• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Jaspis

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 201 producten
Sfeerfoto's

Jaspis edelsteen betekenis

De Jaspis steen is een kwarts soort die voorkomt in allerlei kleuren. Meestal is de jaspis rood, maar er bestaan ook gele, groene en bruine soorten. Jaspis is een belangrijke steen in de edelstenentherapie vanwege zijn vele varianten en werkingen. De steen was oorspronkelijk een verzamelnaam voor allerlei stenen die we tegenwoordig kwarts noemen. Zo werden serpentijn, groene agaat en nefriet allemaal jaspis soorten genoemd. De steen is Ć©Ć©n van de weinige stenen die ook in Nederland gevonden worden. Je kunt de Jaspis, vanwege zijn vele soorten en werkingen, zien als een ware kameleon.

Jaspis werking

De edelsteen jaspis is een beschermende en aardende steen. De steen zou je helpen je doelen te realiseren en je strijdlustig en daadkrachtig maken. Daarnaast zou de jaspis je kunnen helpen om assertiever te zijn en om meer voor jezelf op te komen. Daarbij zou de steen je helpen eerlijk naar jezelf en naar anderen te zijn. Ook zou jaspis negatieve straling van bijvoorbeeld computers of telefoons kunnen helpen tegenhouden.

Soorten jaspis stenen

Er zijn verschillende soorten jaspis stenen met ieder hun eigen jaspis betekenis. Verschillende jaspis stenen zijn onder andere:

  • rode jaspis
  • dalmatier jaspis
  • gele jaspis
  • polychroom jaspis

Rode Jaspis

De rode jaspis is een helderrode tot bruine steen uit de Jaspis-familie. Rood is volgens yogi ook wel de kleur van het eerste energiecentrum, oftewel ons wortelchakra. Rode Jaspis zou om die reden een positieve invloed kunnen hebben op je assertiviteit en alertheid. De steen zou je kunnen helpen om ideeƫn om te zetten in actie. De vurige rode jaspis zou je daarnaast de moed kunnen geven om aan iets nieuws te beginnen.

Dalmatiƫr Jaspis

De dalmatiƫr jaspis is een opvallende jaspis soort. De dalmatiƫr jaspis bevat toermalijn, wat zorgt voor de opvallende zwarte vlekjes. De steen zou je kunnen helpen bij straling en negatieve energie. De dalmatiƫr jaspis zou het malen in je hoofd kunnen minderen, waardoor je kalmer wordt. De steen zou je kunnen helpen aarden, je meer energie kunnen geven en je sterker kunnen maken.

Gele Jaspis

Ook gele jaspis zou beschermend en aardend kunnen werken. De steen zou je uithoudingsvermogen kunnen verbeteren en spanning in je lichaam kunnen helpen verminderen. De gele jaspis zou het sterkst werken op het zonnevlechtchakra, en zou een goede steen kunnen zijn om mee te mediteren. Gele jaspis zou je namelijk meer in contact kunnen brengen met je eigen lichaam.

Polychroom Jaspis

De betekenis jaspis van de polychroom jaspis is een bijzondere. De steen wordt in veel spirituele tradities namelijk gezien als een geschikte steen die je kan begeleiden naar kosmische tripjes. Vanwege de kalme invloed wordt het kristal ook vaak weggegeven om ruimtes comfortabel te maken voor nieuwe gebruikers. Daarnaast zou polychroom jaspis je een gevoel van veiligheid kunnen geven en je overlevingsinstinct reguleren, wat weer past bij het wortelchakra.

Jaspis Kopen

Alle jaspis soorten zouden samenvattend aardend en stabiliserend kunnen werken. Maar we hebben natuurlijk ook nog vele andere edelstenen en mineralen. Eerst weten hoe je een edelsteen kiest die bij je past? Bij Spiru is de keuze reuze. Ook voor een edelstenen cadeau ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag op spirituele weg!