• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Bergkristal

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 389 producten
Sfeerfoto's

Bergkristal Kopen

Bergkristal is een zuivere en neutrale steen en zou volgens de kenners een grote geneeskrachtige werking kunnen hebben. Deze krachtige werking bergkristal zou daarom ook goed gebruikt kunnen worden voor healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zou kunnen reinigen, zuiveren en zijn omgeving versterken en zou daarom erg belangrijk kunnen zijn in de edelstenentherapie. De steen zou energie kunnen reguleren, absorberen, geven en opslaan. Daarnaast zou deze zuivere werking een positief effect kunnen hebben op de chakra’s en het aura.

Wat is Bergkristal? Bergkristal Steen Betekenis

Bergkristal steen wordt op verschillende plekken over de hele wereld gevonden. Het is een zuivere, heldere kwarts. Hij komt voor van volkomen doorzichtig met een glasachtige glans tot melkachtig wit door kleine ingesloten luchtbelletjes. Witte bergkristal kwarts wordt ook wel melkkwarts of sneeuwkwarts genoemd. De transparante variant is het meest populair.

Vroeger dachten de Grieken en Romeinen dat de Bergkristal betekenis ‘voor eeuwig bevroren water’ was. Ze zagen de betekenis bergkristal als een zeer kostbare steen die geluk kon brengen bij het binnengaan van een tempel.

Onlosmakelijk met Energie Verbonden

Bergkristal en energie zijn één. Omdat deze kwarts zo zuiver en neutraal is, zou het energie kunnen geven en regulieren en zou het andere edelstenen kunnen beïnvloeden en hun werking kunnen versterken. Ook zou de steen energie kunnen laten stromen, waardoor het een goede energie geleider zou kunnen zijn. Door de puurheid en transparantie van de steen lijkt het alsof hij zijn eigen zuivere energie weerspiegelt.

De Naam van deze Kristalheldere Kwarts

De oorspronkelijke naam ‘kristal’ komt van het Griekse woord ‘krystallos’, dat ijs betekent. De oude Grieken en Romeinen geloofden namelijk dat Bergkristal versteend ijs was. Het woord ‘berg’ kwam er in de negentiende eeuw bij, zodat er onderscheid kon worden gemaakt tussen het mineraal Kristal en het kristal waar glazen van worden gemaakt. De naam kwarts zou afstammen van het Slavische woord ‘kwady’, dat ‘hard’ betekent.

Daarnaast worden bijzondere soorten van deze kwarts onder verschillende namen aangeboden, zoals azeztuliet, satyaloka kwarts of kathedraal kwarts. Elke variant zou een energetische en een eigen werking hebben. Azeztuliet zou bijvoorbeeld kunnen helpen bij het zichtbaar maken en opruimen van oude patronen.

Bergkristal Werking op Spiritueel gebied

De edelsteen zou met zijn neutraliteit en zuiverheid een sterke energetische kracht hebben, waarmee hij de werking van andere kristallen zou kunnen versterken. Sommige edelstenen zouden werken op één of slechts enkele chakra’s. Bergkristal daarentegen zou energetische blokkades in alle zeven chakra’s kunnen verminderen en deze in balans kunnen brengen. Hij zou je energieveld kunnen beschermen tegen negatieve straling van telefoons en computers, maar ook tegen negatieve energie van mensen om je heen. De steen zou zuiverend en kalmerend kunnen werken en je in harmonie en balans kunnen brengen.

De steen zou kunnen zorgen voor een heldere geest, en je kunnen helpen om in contact te komen met je eigen intuïtie. Dit zou je kunnen helpen minder te oordelen en om betere keuzes te maken. Ook zou hij kunnen helpen bij het ‘zien’ en het ontwikkelen van gaven.

De Fysieke Werking van Bergkristal

De steen heeft zou een verhelderende werking kunnen hebben. De steen zou volgens kenners zorgen voor een heldere geest en de concentratie kunnen bevorderen. Volgens gebruikers en kenners kan het kristal helpen bij verschillende klachten, zoals:

  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Menstruatieklachten
  • Duizeligheid
  • Depressie
  • Ontstekingen

Bergkristal Ruw

Naast geslepen en gepolijste, hebben we ook ruwe edelstenen waar weinig mensenwerk aan te pas is gekomen. Met een Ruwe Bergkristal blijf je volgens liefhebbers zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke energie. Een geode is miljoenen jaren geleden ontstaan als gasbel in vloeibaar magma. Door stolling blijven deze bellen vastzitten, waardoor er vervolgens kiezelzuur in stroomt vanaf de oppervlakte. Na afkoeling vormen kristallen op de binnenste laag van de holte. Je kunt een Bergkristal Geode of bergkristal cluster kopen om je energie, wilskracht en doelgerichtheid te bevorderen.

Bergkristal verzorgen

De edelsteen kan op verschillende manieren worden verzorgd. Je kunt de steen van zijn opgenomen lading ontdoen door deze ‘s nachts met afnemende maan in het maanlicht te leggen. Voor een goede reiniging kun je de de Bergkristal in water ontladen en vervolgens op een stukje Amethist of in een Amethist geode leggen. Voor een diepe, grondige reiniging kun je de steen rustig een paar dagen of een week laten liggen. Opladen kan door de Bergkristal bij daglicht op te laden of in een schaaltje met getrommelde Bergkristal of in een Abalone oplaadschelp te leggen. Daarnaast zou je bergkristal oplaadsteentjes kunnen gebruiken om andere stenen mee te reinigen en op te laden.

Bergkristal Sieraden Kopen

Bij Spiru hebben we een mooie en uitgebreide collectie spirituele sieraden. Bij ons kun je bijvoorbeeld een complete Bergkristal ketting kopen, maar ook een aparte Bergkristal hanger kopen. Een paar schitterende Bergkristal oorbellen maken het geheel helemaal af. Als je liever zelf aan de slag gaat, hebben we een prachtige collectie Bergkristal kralen. Bij het dragen van deze sieraden is het aan te raden om ze aan het eind van de dag met water af te spoelen, mits het sieraad ertegen kan.

Meer Edelstenen bij Spiru

Heb je er wel eens aan gedacht om een armband bergkristal weg te geven? Ook een mala ketting van bergkristal doet het altijd goed als cadeautje. Of koop je liever een andere soort edelsteen dan de edelsteen Bergkristal?

Probeer dan ook eens de overige Gouden Driehoek edelstenen Amethist en Rozenkwarts. De Gouden Driehoek zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken voor het vinden van balans, helderheid en inzicht. Deze gouden combinatie zou ook kunnen worden gebruikt om ruimtes te zuiveren. Ben je op zoek naar edelstenen die een gelijkende werking hebben? Aquamarijn zou een kalmerende werking kunnen hebben en zou net als de heldere kwarts kunnen zorgen voor een heldere geest. Voor prachtige, betaalbare edelstenen ben je bij Spiru aan het juiste adres!

Edelsteen Engelen Gouden Driehoek – Set van 3 (20 mm)