• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Nefriet

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
4 producten
Sfeerfoto's

Nefriet Kopen

Nefriet is een geelgroen tot paarsachtige steen met een krasbestendig karakter dat op verschillende continenten gevonden wordt. Al eeuwenlang verwerken mensen dit mineraal tot decoratieve objecten, sieraden gebruiksvoorwerpen. Vooral in Babylon en het oude China was deze groene steen geliefd. Nog altijd verkopen liefhebbers hem samen met Serpentijn als Imitatie Jade, ook wel Nefriet Jade genoemd.

Dit Betekent de Naam van Nefriet Steen

De naam Nefriet verwijst naar het Griekse woord voor ‘nier’, nefros. In verschillende culturen bestond en bestaat de overtuiging dat dit kristal bij nierklachten helpt. Het Spaanse woord voor het niergebied (de flanken van het lichaam) is bovendien ijada, de naamgever van het mineraal Jade dat voor dezelfde doelen wordt gebruikt. Zo zijn deze edelstenen dus al eeuwen met elkaar verbonden!

Nefriet Werking volgens Kristalkenners

Imitatie Jade heeft volgens edelsteentherapeuten effect op het fysieke, emotionele en spirituele vermogen om los te laten wat niet meer nodig is en positieve energie aan te trekken. Zo zou de groene steen gifstoffen uit het lichaam helpen verwijderen, door bijnieren en blaas te ondersteunen. Ook is hij volgens gebruikers een goede steen om negatieve emoties om te zetten in voorspoed en geluk of vruchtbaarheid te vergroten.

Voor deze Chakra’s heeft Nefriet Betekenis

Imitatie Jade zou een positieve werking hebben op het heiligbeen- en hartchakra. Volgens yogi’s stimuleert het groene mineraal de geslachtsorganen en waterhuishouding in het lichaam. Ook past ze bij het hartgebied, omdat veel mensen Imitatie Jade associëren met schoonheid, harmonie en emotioneel evenwicht.

Deze Sterrenbeelden Inspireer je met Imitatie Jade

Volgens astrologen past Nefriet edelsteen goed bij de hartelijke Weegschaal en stabiele Stier. Het hoofd van de Weegschaal zou bijvoorbeeld direct ontspannen door de kalme energie van dit groene kristal. Het meest genuanceerde teken van de dierenriem staat er namelijk om bekend dat hij beslissen lastig vindt. Nefriet zou hem helpen de wijsheid van zijn hart te vinden. De lieve Stier veert volgens sterrenkijkers juist op door de vitale vibes van Imitatie Jade. Dit realistische sterrenbeeld kan soms wat nieuwe inspiratie gebruiken en groene mineralen zouden hem daarbij helpen!

Stenen van Voorspoed bij Spiru

Naast Nefriet vind je bij Spiru uiteraard ook andere geluksstenen zoals Aventurijn, Serpentijn en echte Jade. Zoek je bijvoorbeeld Yoni Eieren in deze steensoorten of een mooie groene Jade hanger? Dan zit je goed bij de kristallencollectie van Spiru!