• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Jade

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 132 producten
Sfeerfoto's

Jade Kopen

Je kunt Jade kopen in verschillende kleuren, maar de meest bekende variant kun je herkennen aan de groene kleur en kleine zwarte vlekjes. Deze staat ook wel bekend als de groene geluksbrenger. Daarnaast heeft de steen een vettig oppervlak en een vezelige structuur. De meest geliefde Jade soort is ook meteen de duurste. Deze is Smaragdgroen en wordt ook wel Imperial Jade genoemd. De natuurlijke groene jade is de nationale steen van China, maar ook van de Amerikaanse staten Californië, Alaska en Wyoming.

De broertjes en zusjes van Jade

Jade heeft een paar broertjes en zusjes. Deze familieleden bestaan uit jadeïet en nefriet. Deze namen werken vaak door elkaar gehaald, omdat ze erg op elkaar lijken en ook qua gebruik moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Nefriet is te herkennen doordat de structuur van de steen een stuk vezeliger is. Naast jadeiet en nefriet zijn er ook de lichtgroene albietjadeïet, de mosgroene chloromelaniet en de grasgroene maw-sit-sit.

Kleur Jade

Je kunt een Jade steen kopen in verschillende kleuren. De meest geliefde jade kleur is groen, maar in werkelijkheid is Jade een verzamelnaam voor verschillende mineralen van verschillende kleuren. Naast de groene variant, bestaat er ook rode, gele, bruine, roze, paarse, grijze, zwarte en witte jade.

Hier moet je op letten bij Jade Edelsteen Kopen

Er bestaan verschillende edelstenen die worden verkocht als Jade. Omdat het zo’n populaire steen is, hebben handelaren de neiging om vergelijkbare stenen als Jade te verkopen. Vaak wordt hier Serpentijn voor gebruikt, die als Chinese Jade of New Jade op de markt wordt gebracht. Het zou wel een vergelijkbare werking hebben. Naast New Jade, wordt Aventurijn vaak verkocht als India-jade, Vesuviaan als California-jade, Prasem als Afrikaanse jade, Carneool als rode jade en Rhodoniet als rode Peking-jade.

Betekenis Jade

Jade is de afkorting van jadeïet. Dit is afgeleid van het Spaanse woord ‘piedra de ijada’, wat ‘steen voor pijn in de zij’ betekent. De Jade betekenis is dus dat hij zou helpen tegen dit soort kwaaltjes. Deze zachte steen zou wel kunnen helpen tegen nierkwalen, maar vroeger dachten ze dat de nieren aan de zijkant van de rug zaten. Naast de Jade steen betekenis, vonden we ook de betekenis van de andere steensoorten. Nefriet is afgeleid van het woord ‘Lapis Nephreticus’, wat ‘niersteen’ betekent, Maw-Sit-Sit is vernoemd naar het dorpje waar hij voor het eerst werd gevonden en Albietjadeïet (of jadeïetalbiet) is afgeleid uit het Latijn ‘albus’, wat voor ‘wit’ staat.

De Geschiedenis van de Jade Edelsteen

Jade is sinds de Jonge Steentijd al een veelgebruikt materiaal voor het maken van wapens als messen en bijlen. Later werden wapens vooral geproduceerd uit ijzer en brons en werden wapens van Jade gebruikt voor rituelen. Ook zijn er jade sieraden en kralen uit diezelfde tijd gevonden. In China werden groene stenen als jadeïet en nefriet zeer gewaardeerd en al vanaf 5000 voor Christus verwerkt tot gebruiksvoorwerpen en rituele voorwerpen. Daar noemden ze de stenen yü, die de eigenaar een goed en voorspoedig leven zou bezorgen. Het was de steen van de Staat, de Keizer en de Macht. Goud was goedkoper dan Smaragdgroene yü. Jade werd ook in de vorm van kleine voorwerpen of amuletten meegegeven aan de doden, voor een goede reis en fijn verblijf in het hiernamaals. In China zijn Jade amuletten nog steeds geliefd. In Midden-Amerika gebruiken ze de steen al eeuwenlang tegen blaas- en nierkwalen. In Nieuw-Zeeland noemden ze nefriet greenstone of pounamu, waar ze wapens en sieraden van maakten. Jade was ook belangrijk als handelsmiddel. Pas aan het einde van de 19e eeuw werd duidelijk dat jade eigenlijk twee verschillende mineralen waren: jadeïet en nefriet. Kort daarna werden chloromelaniet en maw-sit-sit ontdekt.

