• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
 • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Ontdek iets leuks voor jezelf of een ander tussen onze Bestsellers šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Onyx

Spiru Customer Service

Zenvolle Service

9.2
Over ons
1 - 24 van 54 producten
Sfeerfoto's

Onyx Kopen

Onyx is een microkristallijne kwarts. Specifieker is het een Chalcedoon variant met afwisselend witte en zwarte banden of lagen. De steen is meestal ondoorzichtig en heeft een matte tot zijdeglans. In enkele gevallen heeft de steen ook dunne, bruine randjes.

Onyx Kleur

De meest populaire variant en meest voorkomende onyx kleur is helemaal zwart, maar deze is vrij zeldzaam. Soms is Onyx steen groen. Groene Onyx is bewerkte Chalcedoon.

Betekenis Onyx Edelsteen Naam

De Zwarte Onyx betekenis is uit het Grieks vertaald ā€˜vingernagelā€™. Waarschijnlijk heeft de steen deze naam te danken aan de witte lagen die op de de witte maantjes en witte randen van vingernagels lijken. Een andere verklaring voor de onyx steen betekenis kan zijn dat Onyx volgens oude verhalen een positief effect heeft op haar, huid en nagels.

Hier wordt Zwarte Onyx steen voor gebruikt

Onyx was vanaf het begin af aan geliefd als heelsteen en werd veel werkt in amuletten en sieraden. Tot op heden wordt Onyx vaak door mannen gedragen in ringen en manchetknopen. Ook wordt de steen gebruikt voor rouwsieraden en rozenkransen.

Echte Onyx Steen Kopen

Soms worden er edelstenen onterecht als Onyx verkocht. Het gaat dan om een andere zwarte kwarts, Flint, zwart gebeitste agaat of ruw gepolijste Obsidiaan met een diepe, matte kleur. Soms wordt Marmeronyx ook Onyx genoemd. Dit is een bontgekleurde steen die veel wordt gebruikt voor voorwerpen als kandelaars en asbakken.

De Geschiedenis van de Edelsteen Onyx

Vroeger werd de steen Agaat Onyx genoemd. Ook werd Onyx in het verledenĀ Jaspis genoemd. Vanaf de achttiende eeuw werd de naam Onyx alleen gebruikt bij Zwarte Chalcedoon. In de Middeleeuwen stond de steen bekend als de steen van Maria. In tijden van nood, zoals tijdens de pestepidemieĆ«n, gebruikte men onyx als krachtig amulet. Bij verschillende volkeren, maar met name bij de Indianen, werd Onyx edelsteen gebruikt als amulet tegen zwarte magie en nare ziektes. Ze droegen hem dan in de broekzak of als sieraad. Soms werd de steen verpulverd voor inwendig gebruik. Vroeger geloofden ze ook dat Onyx magiĆ«rs onzichtbaar kon maken.

Onyx in het Oude Egypte, bij de Grieken en de Romeinen

Zowel in het oude Egypte als bij de klassieke Grieken en Romeinen was zwarte Onyx een van de belangrijkste bescherm- en heelstenen. De steen werd vooral gebruikt bij klachten die met nagels, huid en haar te maken hadden. In het oude Egypte werd de zwarte Onyx geassocieerd met Ra, de zonnegod. Volgens de Bijbel werd de steen gevonden in het land Havilah, wat ā€˜ uitgestrekt zandā€™ betekent. Dit was hoogstwaarschijnlijk Egypte of Midden-ArabiĆ«. In Egypte zijn potjes, kommetjes, scarabeeĆ«n en meer gebruiksvoorwerpen van Onyx teruggevonden. De oude Romeinen gebruikten de steen vooral om cameeĆ«n en intaglioā€™s van te maken. Ook zegelringen werden graag van Onyx gemaakt. Dit was omdat de was die ze gebruikten voor het dichtplakken van brieven, niet aan de steen vast plakte.

Geschiedenis van Onyx in China, India en Pakistan

In het oude China werd Onyx ook wel ā€˜steen der droefheidā€™ genoemd. De Chinezen geloofden dat je slechte dromen en nachtmerries kreeg als je op een plek was waar de steen gevonden werd. Ook geloofden zij dat Onyx slechte stemmingen en ruzies bevorderde. Op den duur werd zwarte Onyx ook in Europa gezien als ā€˜de steen van ongelukā€™. Hij zou je angstig en neerslachtig kunnen maken. De steen stond daardoor bekend als ā€˜steen der egoĆÆstenā€™ of ā€˜steen der droefheidā€™. In India en Pakistan werd Onyx gebruikt voor een betere concentratie. Ook werden er zilveren sieraden gedragen met Onyx ter bescherming voor het boze oog.

