• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Citrien

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 94 producten
Sfeerfoto's

Citrien Kopen

De Citrien steen behoort tot de macrokristallijne kwarts familie. De edelsteen is vaak geel of oranjebruin van kleur. De steen wordt vaak nagemaakt door een gebrande Amethist of Rookkwarts te verhitten. Uiteraard werkt deze dan minder krachtig dan een natuurlijke Citrien. Ook bestaat er een Smokey Citrien. Dit is een combinatie van een Citrien met een Rookkwarts. De steen heeft dan de eigenschappen van beide edelstenen.

De herkomst van de Citrien Edelsteen

De naam van de edelsteen is te herleiden naar het Latijnse woord ā€˜citrusā€™, wat ā€˜citroenboomā€™ betekent. De Romeinen gebruikten deze edelsteen als een amulet tegen duisternis en een lang en gezond leven. Er werd gedacht dat de steen een stuk van de Zon absorbeerde. Hedendaags wordt de edelsteen vooral in BraziliĆ« gevonden. Ook wordt de steen gevonden in Rusland, Frankrijk, Madagascar, Groot-BrittanniĆ« en de Verenigde Staten.

Citrien Werking

De edelsteen zou zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit en zelfverwezenlijking kunnen stimuleren. Het is een verwarmende steen die een gunstige invloed zou hebben op energie, levensvreugde en moed. Zo zou het kunnen helpen met depressies, angsten, fobieĆ«n en zelfdestructief gedrag overwinnen. Volgens kenners maakt de steen creatief en bevordert hij de zelfexpressie. De steen zou geluk, voorspoed, succes en rijkdom aantrekken. Ook zou het de drager stimuleren om het met anderen te delen. Daarnaast zou de steen de aura kunnen beschermen en de Chakraā€™s reinigen.

De werking van Citrien op lichamelijk niveau

Op lichamelijk niveau zou de edelsteen zorgen voor energie. Hij zou de spijsvertering stimuleren en helpen bij infecties van de nieren.Daarnaast zou hij mensen met een chronisch vermoeidheidssyndroom helpen en zou het de bloedcirculatie kunnen verbeteren. Verder zou de Citrien volgens kenners een positieve invloed hebben op:

  • Maag
  • Milt
  • Alvleesklier
  • Darmen

Zo draag je een Citrien

Het wordt door kenners aangeraden om de steen direct op de vingers of keel te dragen. Het kan ook op een belangrijke plaats neergelegd worden. Denk bijvoorbeeld aan de rijkdom hoek in huis of op kantoor. De edelsteen kan ook neergelegd worden in een kistje met geld. Dit zou namelijk helpen om rijkdom makkelijker aan te trekken.

Citrien Ruw

Op onze website vind je een aantal Citrien varianten. Een ruwe Citrien heeft net even een andere werking dan een gepolijste versie. Ruwe edelstenen hebben een andere energiestroom, omdat deze in hun natuurlijke staat zijn gelaten. Zodra je de steen gaat bewerken, kan dit veranderen. Een echte Citrien kopen kan bij Spiru!

Zo reinig je een Citrien

Net zoals andere edelstenen moet ook deze zonnige steen gereinigd en opgeladen worden. Deze kan gerust gereinigd worden met stromend water. Ook is het mogelijk om de steen te reinigen met Hematiet. De edelsteen moet dan 24 uur in de Hematiet liggen. De steen vervolgens weer opladen, voor nieuwe energie, kan tijdens de Nieuwe Maan of Volle Maan. Net zoals met de Hematiet, kun je andere edelstenen ook opladen met een Bergkristal. Wel moet de Bergkristal zelf nog even opgeladen worden in zon- of maanlicht.

Deze sterrenbeelden horen bij Citrien

De sterrenbeelden die horen bij de edelsteen zijn Tweelingen en Leeuw. Deze steen past bij Tweelingen omdat hun eigenschappen zowat gelijk zijn. Het sterrenbeeld is namelijk zelf ook zelfverzekerd en vol energie. De Leeuw is ook zelfverzekerd, expressief en creatief. Daarnaast is de heerser van de Leeuw, de Zon. En deze steen is natuurlijk net een stukje Zon van zichzelf!

Daarom hoort Citrien bij het 3e Chakra

Het Chakra dat bij deze edelsteen hoort, is het Zonnevlecht Chakra (3e). Deze gaat over zelfrespect en wilskracht. Het is verbonden met de kleur geel en het element vuur. Deze Chakra bevindt zich rond de navel. Is deze Chakra in balans, dan zul waarschijnlijk je zelfverzekerd zijn, doelbewust en ondernemend. Mocht er sprake zijn van een blokkade, dan zou zich dat vooral in onzekerheid uiten. Gebruik de Citrien voor je persoonlijke kracht!

Verschillende Citrien Sieraden

Spiru biedt een breed assortiment aan van edelstenen producten. Zo hebben we de edelsteen Citrien niet alleen los, maar ook in sieraden. Zo bieden wij een Citrien Hanger aan die mooi aan een zilveren ketting gehangen kan worden. Ook hebben we een Citrien Ketting voor de liefhebbers. Hierdoor draag je de edelsteen direct op je huid, zoals aangeraden wordt. Zo draag je elke dag een stukje Zon bij je.

Overige Citrien Betekenis

Door zijn unieke werking krijgt de steen ook een bijzondere betekenis. Naast dat het de geboortesteen is van de maand november, is het ook mogelijk om met de edelsteen te mediteren. Hierdoor krijgt deze een diepere betekenis voor jou. De edelsteen is dus op verschillende manieren in te zetten. Een meditatie steen, Chakra steen en een steen voor je rijkdom hoek in huis. De Celestien kan het allemaal!

Meer over edelstenen

Een echte Citrien steen kopen? Dat kan bij Spiru! Op onze website bieden wij niet alleen deze edelsteen aan, maar ook bijvoorbeeld Jade. Een ander soort edelsteen, maar ook deze zou geluk en voorspoed aantrekken. Kijk ook eens bij de Zwarte Toermalijn. Deze werkt beschermend en zou negatieve energie laten wegvloeien. Benieuwd naar Chakraā€™s en de kleuren die erbij horen? Lees dan onze blog Chakra Kleuren Betekenis. Al je steengoede energie vind je bij Spiru!

Geboortesteen Hanger November Citrien 925 Zilver & Verguld (12 mm)

Citrien is een gele variant van kwarts en is vrij zeldzaam wordt daarom vaak vervalst. Vaak is aangeboden citrien dan ook niet echt, maar gebrande amethist. Amethist en citrien komen soms voor in Ć©Ć©n steen en wordt dan ametrienĀ genoemd. De steen krijgt zijn mooie kleur soms van aluminium of ingesloten ijzer. Door dit laatste gaat de kleur soms meer naar bruin.

In de middeleeuwen werd citrien gebruikt tegen voorjaarsmoeheid en depressies. Romeinse soldaten gebruikten de steen tegen duisternis en rampspoed.

  • Citrien zorgt voor een goed humeur en zelfvertrouwen.
  • Met Citrien kun je teleurstellingen makkelijker verwerken.
  • De steen verbetert je concentratie.