• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Edelstenen Opladen Doe je Zo, een Handleiding

Door Anouk 7 juni 2018
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
6515 x

Edelstenen opladen kan op verschillende manieren. Heb je bijvoorbeeld net een prachtige pendel gekocht of een set chakra stenen aangeschaft? Dan is het nu zaak dat je jouw natuurstenen goed verzorgt. Zo blijven ze niet alleen mooi, maar ook effectief. Steengoede energie dus! In dit artikel vind je vier manieren voor het opladen en activeren van je edelstenen.

Het is belangrijk je edelstenen na een goede reiniging weer op te laden, zodat ze weer werkkracht hebben voor de volgende ronde. We hebben daarom een aantal richtlijnen voor je op een rijtje gezet. Deze methoden zouden je kunnen helpen om weer superkracht uit je stenen te halen!

Mogelijke oplaadmethoden:

 • Zonlicht
 • Maanlicht
 • Edelstenen
 • Planten

Opladen met Zonlicht

De werking van zonlicht kan erg krachtig zijn. Let er dus op dat je je stenen in de ochtendzon oplaadt en/of in de namiddag. Rond het middaguur zouden de stralen te fel zijn waardoor je edelstenen zouden kunnen verbleken. Leg je stenen daarom uit voorzorg onder een katoenen of linnen doek ter bescherming.

Maar, houd wel even een oogje in het zeil. Sommige stenen zouden het zonlicht dat erdoor heen schijnt kunnen versterken. Ze werken dus als een soort vergrootglas, en dat zou vuur kunnen veroorzaken! Daarom wordt ook wel eens een Feng Shui piramide, prisma of regenboogkristal gebruikt om stenen indirect te verlichten. Die verspreiden en weerkaatsen het licht, zodat je steen een zachte zonnelading krijgt.

  • Geschikt voor:
   Stenen die sterk negatieve energie of straling absorberen, zoals hematiet, shungiet, obsidiaan en zwarte toermalijn. Deze kunnen dan meerdere dagdelen opladen. Zwart trekt natuurlijk warmte aan, dus let op de hitte. Ook heldere kwartssoorten zoals bergkristal en rutielkwarts kunnen baat hebben bij een zonnebankje. Leg je stenen ter bescherming onder een doek.
  • Niet geschikt voor:
   Gekleurde stenen die kunnen verbleken zoals heldere toermalijnsoorten, turkoois, rozenkwarts, opaal, malachiet, larimar, kunziet, fluoriet, celestien, aventurijn, aquamarijn en amethist. Deze stenen zouden af en toe baat kunnen hebben bij de zon voor een flinke opkikker, maar zorg ervoor dat je dan een doek ter bescherming gebruikt of ze even kort oplaadt. Je zou ook met het indirecte licht van een prisma kunnen experimenteren.

Opladen in het Maanlicht

Je stenen zou je ook kunnen opladen in het maanlicht. Dit licht werkt bijvoorbeeld zachter dan zonlicht, omdat de maan indirect zonlicht weerkaatst. Volle Maan zou dan het beste kunnen werken. Je kunt de stenen die je wilt opladen buiten neerleggen of achter glas. Enige bewolking maakt daarbij niet uit.

 • Geschikt voor:
  Alle edelstenen en mineralen. In het bijzonder maansteen, seleniet en andere gevoelsstenen die met de maan geassocieerd worde

Bekijk onze Edelstenen & Mineralen
edelstenen pendel met edelstenen in kom

Opladen met Edelstenen

Je zou je steen of edelstenen set op een cluster van bergkristal, amethist, rozenkwarts, seleniet of carneool kunnen activeren. Dit zou het beste werken voor een periode van 24 tot 28 uur op een plek waar normaal geen daglicht is. Daarna moet de cluster zelf natuurlijk ook gereinigd en opgeladen worden.

De vuistregel is: als de kleur van de steen die je wilt opladen overeen komt met de oplaadsteen zelf, zou dat extra goed kunnen werken. Plaats bijvoorbeeld paarse mineralen op amethist, roze op rozenkwarts en oranje kristallen op carneool. Doorzichtige mineralen reageren goed op bergkristal en witte of melkachtige varianten op seleniet.

 • Geschikt voor:
  Alle edelstenen en mineralen

Stenen Opladen met Planten

Nadat je jouw edelstenen hebt gereinigd, zou je ze ook bij een gezonde plant kunnen leggen om op te laden. De energie van de plant zou dan overgenomen kunnen worden door de steen. Zo is-ie weer fris en fruitig voor gebruik!

Leg je edelsteen of edelstenen set op de aarde in een pot. Je kunt ze eventueel op een katoenen of linnen doekje leggen als je geen potgrond op je steen wilt. Ook kun je de kristallen tussen meerdere plantenpotten in leggen. Als dat op de vensterbank is, let dan wel op de hoeveelheid zon – zie hierboven de richtlijnen.

 • Geschikt voor:
  Alle edelstenen die tegen vocht en water kunnen. Bijvoorbeeld amethist, jaspis, aquamarijn, fluoriet en kwartsvarianten zoals bergkristal, lavendel- en rozenkwarts.
 • Niet geschikt voor:
  Edelstenen die niet met water in aanraking mogen komen, omdat ze poreus of ijzerhoudend zijn. Dit zijn onder andere turkoois, lapis lazuli, malachiet, chrysocolla, fluoriet, calciet, celestien, magnetiet, angeliet, preniet, pyriet en gipsachtigen zoals seleniet, hanksiet en haliet. Ook barnsteen (amber), opaal, woestijnroos en markasiet zouden slecht tegen vocht kunnen.

Meer over Edelstenen Verzorgen

Ga bij het werken met kristallen altijd uit van je eigen intuïtie en ervaring. Energiewerk is persoonlijk en dus elke dag weer anders. Ook gezond verstand is een goede raadgever bij het toepassen van de oplaadmethodes. Als je twijfelt, raadpleeg dan een expert of edelsteentherapeut. Of word er gewoon zelf één door te oefenen! In de blog Edelstenen reinigen, verzorgen en opladen lees je er meer over!

Laatste aanpassing op 27 juli, 2021 9:15 am

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *