• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Charoiet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
3 producten
Sfeerfoto's

Charoiet Kopen

Charoiet is een edelsteen die behoort tot de silicaten. De Charoiet steen kan violet, lila en licht bruin zijn. Deze edelsteen kan soms ook het ‘kattenoogeffect’ vertonen. Dit wordt veroorzaakt door een optische illusie door een strook gereflecteerd licht. 

De herkomst van de Charoiet Edelsteen

De edelsteen wordt voornamelijk in Rusland gevonden. De naam is ontleend aan de rivier Chara in Oost-Siberië. Echter stroomt de rivier zeventig kilometer van de vindplaats af. Een andere theorie is dat Charoiet afgeleid is van het Russische woord ‘Chay’. Dit betekent charmant of magisch. 

Charoiet Werking

De edelsteen zou kunnen helpen bij eventuele weerstanden en obstakels overwinnen en om veranderingen te accepteren. De steen zou kunnen zorgen voor daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde. Het zou volgens gebruikers kunnen helpen met het loskomen van negatieve invloeden van anderen en op spiritueel gebied zou de steen inzichten bevorderen, de aura reinigen en negatieve energie omzetten in positieve. 

Werking Charoiet op lichamelijk niveau 

Op lichamelijk niveau zou de Charoiet steen krampopheffend en kalmerend werken. Ook zou de steen helpen voor mensen die autisme hebben en met slaapproblemen. Verder kan Charoiet volgens gebruikers een positief effect hebben op:

  • De bloeddruk
  • De lever
  • Het hart
  • De alvleesklier

Zo draag je Charoiet

Het wordt aangeraden om de edelsteen direct op de huid te dragen, op het hart of een andere belangrijke plaats. Een circkel maken van Charoieten zou een zeer krachtige werking hebben. Ook kan er van deze steen een elixer gemaakt worden die reinigt en kalmeert. 

Edelsteen Charoiet Ruw

Iedereen heeft een andere voorkeur als het gaat om Ruwe edelstenen of Gepolijste edelstenen. De ruwe varianten zijn in oorspronkelijke staat gelaten zoals zij ook gevormd zijn in de natuur. Zodra je de stenen gaat polijsten, kan de energiestroom van de edelsteen veranderen. Hierdoor kan de werking van de edelsteen ook veranderen of net even iets anders werken. Kies edelstenen uit op gevoel, dan zit je nooit mis! 

Bij dit sterrenbeeld past Charoiet

Deze edelsteen hoort bij de sterrenbeelden Maagd, Schorpioen en Boogschutter. Maagd kan deze steen goed gebruiken bij het overwinnen van obstakels, Schorpioen bij het bevorderen van spirituele inzichten en Boogschutter bij spontaniteit. Uiteraard bepaal je uiteindelijk zelf waar je de edelsteen voor kan gebruiken! Het is dan ook niet erg als je zelf niet een van deze sterrenbeelden bent. 

Bij deze Chakra’s past Charoiet

De Charoiet zou voornamelijk voor het Hart Chakra (4e) en Kruin Chakra (7e) werken. Het Hart Chakra staat voor liefde en compassie. Het Kruin Chakra staat voor spiritualiteit en goddelijke inzichten. Door de paarse kleur van de edelsteen staat dan ook symbool voor intuïtie en spirituele wijsheid. Ook zou de steen blokkades bij het Derde Oog weg kunnen halen. Als deze Chakra’s geopend zijn, zou je een zekere zachtheid en verbeterde intuïtie ervaren. 

Charoiet Reinigen

Bij de steen wordt het afgeraden om deze te reinigen met hard stromend water. Dit kan namelijk schade aanrichten aan de edelsteen. Reinigen kan eventueel ook met Witte Salie of Palo Santo hout. Niet bekend met dit hout? Lees dan onze blog Palo Santo Branden. Opladen kan bij verschillende maanfasen zoals de Nieuwe Maan of Volle Maan. 

Meer over krachtige stenen

Charoiet is een magische steen. Toch iets teveel van het goede? Kijk dan even bij Rozenkwarts. Deze zou jezelf toegankelijk maken voor liefde en zelfliefde. Of heb je behoefte aan een wat neutralere steen om mee te beginnen? Neem dan een Bergkristal. Deze edelsteen kan namelijk voor iedereen een toevoeging zijn. Al je steengoede energie vind je bij Spiru!