• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Zenvolle Sale korting tot -50% ❤ | Shop nu >

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Guasha Massage Doen? Dit Kun je Verwachten van Chinese Detox

Door Anouk 29 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
3207 x

Guasha Massage is een hippe huidverzorging. Waarom zou je geen goede massage op je toet toepassen? Toch is de techniek achter een guasha gezichtsmassage best ingewikkeld. Sommigen beweren zelfs dat guasha therapie gevaarlijk is! Dat is in ieder geval niet zo, maar voordat je een gua sha schraper gaat gebruiken, is het wel aan te raden om iets van de Chinese gua sha detox methode te weten.

Wat is guasha nou precies? Het woord bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, wat schrapen betekent, en ‘sha’, wat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van zandkorrels. Metaforisch dan, hè. Sha staat namelijk voor vastgezette of opgehoopte qi of chi, dat levensenergie betekent. Vrij bewegende qi is volgens de Chinese Geneeskunde de basis van een gezond en vrolijk leven. De gua sha techniek is dus bedoeld om gestagneerde energie los te maken, zodat alles in je lichaam weer op rolletjes loopt. Wat de massage tools zijn, hoe het precies te werk gaat en waarom juist jade guasha stones zo populair zijn, lees je in dit artikel!

 

rozenkwarts guasha steen hart

Hoe werkt Guasha

Massage met guasha stenen probeert een betere doorstroming van bloed en energie te bevorderen. Daardoor zouden klachten en of ziekte verholpen of voorkomen kunnen worden. Je zou er bovendien allerlei soorten ongemakken mee kunnen aanpakken op zowel fysiek, mentaal, spiritueel als emotioneel gebied. De gua sha techniek is over het algemeen bedoeld om:

  • Doorbloeding te stimuleren;
  • Afvalstoffen vrij te maken;
  • Organen en het Immuunsysteem te ondersteunen;
  • Pijn te verzachten;
  • Emoties in evenwicht te brengen;
  • Vitaliteit te verhogen.

 

guasha steen rechthoek basalt

Zo gaat een Guasha Massage

Een guasha massage of guasha zelfbehandeling doen begint met het verdelen van Chinese kruidenolie op plekken die met de klacht te maken hebben. Dat kunnen relevante spieren, organen of energiebanen (meridianen) zijn. Waar olie is aangebracht, kan de steen namelijk goed over de huid glijden. Tijdens de behandeling wordt een speciale schraper gebruikt, de guasha stone. De masseur haalt deze in lange halen over de problematische plek heen. De huid wordt hierdoor rood, omdat er onder de oppervlakte kleine bloeduitstortingen ontstaan. Is Guasha gevaarlijk? Nee hoor, Volgens de guasha methode zijn dit afvalstoffen die vrijkomen.

Dit vertelt een Behandeling

De Guasha therapeut kijkt tijdens een behandeling naar de plaats en kleur van de ‘sha’. Dit zijn de vlekken die na het schrapen met de gua sha steen zijn ontstaan. Volgens de Chinese geneeskunde zouden getrainde masseurs daaraan kunnen zien of het een recente verstopping is. Daarbij geldt hoe donkerder de vlek, hoe chronischer de onderliggende klacht is. De plekken kunnen dan ook rood, blauw, paars of zelfs zwart zijn. Dat is geen reden tot paniek en betekent niet dat een massage gevaarlijk is, aldus de therapie. Bij een normale conditie verdwijnen de rode vlekken binnen een aantal dagen, zoals je ook andere afvalstoffen vanzelf kwijt raakt. Reken er overigens wel op dat guasha pijnlijk kan zijn!

Dit kan het resultaat zijn van Gua Sha Massage

Het doel van de massage is beweging terugbrengen in je energiesysteem. Een massage kan dus effect hebben op verschillende niveaus. De één voelt lichamelijke verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is een betere energie doorstroming en een positieve invloed op chronische klachten. Ook kan het gewoon erg fijn zijn om een massage met veel druk over het hele lichaam te ontvangen. Ben je dus benieuwd naar gua sha? Dan zul je het zoals altijd zelf moeten ervaren.

 

gua sha schraper jade hart

Zo ziet een Guasha Steen eruit.

Een Gua sha Steen is een gepolijste edelsteen in een ergonomische vorm. Ze zijn er in verschillende vormen zoals kartelig, rond, in harten, wolken en in een kam. Sommige vormen werken goed op de contouren van het gezicht en andere juist weer bij ledematen. De meeste mensen gebruiken bijvoorbeeld een rechthoekige guasha schraper voor lange rugspieren en een hartvormige gua sha voor gezichtsmassage. Bij een guasha gezichtsbehandeling leg je druk op meridianen in het gezicht en is het voornaamste doel tevens het verwijderen van afvalstoffen. Je zult waarschijnlijk merken dat je huid na de detox een boost heeft gehad, en dat is te zien 🙂

Bekijk het Guasha Assortiment

Daarom gebruik je een Jade Guasha Steen

Omdat de gua sha techniek van oorsprong een huis- tuin- en keukenmiddel is tegen spierpijn en verkoudheid, werden schrapers vooral van eenvoudige materialen gemaakt zoals hout, bamboe, hoorn, steen of metalen muntjes. Tegenwoordig wordt gua sha massage vaak met gepolijste edelstenen gedaan. De populairste variant is de Jade Guasha Steen, ook wel Bao Yü genoemd. Jade steen staat bekend als zuiverende en beschermende steensoort, die emotioneel evenwicht zou bevorderen. Ook zou het helpen om negativiteit los te laten en daar hartelijkheid voor in de plaats te stellen. Dat past dan weer precies bij het doel van een gua sha behandeling!

 

carneool-guasha-massage-schraper-wolk

Geïnteresseerd in meer Wellness met Edelstenen?

Ook Yoni Massage is een populaire techniek uit het taoïsme en de Chinese Geneeskunde. Een yoni massage is een behandeling van de yoni, wat een Sanskriet woord is dat verwijst naar de vrouwelijke geslachtsdelen. Door middel van een zogeheten Yoni Ei zullen de spieren van de bekkenbodem worden verstevigd. Daarnaast zou het ei helpen om emotionele spanningen en trauma’s rondom het bekkengebied op te lossen. Dit heeft vele voordelen voor de gezondheid, gevoeligheid, vitaliteit en het emotionele welzijn van ons vrouwen. Je leest alles over deze buik- en bekkenverzorging in de blog over Yoni Ei Oefeningen voor Beginners. De Yoni Eitjes die voor een yoni massage worden gebruikt, zijn net als gua sha meestal van jade, maar ook andere kristallen zijn verkrijgbaar. Handig om dus eerst te weten welke Edelsteen bij je past!

Genoeg opties dus om een manier te vinden die werkt voor jou.

Laatste aanpassing op 02 april, 2021 1:47 pm

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen