• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Robijn

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 53 producten
Sfeerfoto's

Robijn Kopen

De beeldschone Robijn komt veel voor in kronen van koningen en koninginnen. Traditioneel gezien bevatten alle schatten in sprookjes en legenden Robijn, evenals Smaragd, Saffier of Diamant. Tegenwoordig worden Robijnen veel geleverd door landen in Zuidoost-Azië. Vooral de exemplaren uit Birma zijn populair vanwege hun fraaie rode kleur. De robijnen uit dit land, India en Sri Lanka zijn door heel Europa te vinden, nog steeds voornamelijk in kronen en andere kroonjuwelen. Ook in de edelsteentherapie wordt de steen veel gebruikt. Vooral bij herstel na een operatie of ziekte, maar ook bij uitputting. Dit komt doordat de edelsteen bloedversterkend zou zijn. De rode kleur van de steen wordt geassocieerd met liefde, voortplanting en nieuw leven. Vroeger werd de Robijn gezien als de moeder van alle edelstenen, waaruit alle andere edelstenen zijn ontstaan.

Robijn Geschiedenis

Al in de Bronstijd werd Robijn gewaardeerd en veelal als siersteen gebruikt. Veel koninklijke sieraden zijn verrijkt met mooie, bloedrode stenen die zouden zorgen voor geluk en vruchtbaarheid. Oosterse buikdanseressen droegen de steen vaak in hun navel, omdat dit lustopwekkend en enthousiasmerend zou zijn. Ook de oude Grieken en Romeinen waren gek op de edelsteen. Zij dachten dat hij energie en kracht gaf en kon helpen bij het genezen van wonden. Inmiddels kunnen we vaststellen dat veel Robijnen uit die tijd eigenlijk een Spinel is. Het verschil tussen deze twee is moeilijk vast te stellen, omdat de glans en kleur van beide stenen bijna hetzelfde is. Het enige verschil is dat de Robijn harder en dichter van structuur is.

De oudste Robijn

De alleroudste en bekendste Robijn is de Chhatrapati Manik. Deze werd vaak genoemd in het Indiase epos Mahabharata, met teksten die duizenden jaren oud zijn. Volgens de verhalen riep Sri Raja Bir Vikramaditya, koning van een heilige stad in India, zichzelf uit tot Chhatrapati, ook wel opperkoning. Hij eiste een kroon versierd met negen edelstenen, die symbool stonden voor de negen planeten. De Robijn nam de plaats in van de zon, de belangrijkste plaats tussen de andere planeten. Deze steen werd toen Chhatrapati Manik genoemd, wat ‘edelsteen van de opperkoning’ betekent. In 1934 was deze steen voor het laatst in Londen te zien. Op dit moment is onbekend waar hij zich bevindt.

Robijn Kenmerken

Robijn is onderdeel van de familie Korund. Zodra deze steen een spoor van chroom bevat, wordt de steen rood en Robijn genoemd. Deze edelsteen kan variëren van roze tot donkerrood. Soms is de steen zo donkerrood dat hij zelfs zwart lijkt. In dat geval kun je spreken van zwarte Robijn. In het verleden werd de rode steen ook wel Karbonkel genoemd. De naam karbonkel werd toen gebruikt voor alle roze tot roodachtige stenen, dus ook Granaat en Toermalijn. Men dacht dat het allemaal dezelfde stenen waren.

Echte Robijn onderscheiden van de nepperds

Synthetische Robijn wordt vaak gebruikt voor precisie-gereedschap, zoals lasers. Onder de microscoop is het verschil tussen een echte en nepperd goed te zien. De echte steen bevat insluitsels als rutiel, gas en waterblaasjes. Synthetische Robijn heeft juist een hele regelmatige inwendige structuur.

Robijn Betekenis Naam

Pas in de twaalfde eeuw kreeg de Robijn zijn naam. Daarvoor heette het karbonkel. Robijn is afgeleid van het Latijnse woord ‘rubeus’, wat rood betekent. De betekenis van deze steen is dan ook ‘rood’ of ‘rode steen’. De naam karbonkel is afgeleid van het Latijnse woord ‘carbunculus’, wat ‘kooltje vuur’ of ‘gloeiende steen’ betekent. In het Sanskriet krijgt deze edelsteen de naam ‘ratnaraj’ en ‘ratnanayaka’. Je kunt wel afleiden hoe belangrijk deze steen daar was, omdat het de betekenis ‘koning der edelstenen’, of ‘leider der edelstenen’ heeft. De stad Ratnapura in Sri Lanka wordt ook wel de ‘stad der edelstenen’ genoemd. Het is een historische vindplaats van Granaten en Robijnen.

Robijn Werking op Spiritueel Gebied

Robijn hoort bij alle chakra’s, maar vooral bij de onderste drie: wortelchakra, sacraalchakra en de zonnevlecht. Door de samenstelling en rode kleur zou hij ook werken op het hartchakra. Sterker nog: door zijn rode kleur met een paarsblauwe zweem zou hij het basischakra met het kruinchakra verbinden. De steen zou alles wat traag loopt sneller laten gaan. Denk hierbij aan situaties waarin je vast lijkt te zitten, maar ook aan de spijsvertering of bloedsomloop. Volgens kenners beschermt hij ook tegen negatieve energie.

Robijn Edelsteen Werking Fysiek

Robijn zou vooral werken op het hart, de milt, de bijnieren, de bloedaanmaak en de bloedsomloop. Over het algemeen zorgt de steen volgens kenners voor een goede doorbloeding van de hersenen en zou hij de hormoonhuishouding harmoniseren. Op die manier zou de steen alle organen reguleren. Verder zou deze donkerrode edelsteen ook:

 • helpen bij bepaalde soorten hoofdpijn.
 • bij infecties helpen door het beenmerg te versterken en activeren en daarmee de productie van rode en witte bloedlichaampjes reguleren. Daardoor zouden onze organen meer zuurstof krijgen en het immuunsysteem versterken.
 • het libido kunnen verhogen
 • energie geven, zware vermoeidheid en uitputting verminderen en tegelijkertijd kalmeren bij overactiviteit.
 • een gunstig effect hebben op jicht.
 • de werking van de darmen stimuleren en winderigheid tegengaan.
 • goed zijn voor huid, haar en nagels.

Robijn Werking Emotioneel en Mentaal

De bloedrode siersteen zou je wilskrachtig, gemotiveerd en doelbewust maken. De rode kleur van de steen is sterk verbonden met het mannelijke; deze kant zou hij dan ook versterken. Om deze reden zou het een fijne steen zijn als je verlegen bent. Verder zou hij de concentratie verbeteren en je meer plezier laten beleven. Hij zou de spontaniteit vergroten en ervoor zorgen dat je vaker het initiatief durft te nemen. Volgens kenners helpt hij perfectionisten om realistisch te blijven en de lat niet te hoog te leggen. Ook zou hij voor meer dynamiek zorgen, zowel in de liefde als in de slaapkamer.

Robijn Sieraden

Ons assortiment is natuurlijk niet compleet zonder edelsteen sieraden! Daarom kun je bij ons ook de Robijn steen kopen in verschillende sieraden:

 • Robijn Ring
 • Robijn Armband

Robijn Ring

Een mooie manier om deze rode steen altijd bij je te dragen is een ring met robijn. Je kunt `m dan dragen om je wijs-, middel- of ringvinger, maar ook om je duim. De duim staat voor kracht en doelgerichtheid. Rode edelstenen sluiten hier goed bij aan.

Robijn Armband

Een andere manier om te profiteren van de werking van deze rode rakker is een Robijn armband. Je hoeft maar naar je pols te kijken en je wordt herinnerd aan de bijzondere werking van de steen. Wat wil je nog meer!

Edelsteen Robijn Combineren

De edelsteen wordt ook vaak gecombineerd met andere edelstenen. Zo zie je vaak:

 • Robijn in Zoisiet
 • Robijn in Fuchsiet

Robijn in Zoisiet

De combinatie van Zoisiet en Robijn komt regelmatig voor. De Zoisiet zou de eigenschappen van de Robijn verzachten. Deze steen zou het gevoel van zowel individualiteit als verbondenheid versterken. Creativiteit, wijsheid en spirituele groei zouden worden bevorderd. Volgens liefhebbers wordt de steen veel gebruikt bij reïncarnatieproblemen, omdat hij het contact met vorige levens makkelijker zou maken. Ook zou deze combinatiesteen energie kunnen geven en helpen bij slaapproblemen. Het zou een positieve werking hebben op het hart, de milt, de geslachtsorganen, het hormoonstelsel en vruchtbaarheid.

Robijn in Fuchsiet

Deze combinatie is een interessante. Volgens kenners versterkt Fuchsiet de werking van Robijn. Waar Robijn kracht, passie en energie zou geven, staat Fuchsiet meer bekend als een inzichtgevende steen die het gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid zou versterken. Fuchsiet zou zorgen voor ontspanning en je kritische blik verzachten. De combinatiesteen zou beschermen tegen negatieve energie en energiezuigende mensen en positieve energie teruggeven. Hij zou je helpen met het doorbreken van patronen en voor jezelf te kiezen, zonder een slachtofferrol aan te nemen. Ook zou het een heldere kijk kunnen geven op het leven, waardoor je zaken beter van een afstand kunt bekijken. Hierdoor zul je moeilijke situaties beter kunnen accepteren. Volgens kenners maakt deze steen je veerkrachtig, ook onder moeilijke omstandigheden. Op fysiek vlak zou hij een positieve werking kunnen hebben op de bloedcirculatie, helpen tegen infecties en de zenuwen tot rust brengen.

Robijn Sterrenbeelden

De rode kleur wordt geassocieerd met vuur, kracht en passie. Niet zo gek dus dat de steen vooral zou passen bij mensen met het Sterrenbeeld Ram, Leeuw en Schorpioen. Maar ook de andere sterrenbeelden die wellicht iets van dit vuurtje kunnen gebruiken, zouden baat hebben bij deze steen. Het is maar net waar je zelf behoefte aan hebt!

Meer Edelstenen zoals Robijn

Ben je gek op de bloedrode kleur van deze steen? Dan hebben we goed nieuws, want ons assortiment is verrijkt met allerlei rode stenen. Zo hebben we naast Robijn ook Granaat, die even goed zou werken op de bloedcirculatie en oververmoeidheid zou verhelpen. Rode Jaspis zou je doorzettingsvermogen en zelfrespect kunnen geven. Tenslotte is er Rhodoliet, een prachtige steen die volgens kenners moed en hoop geeft.