• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Unieke Producten uit 44+ Landen
Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €50
Unieke Producten uit 44+ Landen

Bergkristal

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 297 producten
Sfeerfoto's

Bergkristal Kopen

Bergkristal is een zuivere en neutrale steen met een grote geneeskrachtige werking. Deze krachtige werking wordt dan ook veel gebruikt voor healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen reinigt, zuivert en versterkt zijn omgeving en is daarom erg belangrijk in de edelsteentherapie. Hij kan energie reguleren, absorberen, geven en opslaan. Deze zuivere werking heeft een positief effect op de chakra’s en het aura.

Wat is Bergkristal?

Bergkristal steen wordt op verschillende plekken over de hele wereld gevonden. Het is een zuivere, heldere kwarts. Hij komt voor van volkomen doorzichtig met een glasachtige glans tot melkachtig wit door kleine ingesloten luchtbelletjes. Witte Bergkristal wordt melkkwarts of sneeuwkwarts genoemd. De transparante variant is het meest populair. Vroeger dachten de Grieken en Romeinen dat Bergkristal voor eeuwig bevroren water was. Ze zagen het als een zeer kostbare steen die geluk kon brengen bij het binnengaan van een tempel.

Onlosmakelijk met Energie Verbonden

Bergkristal en energie horen bij elkaar. Omdat deze kwarts zo zuiver en neutraal is, geeft en reguleert het energie en kan het andere edelstenen beïnvloeden, opladen en hun werking versterken. Ook kan hij energie laten stromen, waardoor deze steen een goede energie geleider is. Door de puurheid en transparantie van de steen lijkt het alsof hij zijn eigen zuivere energie weerspiegelt.

De Naam van deze Kristalheldere Kwarts

De oorspronkelijke naam ‘kristal’ komt van het Griekse woord ‘krystallos’, wat ijs betekent. De oude Grieken en Romeinen geloofden namelijk dat Bergkristal versteend ijs was. Het woord ‘berg’ kwam er in de negentiende eeuw bij, zodat er onderscheid kon worden gemaakt tussen het mineraal Kristal en het kristal waar glazen van worden gemaakt. De naam kwarts zou afstammen van het Slavische woord ‘kwady’, dat ‘hard’ betekent. Daarnaast worden bijzondere soorten van deze kwarts onder verschillende namen aangeboden, zoals azeztuliet, satyaloka kwarts of kathedraalkwarts. Elke variant kan energetisch een eigen werking hebben. Azeztuliet kan bijvoorbeeld helpen bij het zichtbaar maken en opruimen van oude patronen.

Bergkristal Werking op Spiritueel gebied

De edelsteen heeft met zijn neutraliteit en zuiverheid een sterke energetische kracht waarmee hij de werking van andere kristallen kan versterken. Sommige edelstenen werken op een of slechts enkele chakra’s. Bergkristal kan energetische blokkades in alle zeven chakra’s verminderen en deze in balans brengen. Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden van zowel straling van telefoons en computers als negatieve energie van mensen om je heen. De steen werkt zuiverend, kalmerend en brengt harmonie en balans. Hij zorgt voor een heldere geest en helpt je om in contact te komen met je eigen intuïtie. Dit helpt je om minder te oordelen en betere keuzes te maken. Ook helpt hij bij het ‘zien’ en het ontwikkelen van gaven.

De Fysieke Werking van Bergkristal

De steen heeft een verhelderende werking. Het zorgt voor een heldere geest en zou daarom de concentratie bevorderen. Volgens gebruikers kan het kristal helpen bij verschillende klachten zoals:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Menstruatieklachten
  • Duizeligheid
  • Depressie
  • Ontstekingen

Bergkristal Ruw

Naast geslepen en gepolijste, hebben we ook ruwe edelstenen waar weinig mensenwerk aan te pas is gekomen. Met een Ruwe Bergkristal blijf je volgens liefhebbers zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke energie. Een geode is miljoenen jaren geleden ontstaan als gasbel in vloeibaar magma. Door stolling blijven deze bellen vastzitten, waardoor er vervolgens kiezelzuur in stroomt vanaf de oppervlakte. Na afkoeling vormen kristallen op de binnenste laag van de holte. Je kunt een Bergkristal Geode kopen om je energie, wilskracht en doelgerichtheid te bevorderen.

Bergkristal verzorgen

De edelsteen kan op verschillende manieren worden verzorgd. Je kunt de steen van zijn opgenomen lading ontdoen door deze ‘s nachts met afnemende maan in het maanlicht te leggen. Voor een goede reiniging kun je de de Bergkristal in water ontladen en vervolgens op een stukje Amethist of in een Amethist geode leggen. Voor een diepe, grondige reiniging kun je de steen rustig een paar dagen of een week laten liggen. Opladen kan door de Bergkristal bij daglicht op te laden of in een schaaltje met getrommelde Bergkristal of in een Abalone oplaadschelp te leggen.

Bergkristal Sieraden

Mocht je op zoek zijn naar sieraden met edelstenen, dan hebben we bij Spiru een mooie collectie van spirituele sieraden. Zo hebben we edelstenen armbanden met Bergkristal, Bergkristal hangers en zelfs Bergkristal oorbellen. Als je liever zelf aan de slag gaat, hebben we een prachtige collectie Bergkristal kralen. Bij het dragen van deze sieraden is het aan te raden om ze aan het eind van de dag met water af te spoelen, mits het sieraad ertegen kan.

Meer Edelstenen bij Spiru

Ben je van plan de edelsteen Bergkristal te kopen? Probeer dan ook eens de overige Gouden Driehoek edelstenen Amethist en Rozenkwarts. De Gouden Driehoek kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het vinden van balans, helderheid en inzicht. Deze gouden combinatie wordt ook vaak gebruikt om ruimtes te zuiveren. Ben je op zoek naar edelstenen die een gelijkende werking hebben? Aquamarijn heeft een zeer kalmerende werking en zorgt net als de heldere kwarts voor een heldere geest. Voor prachtige, betaalbare edelstenen ben je bij Spiru aan het juiste adres!

Edelsteenboom Bergkristal met Getrommelde Toermalijn – Vitaliteit – (25 cm)

De bergkristal is één van de populairste edelstenen. Dat is niet zonder reden. In vrijwel alle culturen heeft de bergkristal een belangrijke rol gespeeld. Zo gaven bijvoorbeeld veel indianenstammen een bergkristal mee aan de verloren krijgers. Met de belangrijke taak de ziel naar het licht te brengen.

  • Versterkt andere edelstenen
  • Bergkristal staat er om bekend te helpen tegen: depressie, besluiteloosheid en vermindering van angsten
15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen