• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek onze meest populaire producten šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Turkoois

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 63 producten
Sfeerfoto's

Turkoois Kopen

Turkoois is blauw, groen, of blauwgroen. Al eeuwenlang is het over de hele wereld een geliefde edelsteen. De groenblauwe kleur is vernoemd naar deze steen. De naam wordt vaak op zijn Frans geschreven en uitgesproken, vandaar dat de steen ook bekend staat als turquoise. De steen heeft een spinnenweb-patroon: hij heeft vaak bruine of zwarte aders. Dit is ook het kenmerk waar echte turkoois aan te herkennen is. In enkele gevallen heeft Turkoois goudkleurige insluitsels. De steen wordt vaak gevonden samen met andere koperhoudende mineralen, zoals Chrysocolla, Malachiet en Azuriet. Turkoois is de nationale steen van Turkije, Iran en de Amerikaanse staten New Mexico, Arizona en Nevada.

Echte Turkoois Kopen

Turkoois is zoā€™n populaire steen, dat niet alle verkrijgbare varianten echte turkoois zijn. Soms zijn deze makkelijk te herkennen, maar vaak ook niet. Daarnaast is de turquoise steen te koop onder allerlei creatieve handelsnamen, waarbij het niet om echte turkoois gaat. Amerikaanse en Mexicaanse Turkoois zijn wel echt, maar hebben van nature geen felle kleur. Deze kleur wordt verkregen door de steen te bewerken, door hem te verven of the impregneren. Californische turkoois is eigenlijk Varisciet en Weense Turkoois is in werkelijkheid klei dat geverfd is. Daarnaast kun je ook Magnesiet en Howliet vaak onterecht als Turquoise steen kopen. Het zijn eigenlijk witte, poreuze mineralen die geverfd worden. De turquoise geverfde howliet wordt ook wel turqueniet genoemd.

Turkoois Edelsteen als Amulet

Turkoois staat in veel culturen al lange tijd bekend als een beschermende steen en werd daarom veel als talisman amulet gedragen. Volgens velen zou hij beschermen tegen zwarte magie en negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast geloofden ze in deze culturen dat zo’n amulet levenskracht, optimisme, vreugde en gezondheid zou aantrekken. Verder zou het amulet de drager waarschuwen voor gevaar of ziekte, doordat hij van kleur zou veranderen.

Geschiedenis van de Turkoois Edelsteen in het Oude Egypte

De steen was in het Oude Egypte al populair. Turkoois was gewijd aan de Moedergodin Hathor. Zij werd ook wel de Blauwe Godin genoemd. De steen was zo geliefd bij de Egyptenaren, dat ze zelf turkooiskleurige fayence (een soort porselein) maakten om aan de vraag te kunnen voldoen. Er zijn al scarabeeĆ«n van Turkoois gevonden uit het derde millennium voor Christus, meestal afkomstig van de SinaĆÆ, die een kenmerkende blauwe spikkeling heeft. Dit noemen ze Egyptisch Turkoois. Het gouden dodenmasker van Toetanchamon is versierd met Lapis Lazuli en Turkoois. Uit het graf van Toetanchamon kwamen sieraden als scarabeeĆ«n, ringen, hangers en kralen die versierd waren met de steen.

Andere Plekken waar Turkoois populair was

Ook in China werd Turkoois gevonden, waarvan de oudste stukken wel drie millennia oud zijn. Ook daar werden ze als talisman en amulet gebruikt en verwerkt tot allerlei soorten sieraden. In het oude Perziƫ gebruikten ze blauwe turkoois voor het versieren van daken en plafonds van paleizen. De kleur deed denken aan de hemel. De Romeinen gebruikten turkoois vooral om het goud te complementeren. Er zijn later veel gouden sieraden gevonden waar turkoois in verwerkt is, waaronder ook amuletten tegen het boze oog. De Azteken kenden Turkoois als Teoxihuitl en gebruikten het voor het versieren van maskers, schilden, godenbeelden en wapens. Turkoois werd geassocieerd met de slangengod Quetzalcoatl, de god van de wind, het water en de hemel. De oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika gebruiken turkoois ook in sieraden en de Indianen geloofden dat de steen iemand aantrekkelijker en gezonder maakt. Turkoois werd gezien als scherven van de hemel. In Europa kwamen voorwerpen en sieraden met Turkoois via de Zijderoute. Eerst alleen voor de rijken, en sinds de veertiende eeuw ook onder de rest van het volk.

Edelsteen Turkoois Betekenis

Je zou denken dat de edelsteen zijn naam te danken heeft aan de kleur, maar het tegendeel is waar. De kleur turquoise dankt zijn naam aan de steen! Deze naam ontstond rond de twaalfde en dertiende eeuw en komt uit de tijd van de kruistochten. Kruisvaarders vonden de steen in de OriĆ«nt en namen hem mee naar huis. De naam is ook afgeleid van het Latijnse woord ā€˜turcoisā€™, wat ‘uit Turkije’ betekent. In Frankrijk noemden ze de steen pierre turquoise (‘Turkse steen’). Eilatsteen (combinatie van chrysocolla, malachiet, azuriet en turkoois) is vernoemd naar de vindplaats vlakbij Eilat, een havenstad in het zuidelijke puntje van IsraĆ«l.

Werking Turkoois op Spiritueel Gebied

Omdat de steen zowel de kleuren groen als blauw bevat, zou deze het keelchakra en het hartchakra met elkaar verbinden. Hierdoor zou je je gevoelens makkelijker kunnen verwoorden en eerlijker kunnen spreken. Het is de steen van zelfverwezenlijking, zou je helpen bij het vinden van creatieve oplossingen voor problemen en zou ook evenwicht brengen in de chakra’s door ze op Ć©Ć©n lijn te brengen met de bijbehorende chakralagen. De steen hoort bij het sterrenbeeld boogschutter, sterrenbeeld vissen, sterrenbeeld waterman en sterrenbeeld stier.

Betekenis Turkoois op Emotioneel Gebied

De steen zou evenwicht kunnen brengen als je last hebt van extreme stemmingswisselingen. Hij zou volgens kenners een gebroken hart kunnen genezen en trouwe vriendschap en romantische liefde kunnen stimuleren. Ook zou hij je kunnen beschermen bij overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf, waardoor je veel baat zou hebben bij deze steen als je hoogsensitief bent. Volgens de edelsteentheorie is het een goede beschermsteen voor kinderen, vooral kinderen die gepest worden of gevoelig zijn. Voor degenen die last hebben van angsten of fobieƫn zou de Turkoois een geschikte steen zijn. Verder zou de steen je helpen om jezelf te accepteren zoals je bent.

Turkoois Edelsteen Werking op Fysiek Vlak

Turkoois staat bekend als een krachtige steen op lichamelijk gebied. Niet alleen versterkt hij het immuunsysteem volgens kenners, hij zou ook de hormoonhuishouding harmoniseren. Daarnaast zou de steen ook:

 • Klachten van de slijmvliezen, zoals aften en ontstekingen in mond en keel, verminderen
 • De zenuwen versterken en helende werking hebben bij zenuwpijnen
 • Goed werken op de ogen en de werking van de hersenen
 • Rustgevend en kalmerend werken
 • Het hart helpen en ontstekingen remmen
 • Helpen bij uitputting en depressie
 • Je helpen om rustig te slapen en je beschermen tegen nachtmerries
 • Teveel aan zuur in het lichaam neutraliseren en helpen bij klachten als reuma en jicht
 • Helpen bij het opnemen van voedingsstoffen als vitamines, mineralen en koolhydraten en zou daarmee ook helpen bij bloedarmoede, omdat het de opname van vitamine B en ijzer uit voeding zou stimuleren
 • Helpen bij het genezen van huidklachten zoals eczeem, wondjes en een schilferige huid
 • De zuurstofopname verbeteren en afvalstoffen in het bloed beter helpen afvoeren

Turkoois Steen Kopen in de Vorm van Sieraden

Turkoois schijnt de enige steen te zijn die iedereen goed staat. Daarom zijn Turkoois sieraden of Turquoise sieraden verkrijgbaar in allerlei vormen en maten:

 • ketting turkoois
 • turkoois ring
 • turkoois edelsteen hanger
 • armband turkoois
 • oorbellen turkoois

Ketting Turkoois

Omdat de groenblauwe kleur zowel bij het hartchakra (vierde chakra) als het keelchakra (vijfde chakra) hoort, zou een Turkoois ketting de perfecte manier zijn om de steen bij je te dragen. Daarnaast zijn er, voor de creatievelingen, Turkoois kralen te verkrijgen in onze webshop.

Turkoois Ring

Ringen met mooie kristallen hebben extra symboliek. Al eeuwenlang zijn ringen een teken van trouw. In combinatie met Turkoois is het dus een mooie herinnering om trouw te blijven aan jezelf en jouw eigen waarheid! En als je trouw wil zijn aan iemand anders, dan geef je ze een mooie Turkoois ring cadeau!

Turkoois Edelsteen Hanger

Voor de Turkoois Edelsteen Hanger geldt hetzelfde als voor de ketting met deze blauwgroene steen. Ook de hanger wordt, als we kijken naar de chakraā€™s, op een mooie plek op het lichaam gedragen. De Turkoois hanger is ook verkrijgbaar als geboortesteen hanger.

Turkoois armband

Armbanden met edelstenen zijn bijzonder spiritueel en worden al lange tijd gedragen als symbolisch teken van speciale status. Anderzijds is het ook een herinnering aan iets belangrijks. De edelstenen aan de armband geven het sieraad symbolische kracht. De turquoise steen armband zou je er ook weer aan herinneren om trouw te zijn aan jezelf. Bovendien is het natuurlijk een prachtige versiering voor om je pols!

Steen Turkoois Geboortesteen van december

Turkoois is de geboortesteen van de mensen met sterrenbeeld steenbok en sterrenbeeld boogschutter die zijn geboren in de maand december! Wil je meer weten over de steen, of ben je niet geboren in de maand december en wil je graag weten welke steen bij jou hoort? Lees dan onze blog over de geboortesteen. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!

Palmsteen Turkoois Namaak (20 – 40 mm)