Jade Steen Werking op Spiritueel Gebied

Afhankelijk van de kleur, zou Jade werken op alle chakra’s. De rode en oranje varianten zouden meer op de onderste chakra’s werken, maar de bekende groene jade edelsteen zou horen bij het hartchakra. De steen zou je helpen je doel in dit leven te vinden en je hier prettig bij te voelen. Hij zou je kunnen helpen om lichaam, geest en ziel met elkaar te verenigen. Daarnaast geeft de steen volgens kenners mooie dromen en helpt hij je hierin wijsheid te ervaren. De steen kan natuurlijk gedragen worden door alle sterrenbeelden, maar hoort vooral bij het sterrenbeeld Weegschaal.

Jade Mineraal Werking op Mentaal en Gebied

Jade zou je kunnen helpen leren luisteren naar je lichaam en goede keuzes te maken in wat je het voedt. Hij zou je een tevreden en gelukkig gevoel kunnen geven, omdat het volgens kenners positieve energie bevordert en je beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf. Bovendien zou de steen je creatief kunnen maken en je helpen plannen om te zetten in daden. Ook zou hij je kunnen helpen bij het opheffen van emotionele blokkades.

Jade Kopen voor Emotionele Rust

De geluksbrenger zou je ontspannen en kalm maken ten tijde van moeilijkheden. Hij zou je de moed en energie geven om door te zetten, wat er ook gebeurt. Vooral bij traumatische of andere verdrietige gebeurtenissen zou het een goede steen kunnen zijn. Volgens liefhebbers helpt hij o.a. bij rouw en liefdesverdriet. Kindjes die gepest worden, zouden baat hebben bij de zachte energie van Jade om zich zo geliefd te blijven voelen.

Werking Jade Edelsteen op Fysiek Gebied

Volgens kenners versterkt Jade het genezingsproces op verschillende gebieden. Littekens zouden minder zichtbaar worden en hij zou een sterk effect hebben op haar, huid en nagels, maar ook op de botten en de spieren. Verder zou de steen kunnen helpen bij:

  • Nierproblemen: Volgens kenners stimuleert en ontgift Jade de nieren. Hij zou zorgen voor een betere afvoer van urinezuren, waardoor reumatische klachten en jicht worden verzacht. Jadewater maken zou volgens sommigen kunnen helpen om gal-, nier- en blaasstenen te laten verdwijnen. Ook zou het een goede steen zijn bij blaas- en nierbekkenontsteking.
  • Het vasthouden van vocht
  • Problemen met de vruchtbaarheid: Jade zou de werking van eierstokken, baarmoeder en teelballen kunnen verbeteren en zo de bevruchting kunnen stimuleren. Daarnaast beschermt volgens kenners vooral de witte steen moeder en kind tijdens de zwangerschap en zou hij voor een voorspoedige bevalling zorgen.
  • Hartklachten: Jade staat ook bekend als de steen van het hart en zou klachten kunnen verminderen en bloeddruk kunnen verlagen.
  • Diabetes: De steen zou vanuit de alvleesklier op het gehele hormoonstelsel werken. Het immuunsysteem zou een boost van de steen krijgen.

Jade Sieraden Kopen

Jade Sieraden zijn in China extreem populair. Wie wil er nou geen sieraden bij zich dragen van deze (groene) gelukssteen? Bij Spiru kun je een jade ketting, jade hanger, jade oorbellen en een jade bracelet of jade armband kopen. In welke vorm draag jij hem het liefste bij je?

Jade Verzorgen

Jade zou op alle manieren opgeladen en gereinigd kunnen worden. Pas wel op met te veel of te lang blootstellen aan water en zonlicht. Als je meer wilt weten over de verzorging van edelstenen, lees je onze blogs over edelstenen reinigen en edelstenen opladen.

Meer Zachte Edelstenen als Jade

Jade staat bekend als een zachte steen. Ben je op zoek naar vergelijkbare stenen? Neem dan eens een kijkje bij de Rozenkwarts, Aventurijn, Aquamarijn en de Chalcedoon. Wil je graag voorspoed en overvloed aantrekken? Volgens kenners zou Citrien daar ook bij kunnen helpen. Waar je ook naar op zoek bent, steengoede energie vind je bij Spiru!

Guasha Schraper Witte Jade Wolk

Jade is meestal groen, maar kan andere kleuren hebben als lila, rood, zwart of grijs. Jade staat bekend als brenger van geluk. Vanwege de populariteit van de steen en de grote vraag, worden vaak andere stenen onder de naam jade te koop aangeboden, zoals serpentijn, rhodoniet of aventurijn.

Jade is de nationale steen van een aantal Amerikaanse staten en China. In het laatste land werden al vanaf 5000 jaar voor Christus rituele voorwerpen en gebruiksvoorwerpen gemaakt. In de oude rijken van de Azteken en Maya’s was het ook een geliefde steen. Hij zou voorspoed en geluk brengen.

  • Jade zou beschermen en zuiveren
  • Hij zou tolerantie en liefde kunnen bevorderen
  • Volgens liefhebbers is het een mooie steen om bij je te dragen wanneer je op reis bent