Onyx Werking op Spiritueel gebied

Onyx zou een goede steen zijn voor spirituele groei. Hij zou je kunnen helpen helen en groeien. De zwarte steen wordt geassocieerd met de wortelchakra of het basischakra. Volgens sommigen werkt hij ook op de zonnevlecht en het kruinchakra. Onyx zou blokkades oplossen verschillende niveaus op en de balans tussen yin en yang kunnen herstellen. Verder zou Onyx ook:

 • Helpen om dromen waar te maken en het gewenste resultaat te behalen. Volgens kenners helpt hij je om het juiste pad te bewandelen en je doel hier op aarde te vinden en te volbrengen.
 • Negativiteit omzetten in positiviteit. Slecht karma zou worden opgelost door het dragen van een sieraad met zwarte Onyx.
 • Helpen bij het verwerken en genezen van geestelijke en fysieke traumaā€™s uit dit leven en uit vorige levens. Door Onyx bij je te dragen zou je minder last hebben van traumaā€™s die je meenam uit vorige levens.

Werking Onyx op Mentaal niveau

Onyx zou je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Dit heeft ermee te maken dat de steen volgens kenners doorzettingsvermogen en zelfdiscipline geeft. Ook zou de steen je analytisch en pragmatisch denkvermogen stimuleren en vergroten. Hierdoor zou je je beter kunnen concentreren en kunnen focussen. Verder zou Onyx:

 • Controle geven over je denken en handelen.
 • Kunnen helpen bij rouwverwerking. Hij zou je helpen om de fijne herinneringen op te halen en met een positieve blik terug te kijken.
 • Negatieve invloeden en gevoelens als depressie, melancholie en boosheid kunnen verminderen.

Betekenis Onyx Steen op Emotioneel Vlak

Ook op emotioneel gebied zou Onyx kunnen helpen bij:

 • Het bewaken van je grenzen. In lastige situaties zou je beter voor jezelf op kunnen komen in plaats van een ander tevreden te stellen.
 • Jezelf afschermen voor de mening van anderen, vooral als je hier gevoelig voor bent. Als je beĆÆnvloedbaar bent, zou dit een goede steen zijn om bij je te dragen.
 • Een goede nachtrust. Onyx zou namelijk negatieve gedachtes, zorgen en angsten kunnen verminderen.
 • Rust en helderheid in het hoofd.
 • Het vergroten van het verantwoordelijkheidsgevoel en het zelfbewust maken.

Betekenis Zwarte Onyx op Fysiek Niveau

Zoals je inmiddels heeft, zou Onyx een helende werking kunnen hebben op nagels, huid, slijmvliezen en haar. De steen versterkt volgens liefhebbers de natuurlijke functie van de huid en zou de huid beschermen. Kleine wondjes zouden sneller helen met Onyx. Ook zou Onyx:

 • De weerstand kunnen verbeteren
 • De werking van de blaas en de nieren kunnen verbeteren
 • Helpen tegen een opgeblazen gevoel door de maagwand te versterken
 • Kunnen helpen bij het voorkomen en genezen van voetschimmel, kalknagels en littekenweefsel
 • De zintuigen, en vooral het gehoor, kunnen verbeteren.

Onyx Sieraden Kopen

Bij Spiru vind je de allermooiste sieraden met Onyx. Naast Onyx armbanden, zijn er ook kettingen, of ga bijvoorbeeld voor een ring met Onyx steen:

 • onyx armband
 • onyx ketting
 • onyx oorbellen
 • onyx ring
 • onyx hanger

Meer Aardende Edelstenen

Ben je op zoek naar meer zwarte of aardende edelstenen? Obsidiaan zou je goed kunnen beschermen. Zwarte Toermalijnwordt vooral gebruikt tegen negatieve energie, evenals Hematiet, die ook veel gebruikt wordt voor het ontladen van edelstenen. Ook Rode Jaspis staat bekend als een aardende steen, die je zou kunnen helpen bij het behalen van je doelen. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Spiru!

Zaksteen Onyx

Onyx is een kwarts met afwisselend zwarte en witte banden of lagen. Hij is meestal ondoorzichtig. Onyx is zeldzaam en daarom is de meeste Onyx, die op de markt wordt gebracht, eigenlijk een andere edelsteen, zoals Flint (een soort kwarts), obsidiaan of agaat.

 • Hij zou je standvastig en maken en je wilskracht schenken
 • Onyx stimuleert volgens kenners analytisch denken en zelfverwezenlijking.
 • Hij zou je kunnen helpen om een realistische Ā en nuchtere en houding aan te nemen. Het zou een goede steen zijn voor mensen die makkelijk beĆÆnvloed of afgeleid worden.