• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Fluoriet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 67 producten
Sfeerfoto's

Fluoriet Kopen

Deze steen wordt ook wel vloeispaat genoemd. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als vloeimiddel om metalen gemakkelijker uit erts los te smelten. De vorm van het kristal maak het populair bij edelsteen verzamelaars. Meestal heeft het een achtvormige kristalvorm, afhankelijk van of fluoriet ruw of bewerkt is. De Fluoriet hanger is populair bij vrouwen. Omdat de steen verkrijgbaar is in allerlei kleuren, wordt het veel gebruikt om andere edelstenen te imiteren. Je kunt Fluoriet kopen in kleuren zoals:

  • groen
  • blauw
  • roze
  • paars
  • geel
  • regenboog

Fluoriet Groen

Je kunt groene fluoriet kopen als je behoefte hebt aan emotionele balans en een balans van hart en hoofd. Ook zou deze steen je intuïtie kunnen bevorderen. Op lichamelijk gebied zou de groene variant vooral een positieve werking kunnen hebben op de maag.

Fluoriet Blauw

De meeste mensen willen blauwe fluoriet kopen bij twijfel, instabiliteit en een troebele geest, zoals verwarring. De blauwe steen zou dan ook vooral werken op de hersenen en de geest. Volgens kenners bevordert hij het geheugen, de concentratie, rationeel denken en informatieverwerking. Op lichamelijk gebied zou het mineraal een positieve werking hebben op de ogen, oren, neus en keel.

Fluoriet Roze

Roze fluoriet zou verlichtend werken bij mentale belasting en het verwerken van onderdrukte gevoelens. Volgens gebruikers vermindert hij stress en spanningen en maakt hij positief.

Fluoriet Paars

Deze kleur wordt veel gekocht bij herstel en zware operaties. Ook zou het een positieve werking kunnen hebben op het beenmerg en cellen. Mentaal gezien zou de steen inwerken op de intuïtie, ondersteunen bij het doorbreken van spirituele blokkades en je spirituele vaardigheden kunnen versterken. Volgens gebruikers is het een fijne steen voor een diepe meditatie.

Fluoriet Geel

Net zoals vele andere gele stenen, staat deze steen bekend om zijn opbeurende werking. Ook zou hij het zelfvertrouwen een boost geven, je helpen om grenzen te stellen en om voor jezelf op te komen.

Fluoriet Regenboog

De regenboog Fluoriet is een combinatie van de gele, groen en paarse steen.

Fluoriet Werking op Mentaal Gebied

Volgens de edelsteentheorie is Fluoriet een echte studie- en denksteen. De steen zou kunnen helpen bij het behouden van overzicht, bij het ontdekken van grote lijnen en kunnen helpen verbanden te leggen. Hierdoor zou het makkelijker zijn de stof te doorgronden en op te nemen, waardoor het ook bekend staat als een goede steen voor kinderen die moeite hebben met studeren of concentreren. Ook zou de edelsteen je op een zachte, maar snelle manier bij je eigen kern brengen, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen op meerdere vlakken. Het mineraal zou inzicht kunnen geven in beperkende gedrag- en denkpatronen en onderdrukte gevoelens en zou emotioneel stabiliserend werken.

Dit is de Werking op Emotioneel Gebied

Het kristal wordt ook vaak gebruikt als beschermsteen bij angsten en onzekerheid. Hij zou het zelfvertrouwen vergroten en structuur brengen in ons leven.

Werking van de Steen op Lichamelijk Gebied

Verder zou Fluoriet kunnen helpen bij het helen bij klachten aan het gebit en de mond, botten, gewrichten, huid en haar. De steen zou een positieve werking kunnen hebben op stijfheid, gewrichtsproblemen en reuma. Ook zou het bepaalde zenuwpijnen verlichten en zou het een gunstige werking kunnen hebben op de huid, zoals puistjes en rimpels en op de slijmvliezen, met name die van de ademhalingswegen.

Fluoriet Steen Betekenis op Spiritueel Gebied

De verschillende kleuren zouden specifiek passen bij een bepaalde chakra. Paarse fluoriet zou een sterke verbinding hebben met het zesde chakra (Derde Oog) en het zevende chakra (kruinchakra). Volgens gebruikers is het een fijne steen om mee te mediteren, omdat het een heldere geest zou geven en tegelijkertijd zou kunnen aarden. Door met de paarse steen te mediteren op het derde oog, zou je je intuïtieve vermogens kunnen ontwikkelen. Blauwe fluoriet zou een goede werking hebben op het vijfde chakra (keelchakra). Het zou creativiteit en communicatie kunnen bevorderen.

Betekenis Fluoriet Naam

De naam van de steen is afgeleid van het Latijnse ‘fluere’, dat ‘stromen’ of ‘vloeien’ betekent. Het element fluor dat in 1886 is ontdekt, heeft zijn naam aan deze steen te danken. Ook het gehele verschijnsel fluorescentie is genoemd naar deze edelsteen. Men kwam erachter dat Fluoriet in het donker licht geeft, als het daarvoor in daglicht heeft gelegen.

De Geschiedenis van De Fluorescerende Steen

In China wordt het zachte Fluoriet al eeuwenlang gebruikt om beeldjes en gebruiksvoorwerpen van te maken. De structuur van de steen maakt het makkelijk te bewerken in de gewenste vorm. De Chinezen gebruikten groene stenen, zoals de groene fluoriet als een krachtige talisman en amulet. Volgens hen zou het beschermen tegen hekserij en duivelskunsten. Ook bij de Oude Grieken en Romeinen was de steen geliefd. Ze maakten er kommen en schalen van in uiteenlopende kleuren. In die tijd werd de steen, vooral de blauwe variant, zelfs zo gewild, dat het werd nagemaakt van glas om aan de vraag te kunnen voldoen. Tegenwoordig wordt de steen helaas nog steeds in de vorm van glas verkocht.

Edelsteen Fluoriet Verzorgen

Fluoriet kan op meerdere manieren worden gereinigd en opgeladen. Wel kan de steen zijn kleur verliezen wanneer het teveel wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Ook wordt reinigen met water afgeraden.

Meer Edelstenen bij Spiru

Op zoek naar nog meer concentratie? Ook Bergkristal zou de concentratie kunnen bevorderen. Ben je gek op de kleuren van Fluoriet? Dan zul je blauwe edelstenen als Celestien of Chalcedoon ook mooi vinden! Groene edelstenen als Jade en Groene Aventurijn zouden vooral de harmonie bevorderen. De gele Citrien zou je humeur meteen opkrikken en de paarse Amethist zou de drukte in je hoofd kunnen kalmeren, waardoor het ook veel wordt gebruikt tegen hoofdpijn. Je zou er zelfs inzichten van krijgen. Steengoede energie vind je bij Spiru.

Edelsteen Armband Fluoriet (19 cm)

Fluoriet wordt ook wel vloeispaat genoemd, omdat het wordt gebruikt om metalen makkelijk uit ertsen los te smelten. De steen is aantrekkelijk voor verzamelaars, omdat de kristalvorm erg duidelijk is. Hij is soms doorzichtig en kan de kleuren oranje, geel, wit, bruin, groen, roze, blauw en paars hebben.

Fluoriet is makkelijk te bewerken. In China worden hierom al eeuwenlang gebruiksvoorwerpen en beeldje van de steen gemaakt.

  • Fluoriet zou de innerlijke rust en het concentratievermogen bevorderen.
  • Volgens gebruikers is het een stabiliserende  en beschermende steen, die helpt structuur aan te brengen in ons leven en het zelfvertrouwen zou kunnen vergroten.