rook langs laat gaan! Kom dus niet te dicht bij gordijnen, kleedjes of ander brandbaar materiaal en hou een blusser bij de hand.

Ramen en Deuren open tijdens Salie Branden

Witte salie branden in huis wordt al snel intens, omdat de geur lang kan blijven hangen. Gebruik dus niet al te grote hoeveelheden en zet zoveel mogelijk ramen en deuren open. Zo kan de rook bovendien het hele huis door waaien en alle vertrekken reinigen.

Huis Smudgen door te Roken in Alle Hoeken

Loop door het vertrek en zwaai rustig met de bundel zodat de rook in alle hoeken, langs de muren en rond alle ramen komt. Visualiseer je dat de rook alle energie in huis wegneemt die er niet hoort te hangen. Zie deze elementen oplossen en door het raam verdwijnen, alle negatieve energie met zich meevoerend en ruimte makend voor welzijn en plezier.

Een Wens voor Elke Kamer

Behandel je het hele huis? Doe dat dan van boven naar beneden, dus van zolder naar kelder. Bedenk alvast voor elk vertrek met welke intentie je deze reinigt en formuleer een wens. Bijvoorbeeld: “Ik reinig deze kamer van alle onzuiverheden, negativiteit of iets dat niet past bij de mensen die hier wonen.” Zo focus je op positieve energie! Sluit na het reinigen van de kamer de deur, zodat de negatieve energie het raam uit waait en niet terug je huis in.

losse witte salie blaadjes op schaal

Smudge je Aura als Afsluiting

Volgens fanatieke smudgers heeft iedereen ook een persoonlijk energieveld, de aura. Deze cocon kun je zien als je spirituele ‘woning’. Natuurlijk mag je die ook niet vergeten op te frissen als afsluiting van je ritueel! Geef je Aura Aandacht door een kommetje met je hand te vormen. Laat de rook vervolgens over je hele lichaam glijden, van je voeten richting je hoofd en weer terug. Terwijl je dit doet, stel je dan voor dat de rook alle negatieve energieën in zich opneemt en wegvoert.

De Smudge Ceremonie Beëindigen

Alles weer fris en fruitig? Doof de stick dan in een kopje water. Sommige experts raden aan om voor elke ceremonie een verse kruidenbundel te gebruiken, maar als de smudge nog niet op is, kun je ‘m ook laten drogen en later opmaken. Wil je de reinigingsceremonie mooi afsluiten? Begraaf de salie stick dan in de aarde.

Bekijk ons Smudge Assortiment

 

Huis Reinigen met Salie Ervaring

De smudge betekenis is dat witte salie negatieve vibes in je huis zou kunnen wegnemen. Een aantal witte salie gebruikers hebben dit al ondervonden. Een paar witte salie geesten reviews lees je hieronder.

“Gewoon zó fijn om dit ritueel eens in de paar weken te herhalen. Ik vond dit soort dingen altijd zweverig vroeger, maar inmiddels weet ik beter. Ik voel mij direct ontspannen tijdens het smudgen en ik slaap ook veel beter. Binnenkort ga ik naar een nieuw huis, kan niet wachten om daar ook het huis te gaan reinigen. Tip: koop de kleine smudge stick voor appartementen of kortere rituelen. De grote sticks maak je niet in 1x op. De ervaren smudgers zeggen dat het af te raden is om de stick meerdere keren te gebruiken. Elk ritueel nieuwe start, zeg maar. Vooral doen wat goed voelt natuurlijk.”

“Wauw! De spoken vlogen de deur uit. Opgeruimd staat netjes 😉”

“Het was een leuk ritueel om te doen. Dochter is er blij mee en voelt zich beter in huis.”

“Mezelf gereinigd. Ik kreeg rillingen over mijn lijf. Binnenkort weer nieuwe bestellen.”

“De salie reinigde het huis goed. Waarbij ik vooraf mn twijfels had, weet ik nu dit periodiek te gaan doen!”

“Ons huis is weer vrij van negatieve energieën en ruikt heerlijk.”

“Weer heerlijke energie thuis.”
“Mijn huis goed vrij kunnen maken van negatieve energie. Het voelt veel fijner nu.”

Geesten Verdrijven met Salie

Salie Smudge werd eeuwen geleden al door sjamanen in Noord-Amerika gebruikt om leefruimten te ontdoen van geesten. Er werd gezegd dat de geur van witte salie gevreesd werd door slechte geesten, en deze ervoor zouden wegvluchten. Tijdens een ceremonie lieten de natives de witte salieblaadjes zachtjes smeulen, terwijl ze zuiverende mantra’s prevelden. Velen zien salie daarom als ‘Heilig Kruid’. De negatieve energie van de geesten zouden daarmee kunnen verdwijnen.

Huis reinigen met Salie gevaarlijk

Is je huis reinigen met salie gevaarlijk? Nee, als je het ritueel goed uitvoert, dan zul je er enkel baat bij hebben en zullen de geesten de deur uit vliegen. Wel is het belangrijk om goed op te letten of er geen brandende asdeeltjes op je tapijt komen. Dan krijg je namelijk brand. Het is daarom raadzaam om tijdens het reinigen een abalone schelp vast te houden, zodat je eventuele asdeeltjes kunt opvangen.

Huis Reinigen met Wierook

Als alternatief op met salie geesten verdrijven, zou je ook wierook kunnen gebruiken om je huis te reinigen. Belangrijk is voor een zuivere wierook te gaan, om de trilling in huis te verhogen. De wierook zou volgens kenners het beste een ‘ouderwetse’ moeten zijn, die ook in kerken wordt gebrand. Daarbij kun je denken aan frankincense wierook of mirre wierook.

Enthousiast over Salie reinigen?

De geur van witte salie is niet voor iedereen prettig. Naast je huis reinigen met salie zou je ook Palo Santo kunnen gebruiken. Dit kruid zou volgens kenners ook huiszuiverende kwaliteiten beschikken, wat het geschikt maakt om te huis reinigen met salie en palo santo. Mocht je niet zo van rook houden, dan kun je ook werken met Etherische Olie om je huis energetisch te reinigen.

witte salie smudge stick en palo santo op abalone schelp

Veel succes en geluk gewenst met je eerste salie tegen geesten ritueel 🙂

Laatste aanpassing op 15 maart, 2023 10:38 am

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *