• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek onze meest populaire producten 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Serpentijn

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 26 producten
Sfeerfoto's

Serpentijn Kopen

Serpentijn is een lichtgroen, geel, olijfgroen of zilverachtig mineraal. Serpentijn dankt zijn naam aan het Latijnse woord voor slang, serpens. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de kenmerkende kronkelende lijnen of schubachtige patronen in de steen. Ook werd dit kristal van oudsher gebruikt bij de behandeling van slangenbeten. Bekende variaties van Serpentijn zijn onder andere Atlantisiet en Infinity Stone of Infiniet. Deze soorten bevatten naast deze grijsgroene edelsteen ook andere mineralen. Bovendien wordt Serpentijn vaak verkocht als imitatie Jade of New Jade. De steen wordt wereldwijd gevonden.

Serpentijn Werking volgens Kristalkenners

Serpentijn wordt door edelsteentherapeuten en andere kenners gebruikt om vitaliteit van lichaam en geest te versterken. Het groene mineraal wordt ingezet om belangrijke processen in het lichaam te ondersteunen, zoals de:

  • bloedsomloop
  • vochthuishouding
  • hormoonbalans

Serpentijn zou door deze werking bovendien krampen en ontstekingen tegengaan of verlichten. Veel mensen raadplegen de steen dan ook bij menstruatiepijn, kiespijn of andere spanningen en stress in het lichaam.

Deze Chakra’s Horen bij Serpentijn

Yogi’s verbinden groene serpentijn met het Hartchakra, een energiepunt ter hoogte van het borstgebied. De steen heeft volgens hen een kalmerend effect op emoties, waardoor innerlijke vreugde en vrede gecultiveerd kunnen worden. Ook zou het kristal connectie maken met de Kundalini of levensenergie in het lichaam. Volgens yogi’s ligt deze kracht onderaan de wervelkolom, opgerold als een slang. Speciale oefeningen of edelstenen zoals Serpentijn zouden helpen de kundalini op te laten stijgen naar het Kruinchakra, terwijl ze alle tussenliggende energiepunten van voeding voorziet.

Voor deze Sterrenbeelden Draagt Serpentijn Betekenis

Volgens astrologen hebben het sterrenbeeld Weegschaal en Tweelingen baat bij de inspiratie van Serpentijn. De Weegschaal maakt volgens kenners makkelijk contact met de hartelijke eigenschappen van het groene kristal. Dit astrologische teken ervaart snel emotionele stress, maar zou ook een groot talent voor acceptatie hebben waar de Serpentijn hem vriendelijk aan herinnert. Het sterrenbeeld Tweelingen is net als Weegschaal een luchtteken dat beweeglijk is in denken en doen. De Serpentijn zou dit sterrenbeeld aanmoedigen af en toe met beide benen op de grond te landen en zo natuurlijke wijsheid op te doen.

Serpentijn Edelsteen Verzorgen

Wil je een Serpentijn steen kopen, dan kan het prettig zijn je te verdiepen in het verzorgen van je nieuwe spirituele schat. Volgens edelsteenkenners kun je Serpentijn reinigen op verschillende manieren. Weten wat de opties zijn? Hier lees je meer over Edelstenen Reingen.

Groene Edelstenen Shoppen bij Spiru

Naast Serpentijn vind je bij Spiru andere bijzondere groene juwelen zoals Jade, Aventurijn, Agaat, Malachiet, Prehniet en Moldaviet. Welke natuurlijke inspiratie je ook zoekt, kristallen shop je dus bij Spiru!