• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

SUMMER SALE! Ontdek 400+ items met kortingen tot 50% ☀️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Aventurijn

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 216 producten
Sfeerfoto's

Aventurijn Kopen

De edelsteen Aventurijn wordt ook wel Aventurien genoemd. Hij is (meestal) een groene vorm van kwarts met kleine deeltjes fuchsiet. Dit is een soort mica en dit veroorzaakt de kenmerkende glinstering van de steen, die aventurisatie wordt genoemd. Vanwege deze glinstering is aventurijn een erg populaire steen, maar ook omdat hij niet duur en veelzijdig is.

De Algemene Werking van Avonturijn

De steen werkt kalmerend en beschermend en heeft een positieve werking op het gevoel van geluk en ontspanning. Het is een steen die elektromagnetische straling kan absorberen. Hij maakt je geduldiger, positiever, toleranter en empathischer. Hierdoor zou het negatieve gevoelens als woede, ergernis en irritaties verminderen. Daarnaast heeft deze steen volgens gebruikers een positief effect op de creativiteit. Aventurijn bevordert en reinigt het vierde chakra, ook wel het hartchakra genoemd.

De Kwarts die geschikt is voor Kinderen

Deze zachte steen is ook geschikt voor kinderen. Het kan ze rustiger maken bij bijvoorbeeld spannende situaties en de nachtrust bevorderen. Bovendien kan de steen helpen bij lichamelijke en geestelijke groei.

Verschillende kleuren Aventurijn Steen en de Werking

De Aventurijn steen komt voor in allerlei kleuren, maar de meest bekende is de groene. Vandaar dat we het bijna altijd over deze kleur hebben als we verwijzen naar de Aventurijn. De steen is onder andere verkrijgbaar in de volgende kleuren:

  • groen
  • rood
  • roze
  • oranje

Populaire Groene Aventurijn Edelsteen

De groene Aventurijn is de meest bekende. Volgens sommigen zou deze een positief effect hebben op het hart en de bloedvaten, allergische reacties en sommige huidaandoeningen. De steen brengt de emoties in balans. Verder zou het door de kalmerende werking klachten zoals hoofdpijn en migraine kunnen verlichten en ervoor kunnen zorgen dat je ‘s nachts minder nachtmerries krijgt.

Rode Steen Aventurijn voor Daadkracht

Rode Aventurijn helpt vooral bij innerlijke kracht en vitaliteit. Het zet aan tot het stellen en uitvoeren van doelen. Deze activerende steen zou besluitvaardigheid, assertiviteit, doorzettingsvermogen en daadkracht stimuleren.

Roze Aventurijn om Deuren te Openen

Roze Aventurijn is een steen die verschillende deuren kan openen. Het is de steen van nieuwe mogelijkheden en kansen en bevordert besluitvaardigheid. Hij motiveert je dromen waar te maken en is goed voor ontspanning. Sommigen dragen deze steen op het hart. Deze gelukssteen geeft rust, geduld, tolerantie en inlevingsvermogen. Daarnaast zegt men dat het een bevorderende werking heeft op de bloeddruk.

Oranje Aventurijn voor Opgewektheid

De oranje variant staat voor opgewektheid en ontspanning. Deze vrolijke steen leert je te leven vanuit je hart en stimuleert je levendigheid bij je doelen en dromen. Hij kan leiderschapskwaliteiten en besluitvaardigheid versterken. Hij stimuleert letterlijk en figuurlijk de waarneming en ziet alternatieven en mogelijkheden, vooral die anderen je laten zien. Volgens sommige gebruikers kan deze steen helpen bij stotteren, problemen met de longen en hoofdpijn.

Aventurijn Ruw Kopen

Ruwe edelstenen zijn natuurstenen in hun originele staat. Volgens sommigen staat een licht bewerkte tot onbewerkte steen symbool voor pure natuurkracht. Ruwe edelstenen hebben een andere werking dan gepolijste edelstenen. De energie van een ruwe aventurijn stroomt anders door de groeirichting van de kristallen. Door een edelsteen te slijpen, verandert ook de richting van de energie. Bij een ruwe groene Aventurijn blijven de originele vormen en lijnen behouden. Doordat er weinig mensenwerk in zit, kom je zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke energie.

Deze Groene Kwarts is de Geboortesteen van Augustus

Ben je op zoek naar een geboortesteen? De Aventurijn is samen met de Peridoot de geboortesteen van de maand augustus. Deze symbolische betekenis maakt het geven van een edelsteen als spiritueel cadeau nog leuker.

Meer Edelstenen Kopen bij Spiru

In onze winkel kun je niet alleen verschillende varianten Aventurijn kopen, ook andere populaire edelstenen en helende kristallen zijn verkrijgbaar. Denk aan de populaire Gouden Driehoek Edelstenen, bestaande uit Bergkristal, Rozenkwarts en Amethist. Vergeet de vrolijke Citrien niet, waarmee je de zon in huis haalt. Ben je nieuwsgierig, maar heb je nog geen keuze gemaakt in de edelsteenwereld? Wij helpen je met onze blog: Welke edelsteen past bij mij? Onze website staat vol van de soorten. Echte edelstenen vind je bij Spiru.