• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Mercurius Retrograde, Doe Je Voordeel met de Moves van Mercury

Door Anouk 17 mei 2022
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
220 x

Mercurius Retrograde is een periode waarin het lijkt alsof de planeet van communicatie achteruit beweegt. Ontdek hier hoe je je voordeel doet met de moves van Mercurius!

reinig je huis pakket groot

Astrologen zien Mercurius in Retrograde als de perfecte gelegenheid om te reflecteren op wat je uitwisselt en hoe. Wanneer de planeet van berichtgeving en reizen namelijk symbolisch sloom gaat, is de kans volgens kenners groter dat je te maken krijgt met haperende internetverbindingen, treinstoringen of verdwenen voicemails. Een ideaal moment dus om even stil te staan en je bewegingen te bestuderen. Ook kun je expres met de magie van een Mercurius Retrograde werken door gebruik te maken van kristallen, aroma’s en reinigende rituelen die bij deze actieve planeet passen. Welke dat zijn, lees je hieronder!

Wat is Retrograde?

Retrograde is een Engelse term uit de astrologie. Wanneer het vanaf de aarde lijkt alsof een planeet steeds langzamer gaat en vervolgens achteruit vliegt, noem je dat retrograad (NL) of retrograde (EN). Dit verschijnsel is eigenlijk een optische illusie, want planeten bewegen altijd vooruit in hun baan. In werkelijkheid zorgt het verschil in snelheid tussen twee hemellichamen ervoor dat het lijkt alsof planeten soms een stapje terugdoen. Je zou een retrograde daarom kunnen vergelijken met twee auto’s die elkaar op de snelweg passeren. Wanneer het ene voertuig de andere inhaalt, gaan ze meestal een moment gelijk op, waarna het vanuit de snellere auto even lijkt alsof de langzamere achteruit rijdt. Terwijl dat natuurlijk helemaal niet zo is!

stalen horoscoop hanger tweelingen ovaal

Magie voor Mercury Retrograde

Wil je de komende Mercurius Retrograde betekenis geven in je leven? Dan kun je volgens heksen en astrologen werken met kristallen, aroma’s, rituelen, beschermende symbolen en vragen die bij het karakter van de communicatieplaneet passen. Zo hou je volgens hen goed contact met je kosmische gesprekspartner, ook als hij even uit zijn normale doen is 😉

Hier lees je dan ook alles over:

 • Mercurius Mineralen
 • Mercurius Aroma’s
 • Mercurius Retrograde Rituelen
 • Symbolische Bescherming tijdens Mercurius Retrograde
 • Retrograde Reflectievragen

edelsteen ruwe apatiet

Mineralen die bij Mercurius Horen

Mercurius heerst volgens astrologen over je mentale vermogens. Hij zou je bijvoorbeeld helpen om verbanden te leggen, te reflecteren en communiceren wat je bedacht hebt. Het is dan ook geen verrassing dat stenen die je hoofd helder houden bij een Mercurius Retrograde horen!

Deze mineralen staan onder andere bekend om hun kalmerende effect op je bovenkamer:

Voor meer opties kun je ook edelstenen voor het Sterrenbeeld Tweeling of Sterrenbeeld Maagd raadplegen. Deze twee tekens staan volgens astrologen namelijk onder leiding van Mercurius. Bovendien zouden soorten die bij het Keelchakra en Derde Oog horen, ook hun steentje bij kunnen dragen!

essentiele olie citroengras

Aroma’s die Mercurius Retrograde Aangenamer Maken

Volgens astrologie fans kun je tijdens een Mercurius Retrograde ook baat hebben bij ontspannende of opwekkende geuren.

Aroma’s die bij de planeet van logica zouden horen, zijn:

 • Anijs: ondersteunt ademhaling en spijsvertering en symbolisch gezien de verwerking van emoties en indrukken
 • Majoraan en Oregano: staan bekend als rustgevende kruiden die helpen bij onder andere hoofdpijn
 • Verbena en Citroen: verhogen volgens kenners concentratie en gevoelens van optimisme
 • Rozemarijn: wordt door aromatherapeuten gebruikt om vastgelopen processen in lichaam en geest weer op gang te helpen

Je kunt deze geuren als olie gebruiken in een Aroma Diffuser, Oliebrander of andere Aroma Verspreider, maar bijvoorbeeld ook vers plukken en verwerken tot een zelfgemaakt Geurzakje of symbolische Smudge Stick.

reinig je huis pakket normaal

Mercurius Retrograde Rituelen

Rituelen zijn een manier om symbolisch vorm te geven aan een gevoel, gedachte of moment. Daarom kun je tijdens de moonwalk van Mercurius magie doen die te maken heeft met de impact die communicatie en informatieverwerking op je hebben.

Hierbij kun je denken aan:

 • een social media cleanse
 • minder tijd achter je scherm doorbrengen
 • brieven schrijven aan je (vroegere, huidige of toekomstige) zelf

Ook zou een Smudge of ander reinigingsritueel met rook heel goed bij de symbolische betekenis van een Mercurius Retrograde passen. Deze planeet dealt volgens kenners namelijk met zaken die zich via lucht of adem verplaatsen. Wil je de vluchtige aspecten van je leven dus even op orde brengen, dan is een reinigende smudge van salie of Palo Santo de match voor dit moment!

edelstenen engel fluoriet

Symbolische Bescherming tijdens Mercurius Retrograde

Tijdens een Mercurius Retrograde hebben veel mensen behoefte aan wat extra protectie. Een gevoel van bescherming kan namelijk belangrijk zijn als de zaken even niet lopen zoals je had verwacht. En daar kun je volgens astrologen op rekenen tijdens een Retrograde 😉

Symbolen die bekend staan om hun harmonieuze of liefdevolle vibes zijn:

Hier vind je meer Geluk & Bescherming

sleutelhanger bescherming dubbele hamsa hand

Retrograde Reflectievragen

Mercurius zou ook boodschappen brengen over je ontwikkeling. Deze snel bewegende planeet heerst volgens astrologen namelijk over educatie. Je kunt daarom ook kijken naar het Huis in je Horoscoop waar de Retrograde plaatsvindt en je afvragen wat je nog wilt leren op dat levensgebied. Reist de kosmische boodschapper bijvoorbeeld door je tiende huis van carrière, dan word je misschien aangemoedigd om een nieuwe skill aan te leren op je werk of misschien wel van loopbaan te switchen. En vliegt hij door je vijfde huis van creativiteit, erotiek en kinderen? Bezin je dan nog eens op de hoeveelheid plezier die je in je leven toelaat 🙂

Sterrenkijken bij Spiru

Ben jij geboeid door astrologie? Lees dan nog een rustig verder over je Sterrenbeeld, je Maanteken en de symbolische betekenis van de Maanstanden, of kom erachter wat de Sterrenbeeld Elementen vertellen over jouw temperament!

Wat doe jij (niet) deze Mercurius Retrograde? 😉

Laatste aanpassing op 23 mei, 2022 10:21 am

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *