• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Bariet Kopen

Bariet is een sulfaat en behoort specifiek tot de barium-sulfaten. De kleur van de steen is vaak kleurloos, wit, geel, grijs of blauw. Hij heeft een doorschijnende glas- of parelglans. Bariet komt vaak voor en wordt op allerlei plekken over de hele wereld gevonden. Hij komt onder andere voor in China, Bolivia, de Verenigde Staten en Australië. In Europa wordt Bariet vooral gevonden in Spanje, Engeland en Duitsland.

Ruwe Bariet Kopen

Ook kun je de Bariet ruw kopen. Ruwe edelstenen kunnen wel miljoenen jaren oud zijn. Edelsteen verzamelaars kiezen soms bewust voor ruwe edelstenen. Voor hen staan deze symbool voor pure energie. Bij de ruwe varianten van onze edelstenen is er weinig mensenwerk aan te pas gekomen. Hierdoor blijf je zo dicht mogelijk bij de originele lijnen en groeirichting van de kristallen, wat er voor zou zorgen dat de oorspronkelijke energie zoveel mogelijk behouden blijft. Ze zijn dus anders dan geslepen of gepolijste edelstenen, die wel bewerkt zijn. De energie van een Ruwe Bariet stroomt waarschijnlijk dus anders dan die van een variant die is geslepen om als hanger te dragen bijvoorbeeld.

Betekenis van de Naam Bariet Edelsteen

De naam van de Bariet edelsteen is afgeleid van het Griekse woord ‘barys’, wat “zwaar ” betekent. De steen heeft namelijk een zwaar gewicht in vergelijking met andere niet-metaalhoudende mineralen.

Bariet Werking en Edelsteentherapie

Volgens kenners is Bariet de steen die je helpt om je leven in eigen hand te nemen. Volgens hen helpt het je levensdoel te vinden en waar te maken en maakt hij minder verlegen. Hij zou onafhankelijk maken en je helpen voor jezelf op te komen. Volgens de edelsteentherapie werkt het vitaliserend, waardoor het een positieve werking zou hebben op geestelijke vermoeidheid. Het zou de juiste steen zijn om te gebruiken als je last hebt van chronische vermoeidheid. Daarnaast zou hij het geheugen en het onthouden van dromen stimuleren. De steen wordt ook wel gebruikt bij uitputting, depressie en neerslachtigheid en verslavingen. Lichamelijk zou de edelsteen een positief effect hebben op de hersenen en het zenuwstelsel.

Bariet Steen en de Chakra’s

Edelstenen worden soms specifiek gebruikt om een bepaald chakra te stimuleren. Deze energiepunten zouden bepalen hoe jij je voelt en invloed hebben op jouw lichamelijke, emotionele en spirituele welzijn. Als een chakra uit balans is, of de energiestroom is gemotiveerd, kun je je anders gaan voelen. Bariet zou de steen zijn die helpt op het derde chakra, ook wel het zonnevlecht chakra genoemd, en het vijfde chakra, de keelchakra. Als het zonnevlechtchakra in balans is, ben je waarschijnlijk onafhankelijk, daadkrachtig, zelfverzekerd en doelgericht. Het vijfde Chakra gaat over communicatie en het laten horen van je stem. Als deze in balans is, zou je durven jezelf te laten zien, voor jezelf kunnen opkomen en goed weten wat je wilt en wat je nodig hebt. Als deze chakra’s niet in balans zijn, zou Bariet dus kunnen helpen. Anderen zeggen weer dat Bariet alle Chakra’s reinigt en in balans kan brengen.

Zo kun je Bariet Steen Gebruiken

De steen kan op verschillende manier worden gebruikt:

  • Kan als sieraad of als steen op het lichaam worden gedragen
  • Bariet zou kalmerend werken. Vandaar dat het een fijne steen is om mee te mediteren. Houd de steen vast tijdens de meditatie of leg het op een van de chakra’s.
  • Leg deze op een plek in huis dat voor jou goed voelt.

Zo kun je Bariet Verzorgen

De edelsteen kan op verschillende manieren worden verzorgd. Het is wel van belang dat de steen niet teveel in aanmerking komt met water. Daarom is het verstandig om de steen niet met water te reinigen. Lees meer basistips om je edelstenen te verzorgen. Altijd goed om te lezen voordat je besluit Bariet te kopen! Lees ook eens onze blogs over edelstenen reinigen en edelstenen opladen.

Meer Edelstenen bij Spiru

Ben je van plan om dit zware mineraal te kopen? Neem dan ook eens een kijkje bij onze grote collectie van andere edelstenen en mineralen. Ben je een echte verzamelaar? Dan hebben we een mooie selectie voor je gemaakt bij onze afdeling edelstenen verzamelen. Ook zit je met een edelstenen cadeau altijd wel goed. Als je vooral met de chakra’s aan de slag wil gaan, kun je een kijkje nemen tussen onze chakra stenen. Ook schreven we een blog met een handig overzicht van edelstenen op kleuren. Bij Spiru vind je altijd een steen die bij je past!

Oranje Bruine Topaas Rookkwarts Bariet Calciet Afkomstig uit Afghanistan

Bariet heeft zijn naam van het Griekse woord barys, wat “zwaar ” betekent. Het is namelijk een mineraal met een erg hoog soortelijk gewicht. De steen wordt onder andere gevonden in Bolivia, Australië, China en Europa.

De steen is blauw, grijs, geel, wit of kleurloos. Hij heeft een parel- of glasglans en is doorschijnend of transparant.

  • Bariet helpt je om je leven in eigen hand te nemen.
  • Hij maakt je minder verlegen en zorgt dat je voor jezelf opkomt.
  • Het is een goede steen om mee te mediteren en heeft een positief effect op je hersenen, je geheugen en zenuwstelsel.