• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Carneool

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 97 producten
Sfeerfoto's

Carneool Kopen

Carneool is een kwartssoort die meerdere tinten kan hebben. Hij is doorzichtig en geeloranje tot bruin van kleur. Een rode kleur wordt veroorzaakt door ijzer in kleine onzuiverheden en als de steen wordt verhit, krijg het een dieprode kleur. Het is een glanzende steen waarop vaak strepen te zien zijn zoals bij Chalcedoon. De Carneool steen wordt ook wel Kornalijn, Bloedagaat of Vleesagaat of Sardoliet genoemd.

Dit is de Herkomst van de Naam van de Steen

De naam van de steen is afgeleid van het Latijnse woord carno of carnis, wat vlees betekent. De naam Sarder en Sardoliet voor de bruine steen is afgeleid van het Griekse woord sardios en Sardis, een oude vindplaats in het westen van Turkije. Een andere theorie is dat de naam is afgeleid van het Perzische woord sered of sard, wat vleesrood betekent.

De Betekenis van de Carneool in Egypte

In het oude Egypte werd de steen veel gebruikt als helende steen en beschermsteen. Doordat de steen bij verhitting een dieprode kleur krijgt, werd de steen in het warme Egyptische klimaat met bloed geassocieerd. Zij noemden de steen “Bloed van Isis”. Isis was de godin van dood, leven en vruchtbaarheid. Volgens de Egyptenaren was het een steen die hielp tegen bloedarmoede en bloedende wonden zou stelpen. Kleine amuletten van Carneool werden aan de doden meegegeven, zodat hun ziel veilig naar het dodenrijk kon gaan.

Edelsteen Carneool Ruw

Ruwe edelstenen zijn edelstenen in hun oorspronkelijk staat. Sommige mensen hebben een voorkeur voor onbewerkte stenen, omdat deze volgens hen symbool staat voor pure natuurkracht. Ruwe edelstenen werken op een andere manier dan edelstenen die wel bewerkt zijn, zoals geslepen en gepolijste edelstenen. Door een edelsteen te slijpen, verandert ook de richting van de energie. De energie van een ruwe Carneool stroomt daarom ook anders dan die van geslepen of gepolijste, omdat de kristallen een andere groeirichting hebben.

Carneool Werking

De werking van Carneool is vooral activerend, motiverend en verwarmend. Deze steen zou een positieve werking hebben op het zelfvertrouwen en helpt je om voor jezelf op te komen als dit nodig is. Hij maakt moedig en levenslustig en zou daarmee negatieve emoties zoals woede en jaloezie verminderen. Vermoeide mensen zouden meer energie kunnen krijgen van deze steen doordat hij helpt bij een goede nachtrust, maar ook bij concentratieproblemen. De steen maakt je scherp, geconcentreerd en doelgericht. Ook bij gebrek aan creativiteit zou Carneool zijn werking kunnen doen.

De Werking van de Edelsteen op Lichamelijk Niveau

Ook op lichamelijk niveau maakt de steen vitaal en zou hij het uithoudingsvermogen vergroten. Hij kan de opname van voedingsstoffen en mineralen stimuleren en activerend werken. Hierdoor zou het een geschikte steen kunnen zijn voor mensen die af willen vallen. Daarnaast zou Carneool volgens gebruikers een positief effect hebben op:

 • De bloedcirculatie en aders
 • De seksualiteit, voortplantingsorganen en de baarmoeder
 • De nieren
 • Bulten en huidirritatie
 • De rug
 • Botten en gewrichten

Carneool Sieraden

Bij Spiru hebben we een mooie collectie spirituele sieraden, zoals de edelsteen oorbellen met Carneool. Ook hebben we zilveren sieraden met Carneool en zilveren hangers met edelsteen als Carneool. Voor kettingen hebben we edelsteen kettingen met Carneool en Carneool hangers. Ook kun je zelf aan de slag met het maken van sieraden met onze edelsteen kralen. Voor het reinigen van de sieraden kun je deze beter reinigen met hematiet steentjes in plaats van met water. Zo bescherm je het materiaal.

Carneool Edelsteen Verzorgen

Carneool kan op meerdere manieren worden verzorgd. Sommigen zeggen dat de steen zowel in de zon als in het maanlicht kan worden opgeladen. Wel moet er met fel zonlicht worden opgepast, omdat de steen van kleur kan veranderen. Als de Carneool in zonlicht wordt opgeladen, zou het volgens gebruikers vooral een positieve werking hebben op orgaanstelsels en weefsels die bij het eerste chakra horen. Hieronder vallen de spieren, het bloed en skelet. Als de edelsteen in maanlicht wordt opgeladen, zou hij een lichamelijk effect kunnen hebben op de organen die bij het tweede chakra horen, zoals de baarmoeder, eileiders, testikels en prostaat. De steen kan worden gereinigd onder koud, stromend water of met hematiet steentjes.

Meer Motiverende Edelstenen bij Spiru

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je Carneool kopen? Neem dan ook eens een kijkje bij andere beschermende stenen zoals de Apatiet, die het charisma en de levenslust verbetert. Ook de rode Robijn lijkt op de motiverende Carneool, omdat deze je wilskrachtig verhoogt en je daadkrachtig maakt. Daarnaast helpt deze steen je ook positief en actief in het leven te staan. Zoek je vooral een steen om je op te vrolijken? Dan is de Citrien iets voor jou. Steengoede energie vind je bij Spiru!

Mala Carneool 108 Kralen

Carneool is een kwartssoort die meerdere tinten kan hebben. Hij is doorzichtig en is oranje, geel tot bruin. De steen heet ook wel kornalijn, bloedagaat of vleesagaat. In de handel noemen ze hem sardoliet.

In het oude Egypte werd de steen veel gebruikt als helende steen en beschermsteen. Zij noemden de steen “Bloed van Isis”. Zij was de godin van dood, leven en vruchtbaarheid. Kleine amuletten werden meegegeven aan de doden, zodat zij veilig naar het dodenrijk konden.

 • Carneool kun je onder je hoofdkussen leggen. Hij zou helpen bij doorslapen en inslapen en fijne dromen geven. Je zou verkwikt wakker worden.
 • De steen zou de creativiteit, het vertrouwen en je motivatie verhogen.
 • Hij zou je leren te accepteren