• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Barnsteen Kopen

Je kunt de zachte en lichte Barnsteen kopen in uiteenlopende kleuren. De steen is geel tot roodbruin van kleur, tot zelfs blauw. De meest populaire is de honingkleurige doorzichtige variant. Rode en bruine tinten in de steen ontstaan door restjes van planten en beestjes. Door kleine luchtbelletjes kan de steen ook een minder transparante en melkachtige kleur hebben. De Baltische steen wordt vooral gevonden in het Oostzeegebied, maar is ook te vinden in o.a. Thailand, Vietnam, Canada, Denemarken, Thailand en de Dominicaanse republiek.

Wat is Barnsteen?

Eigenlijk is het geen echte steen, maar gefossiliseerd, verhard dennenhars van de Pinus Succinifera. De hars van deze boom is tijdens het verouderingsproces steeds harder geworden, tot een soort steen, dat we Barnsteen noemen. De leeftijd van het hars kan soms worden vastgesteld door fossielen van insecten die erin worden gevonden. Hoe meer insluitsels, hoe meer waarde. Barnsteen edelsteen is krachtig en reinigend en zet negatieve energie om tot positieve energie. Doordat het zo kostbaar is, wordt het vaak nagemaakt van kunststof of hars. Echte Barnsteen is lastig van namaak te onderscheiden.

Een Liefdes Legende over Baltisch Barnsteen

Over de herkomst van deze steen is een bekende Litouwse Legende over Koningin Jüratè en de visser Kastitis. De koningin woonde in een Barnstenen kasteel op de bodem van de Baltische zee. Hier heerste ze over de zee en alles wat erin leefde. Tot er een visser genaamd Kastitis voorbij kwam, die het vreedzame leven verstoorde. Jurate waarschuwde de visser dat ze hem zou straffen, maar werd in plaats daarvan verliefd op hem. Toen Perkûnas, de god van de donder, hoorde van de verboden liefde, werd hij zo woedend dat hij haar kasteel verwoestte. Volgens de legende spoelen er daarom stukjes barnsteen aan op de Litouwse kust, als het heeft gestormd op de Baltische Zee. Deze stukjes worden ook wel de tranen van koningin Jüratè genoemd.

Hier komt de Naam Vandaan

De naam van dit honingachtige juweeltje komt van het woord ‘brand’. Dat komt doordat deze halfedelsteen brandbaar is en tijdens het verbranden komt een sterke harsgeur vrij. Barnsteen wordt ook wel ook wel Copal of Amber genoemd. Copal is ‘jonge’ Barnsteen, niet ouder dan twee miljoen jaar. De naam Succiniet komt van het Latijnse woord succinium, genoemd naar de naaldboom Pinus Succinifera.

Dit is de werking van Barnsteen

Barnsteen werkt positief op het humeur en geeft zelfvertrouwen op momenten dat het minder gaat. Het is een zonnige steen die je vrolijk en vitaal laat voelen. Hij zet negatieve energie gemakkelijk om in positieve energie en helpt volgens velen tegen negatieve gevoelens. De Barnsteen werking is reinigend, beschermend en brengt balans in het lichaam. Volgens sommige gebruikers heeft de steen een positieve werking op de darmen, maag, gewrichten en nieren en kan het het genezingsproces bij wondjes versnellen. Soms wordt deze halfedelsteen gebruikt bij huisdieren, omdat het teken en vlooien op afstand zou houden.

De Steen voor Kinderen

Barnsteen wordt veel verwerkt in kettingen, vooral voor baby’s en kinderen. Ook bij Spiru hebben we een collectie met verschillende sieraden van deze steen. Volgens de edelsteentheorie helpt een Barnsteen ketting tegen de pijn bij het doorkomen van tanden. Daarnaast zou het kinderen kunnen steunen bij spannende situaties, zoals de eerste schooldag of een verhuizing.

Barnsteen Ruw Kopen

Ruwe stukken edelsteen zijn licht tot niet bewerkt door mensenhanden. Hierdoor blijven de lijnen in de steen behouden en behoudt de steen zijn oorspronkelijke energie. Op deze manier kom je met ruwe edelstenen zo dicht mogelijk bij de natuur. Bovendien zijn natuurlijke stenen een mooie aanwinst op je verzameling. Ruwe stukken Barnsteen zijn ook geschikt om zelf mee aan het werk te gaan. Kleine stukken ruwe Barnsteen kunnen worden verhit en tot een groter stuk worden verwerkt, bijvoorbeeld voor in spirituele sieraden.

Meer Edelstenen als Barnsteen Kopen bij Spiru

Op onze website kun je niet alleen verschillende soorten Barnsteen kopen. Ook andere populaire stenen zijn in ons assortiment vertegenwoordigd. Denk aan de Rozenkwarts voor onvoorwaardelijke liefde of de Bergkristal voor balans en helderheid. Wil je nog een steen voor positiviteit? Dan is de Citrien iets voor jou. Sta je aan het begin van je spirituele reis en wil je met Amethist werken? Of verbreid jij je verzameling meteen met een Gouden Driehoek Set of Chakra Stenen Set? Alle soorten edelstenen vind je bij Spiru.