• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek 1.000+ Zenvolle producten in onze Sale 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Filters verwijderen

Moldaviet Kopen

Moldaviet is een zeldzaam groen glas vernoemd naar zijn vindplaats rond de Moldau rivier. Waarschijnlijk is de steensoort zo’n 15 miljoen jaar geleden in Duitsland ontstaan na een meteorietinslag. Tijdens deze inslag ontstond een krater van bijna 24 kilometer breed, waarin door chemische reacties gesteenten werden gevormd die kilometers verderop terechtkwamen. Tegenwoordig is het mineraal te vinden in zandgroeves, waar volgens kenners tonnen materiaal verplaatst moeten worden voor het vinden van enkele kristallen. Andere namen voor Moldaviet zijn Water Chrysoliet, Boheemse Chrysoliet of Bouteillesteen.

De Echtheid van Moldaviet Achterhalen

Wil je echte Moldaviet kopen, dan kan dat nog wel eens lastig zijn. Het mineraal is erg zeldzaam en wordt vaak nagemaakt. Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten:

  • prijs
  • herkomst
  • uiterlijk

De prijs van echte Moldaviet is afhankelijk van het aantal ‘karaat’, net zoals bij diamant. Zie je Moldaviet te koop voor een lage prijs, dan heb je waarschijnlijk te maken met een onechte versie. Ook zeggen kenners dat het kristal aan de oevers van de Moldau gevonden moet worden, wil het Moldaviet steen zijn. Herkomst speelt dus ook mee. Tenslotte kunnen getrainde kristalkijkers aan de luchtbellen, stroomlijnen en insluitsels zien of de steen the real deal is.

Moldaviet Werking volgens Kristalkenners

Moldaviet is waarschijnlijk op aarde gekomen vanuit het heelal. Daarom zien edelsteenkenners het mineraal als een tastbare vorm van kosmische kracht. Sommigen noemen het zelfs ‘tranen van Engelen’. Volgens kristaltherapeuten geeft Moldaviet informatie over de integriteit en vitaliteit van lichaam en geest. Dit mineraal zou bij gebruik bijvoorbeeld iets kunnen vertellen over je

  • immuunsysteem
  • spirituele groei
  • gehechtheid aan aardse zaken

Moldaviet en de Symboliek van de Chakra’s

De kleur groen is voor yogi’s en andere chakra liefhebbers verbonden met het hartgebied. Moldaviet edelsteen zou daarom helpen jezelf en anderen te accepteren en te oordelen vanuit mededogen. Ook zou dit mineraal helpen om liefde te voelen voor het leven zoals het is. Omdat Moldaviet bovendien buitenaardse kwaliteiten zou hebben, verbinden veel mensen hem ook met het zesde Chakra of Derde Oog. Het groene glas helpt volgens hen namelijk om creativiteit, inzicht en intuïtie te ontwikkelen.

Moldaviet Betekenis voor Sterrenbeeld Stier en Schorpioen

Combineer je astrologie met kristallenleer, dan kun je Moldaviet koppelen aan het Sterrenbeeld Stier en Sterrenbeeld Schorpioen. Omdat dit groene steentje volgens velen vitaliteit, geluk en vruchtbaarheid brengt, zou de stabiele Stier er goed mee uit de voeten kunnen. Ook zou het hem aansporen om zijn relatie met comfort en andere materiële zaken te onderzoeken. De diepzinnige Schorpioen zou zich juist helemaal kunnen vinden in de mystieke kant van de steen. Paranormale talenten zijn dit teken niet vreemd en Moldaviet zou in dat geval helpen om balans te vinden tussen boven en beneden.

Kristallen Kopen bij Spiru

Bij Spiru kun je Moldaviet steen kopen uit Tsjechië, de bekendste vindplaats van het mineraal. Naast Moldaviet vind je ook andere bijzondere groene steensoorten zoals Malachiet, Fluoriet, Jade, Groene Aventurijn en Groene Agaat. Welke natuurlijke topper je ook kiest, kristallen selecteer je bij Spiru!