• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek iets leuks voor jezelf of een ander tussen onze Bestsellers 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Chrysocolla Kopen

Chrysocolla is meestal doorschijnend met een een doffe of glasachtige glans. Hij heeft de kleuren blauw, groen of bruin en is soms gestreept. De chrysocolla steen is lastig om te bewerken vanwege zijn onregelmatigheden en zachte structuur. Ook kun je de Chrysocolla ruw kopen. Hij wordt veel gevonden in Arizona, de Verenigde Staten, in het Oeralgebergte in Rusland en in Broken Hill, Australië.

Chrysocolla Werking

Chrysocolla zou zorgen voor voor balans en innerlijk evenwicht. Afhankelijk van de situatie en de gebruiker zou hij activerend of juist kalmerend werken. Wanneer je de steen gebruikt bij gebrek aan energie, zou hij ervoor kunnen zorgen dat jij je minder futloos voelt, je kracht kunnen geven en je daadkrachtig kunnen maken. Bij nervositeit of gespannenheid zou de steen kalmeren en stress kunnen verminderen. Negatieve emoties zoals liefdesverdriet of schuldgevoel zouden minder kunnen worden door gebruik van de steen. Verder zou de steen kunnen zorgen voor zelfreflectie, een neutrale en open houding en de waarheid naar boven laten komen. Hij zou creativiteit en helderheid kunnen stimuleren en communicatie bevorderen. 

Werking Chrysocolla op fysiek gebied

De steen werkt volgens gebruikers op verschillende gebieden in het lichaam. Volgens theorieën werkt hij ontgiftend, verkoelend, bloeddrukverlagend, koortsverlagend, ontspannend en krampopheffend. Hij zou een positieve werking kunnen hebben op de nieren, lever, schildklier, longen, nieren, darmen, keel, amandelen, artritis en artrose, fibromyalgie, brandwonden, botten, spijsvertering en de insuline productie. Chrysocolla werkt volgens gebruikers ook bij pre-menstruele klachten, zoals buikkrampen.  

Dit is de Spirituele Betekenis van de Edelsteen Chrysocolla

Spiritueel gezien zou de edelsteen kunnen werken op het vierde chakra (hartchakra), vooral stenen met groene en blauwe tinten. Ook op het vijfde chakra (keelchakra) zou de steen kunnen werken. Chrysocolla zou negatieve energie kunnen absorberen en door zijn veelkleurigheid ook andere chakra’s kunnen activeren. Verder zou de steen passen bij mensen met het sterrenbeeld tweelingen, waterman, maagd en sterrenbeeld stier. 

Zo kun je de Steen gebruiken

De steen kan op verschillende manieren worden gebruikt:

  • De steen kan bij het lichaam worden gedragen als zaksteen of op het lichaam als sieraad
  • Tijdens meditatie kan de edelsteen op het lichaam worden geplaatst op een plek waar de werking nodig is
  • Volgens gebruikers zou de werking ook worden versterkt door de steen op de plek van het derde chakra te leggen. Bij herhaaldelijk gebruik zouden ook hoger liggende chakra’s worden geopend.

Chrysocolla in het Oude Egypte 

De oude Egyptenaren dachten dat Chrysocolla een zwakkere soort turkoois was. Ze waren er dan ook dol op. De steen werd veel gebruikt om een scarabee mee te maken. De overledene droeg het amulet om de wedergeboorte in het hiernamaals te garanderen. Ook werd het pigment van de steen gebruikt om groene verf mee te maken.

Hier komt de naam vandaan

Chrysocolla is opgedeeld uit de twee Griekse woorden khrusos en kolla, wat samen letterlijk ‘goud lijmen’ betekent. De naam van de steen ontstond omdat de steen in de Oudheid werd gebruikt om goud te solderen.

Zo kun je de steen Verzorgen

De Chrysocolla edelsteen kan op allerlei manieren worden gereinigd en opgeladen. Neem hiervoor een kijkje bij onze blog basistips om je edelstenen te verzorgen. Toch is het vanwege de zachte structuur niet verstandig om de chrysocolla onder hard stromend water te houden. Wees hier voorzichtig mee.  

Meer edelstenen bij Spiru 

Bij Spiru kun je niet alleen Chrysocolla kopen, maar vind je allerlei soorten stenen. Wat dacht je van de populaire soorten van de Gouden Driehoek Edelstenen: De Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts. Bij Spiru kun je allerlei edelstenen verzamelen. Ook Labradoriet, Ametrien en Citrien vind je in onze webshop. Voor alle soorten fans en gebruikers zijn er mooie sets en boeken verkrijgbaar. Hierdoor leer je snel meer over edelstenen en mineralen. De sets zijn bovendien een leuk cadeau voor iemand die al langer stenen verzamelt, of juist net begint met edelstenen verzamelen. Of misschien wel voor jezelf. Jouw verzameling begint bij Spiru! 

Trommelstenen – Chrysokolla

De oude Romeinen en Grieken zaken de steen als de bron van hoop. Hij zou bescherming geven tegen geestelijke beschadiging en tegenslag. De steen werd gewijd aan de Godin Venus of Aphrodite en zou garant staan voor een goed sexueeel leven.

Chrysokolla (of Chrysocolla) is doorschijnend en heeft een doffe of glasglans. Hij heeft de kleuren blauw, groen of bruin en is soms gestreept. De steen is lastig tot edelsteen te verwerken vanwege zijn onregelmatige en zachte structuur.

  • Chrysokolla geeft kracht, werkt activerend en zet aan tot handelen.
  • Hij geeft energie.
  • De steen geeft balans en werkt kalmerend.