• Dé Winkel voor een Zenvol Leven
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Zenvolle Sale korting tot -50% ❤ | Shop nu >

Dé Winkel voor een Zenvol Leven
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Keltische Boomhoroscoop, Jouw Tree of Life Type

Door Anouk 13 december 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
425 x

De Keltische Boomhoroscoop is je persoonlijkheid vertaald naar het plantenrijk. Nieuwsgierig wat jouw type Tree of Life is? Ontdek het hier!

edelstenen carneool boompje

De Keltische Boomhoroscoop vertelt alles over jouw karakter via de boomsoort die over jouw geboortemaand heerst. Ontdek hier welke wijsheid er op jou wacht in de magische boomhoroscoop geïnspireerd op de Keltische cultuur!

De Spirituele Betekenis achter de Keltische Boomhoroscoop

In Keltische mythes spelen bomen een belangrijke rol. In de Ierse folklore zijn bomen zelfs heilig! Volgens deze oude verhalen zijn bomen namelijk een goed voorbeeld van spirituele wijsheid, omdat ze zowel diep in de aarde wortelen als hoog naar de hemel reiken. Daarnaast woonden er volgens de Kelten naast vogels en insecten ook natuurgeesten tussen de takken, in elke boom een andere. Bovendien vereerden Keltische volkeren elke soort ook om zijn geneeskrachtige of praktische eigenschappen. Elke boom is in deze magische zienswijze dus letterlijk en figuurlijk een bron van leven!

amulet goudkleurig tarot de maan

Keltische Boomhoroscoop met een Moderne Twist

De Engelse dichter Robert Graves verdiepte zich in Ierse mythologie en in zijn boek The White Goddess uit 1948 presenteerde hij een Keltische jaarkalender gebaseerd op bomen. Volgens Graves kon het middeleeuwse Ogham-alfabet gebruikt worden om de 13 maancyclussen van het jaar te beschrijven. Deze op runen lijkende tekens zouden namelijk gebaseerd zijn op bestaande boomsoorten. Hoewel zijn beweringen niet wetenschappelijk zijn, vinden nog steeds veel mensen inspiratie in deze Tree of Life types. Ook zijn er boomkalenders in omloop met meer types erin zoals de boomhoroscoop Iep of Kastanje. Je kunt dus kiezen welk systeem van sterrenbeelden jou het beste beschrijft!

bohemian armband met tree of life

Wat Kun je met een Keltische Bomenhoroscoop?

Jouw persoonlijke tree of life zou op een symbolische manier inzicht geven in je natuurlijke krachten en groeimogelijkheden. Elke boomsoort heeft namelijk zijn eigen bloeitijd en levert zijn eigen bijdrage aan het ecosysteem. Daarbij komen ook gelijk grenzen in beeld: de ene plant is simpelweg de andere niet, dus waar het ene type als het ware tot leven komt in de lente, heeft het andere liever de stilte van hartje winter.

Bekijk Levensboom Sieraden

Bomenhoroscoop: Welke Boom Ben Ik?

Om een Keltisch sterrenbeeld te achterhalen, kijk je naar de datum van je verjaardag. Je gebruikt dus niet je geboortemaand zoals bij het opzoeken van je Geboortesteen, ook al is het principe erachter hetzelfde. Dat komt omdat de Keltische maanden anders lopen dan die van de Romeinse kalender waarop het idee van Geboortestenen gebaseerd is.

edelsteen boom bergkristal toermalijn

Boomhoroscoop Kelten per Soort

De Keltische Boomhoroscoop van Robert Graves kent 13 karakters:

 1. Lijsterbes (21 januari – 17 februari)
 2. Es (18 februari – 17 maart)
 3. Els (18 maart – 14 april)
 4. Wilg (15 april – 12 mei)
 5. Meidoorn (13 mei- 9 juni)
 6. Eik (10 juni- 7 juli)
 7. Hulst (8 juli – 4 augustus)
 8. Hazelaar (5 augustus – 1 september)
 9. Klimplant (2 september – 29 september)
 10. Hedera (30 september – 27 oktober)
 11. Riet (28 oktober- 24 november)
 12. Vlier (25 november – 23 december)
 13. Berk (24 december – 20 januari)

Lijsterbes (21 jan – 17 feb)

De Lijsterbes staat ook wel bekend als de Denker. Dit boomhoroscoop karakter is creatief, houdt zich graag met de toekomst bezig en streeft hoge idealen na.

Es (18 februari – 17 maart)

De Es of de Betoveraar is een teken dat analytisch denken combineert met een hoge sensitiviteit en groot vermogen tot compassie.

Els (18 maart – 14 april)

De Els vertegenwoordigt de Pionier die heldhaftig op zijn zelfgestelde doel afgaat en daarbij op veel bewondering kan rekenen.

Wilg (15 april – 12 mei)

De Wilg is een echte Observator die de tijd neemt om zaken en mensen van verschillende kanten te bekijken voordat hij tot handelen overgaat.

Meidoorn (13 mei- 9 juni)

De Meidoorn of Illusionist is een beweeglijk teken dat strategisch te werk gaat, zich goed aan kan passen en gevoelig is voor de verschillen om hem heen.

Eik (10 juni- 7 juli)

De Eik of Stabilisator is een optimistisch boomteken dat vanuit een innerlijke motivatie leeft en zich inzet om te beschermen wat hem lief is.

Hulst (8 juli – 4 augustus)

Hulst wordt ook wel de Heerser genoemd, omdat dit boomteken praktisch ingesteld is, niet snel opgeeft en terug kan vallen op sterke overtuigingen.

Hazelaar (5 augustus – 1 september)

De Hazelaar heet ook wel de Kenner, omdat dit slimme boomteken een scherpe perceptie heeft en goede aanleg tot redeneren.

Klimplant (2 september – 29 september)

Klimplanten krijgen de bijnaam Gelijkmaker, omdat ze volgens de traditie vriendelijk zijn, hun eigen standaard bepalen en daardoor natuurlijk gezag kunnen uitstralen.

Hedera (30 september – 27 oktober)

De Hedera of Overlever is een groenblijvende plant die alle jaargetijden doorstaat. Daarom zou dit boomhoroscoop teken staan voor doorzettingsvermogen en uitbundigheid.

Riet (28 oktober – 24 november)

Riet is in deze astrologie de Nieuwsgierige, die zijn verbeelding en krachtige aanwezigheid gebruikt om verder te komen in het leven.

Vlier (25 november – 23 december)

De Vlier is de Zoeker van de boomhoroscoop. Dit intelligente teken is zelfvoorzienend en beschikt over veel energie om zijn taken te volbrengen.

Berk (24 december – 20 januari)

De Berk is in deze zienswijze de Streber die zijn ambities vastberaden nastreeft en daarbij kan rekenen een grote veerkrachtigheid.

handgemaakt leren notitieblokje zon en maan

Meer Weten van Wicca & Astrologie?

Wil je meer weten over oude Keltische gebruiken en hun rol in moderne magie zoals Wicca? Ontdek hier spirituele Volle Maan Rituelen, zoals het maken van Maanwater in een Heksenketel of kom erachter welke oeroude elementen je terugvindt op een persoonlijk Wicca Altaar!

Bekijk meer Wicca Producten

Herken jij jezelf in een Tree of Life Type?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen