• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Herkimer Diamant Kopen

Herkimer Diamant is een kwartssoort met een bijzondere hardheid en helderheid die wordt gevonden in de Verenigde Staten, Mexico, Spanje en Tanzania. De steen is erg kostbaar omdat ze zo transparant is. Het verhaal gaat zelfs dat Herkimer bestaat uit gekristalliseerd licht. Minder prijzige varianten bevatten daarom insluitsels of lichte verkleuringen. Ook deze zouden nog behoorlijk krachtig zijn!

Wat is een Herkimer Diamant precies?

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Herkimer geen diamant. Diamant heeft namelijk een hardheid van 10, terwijl Herkimer de 7 haalt. Toch benadert dit bijzonder zuivere kwarts volgens energiewerkers de trillingsfrequentie van echte diamant. Daarom is hij inmiddels een populaire vervanger geworden!

Deze Rol Speelt Herkimer in Edelsteentherapie

Net zoals zijn broertje Bergkristal is Herkimer één van de meest geliefde spirituele instrumenten voor energiewerk, sjamanistisch werk en healings. Volgens kristalkenners versterkt hij namelijk de werking van andere stenen in edelsteen leggingen, opstellingen en meditaties met een therapeutisch doel. Ook zou hij ruimtes en mensen in een handomdraai een energetische cleanse kunnen geven. Bijzonder veelzijdig kristalletje dus!

Herkimer Diamant Eigenschappen volgens Healers

Volgens sjamanen en healers heeft deze stralende steen een hoge vibratie. Daarom zou hij uitermate geschikt zijn voor energiewerk en lichtwerk zoals droom- en trancereizen of het ontvangen van visioenen. Ook zien gebruikers de steen als toegangspoort tot vorige levens, andere dimensies of begeleiding van spirituele gidsen zoals Beschermengelen of Aartsengelen.

Op deze Chakra’s Heeft Herkimer Invloed

Volgens yogi’s heeft Herkimer diamant werking op het zesde en zevende energiecentrum, ook wel Derde Oog en Kruinchakra genoemd. Deze energiepunten zorgen volgens de chakratheorie voor het ontwikkelen van

  • inzicht
  • intuïtie
  • helderziendheid
  • telepathie
  • eenheidsbesef

Deze Sterrenbeelden Stralen Dankzij Herkimer

Diamant is de Geboortesteen van de maand April. Volgens astrologen geeft je daarom het beste een mooie Herkimer aan de Ram. Dit vurige teken heeft een natuurlijk doorzettingsvermogen en aangeboren talent tot het maken van onverwachte moves. Daar past de diamant goed bij, omdat deze steen zijn naam dankt aan het Griekse adamas, dat onoverwinnelijk of ontembaar bekent. Een dure herkimer diamant ring past dan weer goed bij de ambitieuze Steenbok, van wie wordt gezegd dat hij zijn beste kanten onder druk ontwikkelt. En is dat niet precies hoe diamanten ontstaan?