• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Kruinchakra, Ruimtereizen met het Kosmische Contactpunt

Door Anouk 13 augustus 2021
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
597 x

Het kruinchakra of 7e chakra is volgens yogi’s je connectie met de kosmos. Hier kom je erachter wat de kruinchakra betekenis is en hoe je ermee oefent!

Het kruinchakra of sahasrara is volgens yogi’s een energiepunt boven op je hoofd waar jouw belevingswereld contact maakt met het universum om je heen. Dit persoonlijke ruimtestation wordt ook wel het zevende chakra of kroonchakra genoemd, omdat het de zes eronder overtreft. Dat wil niet zeggen dat het kruinchakra beter is dan zijn broertjes, maar wel dat het op het hoogste puntje van je lichaam ligt en je hier zou kunnen ervaren wat eenheid, puur bewustzijn of Het Leven Zelf nou eigenlijk inhoudt. Hier vind je daarom inspiratie om jouw kruinchakra te leren kennen via:

 • visualisatie
 • yoga oefeningen
 • kristallen
 • klankmeditaties
 • aromatherapie

feng shui kristallen bol kruinchakra

Kruinchakra Voelen via Visualisatie

Het kruinchakra is het meest onpersoonlijke energiepunt in het chakrasysteem en daarom soms lastig in woorden te vatten. Laten we eerlijk zijn: ‘universeel bewustzijn’ of eenheid zijn behoorlijk abstracte begrippen! Wat volgens kenners goed werkt, is om dit power punt te visualiseren met je eigen middelen. Een bekende verbeeldingsoefening is bijvoorbeeld het creëren van een Mandala. Deze magische cirkels zouden namelijk helpen om je onbewuste gevoelens of gedachten uit te drukken. Bovendien zijn mandala’s net kleine werelden, waardoor ze goed bij het thema van het kruinchakra passen. Geef jezelf dus gewoon de opdracht om jouw plek in de kosmos te verbeelden en je creativiteit regelt de rest!

meditatiekussen katoen paars kruinchakra

Kruinchakra Openen? Dit zijn de Bekendste Technieken

Krijg je maar moeilijk contact met het grotere geheel? Dan is je kruinchakra gesloten, aldus de kenners. Gelukkig zou een 7e chakra openen niet onmogelijk zijn. Het vergt alleen wat (regelmatige) aandacht! Volgens yogi’s zijn er verschillende manieren om de kracht van bovenste energiepunt te leren kennen. Probeer eens bijpassende

 • yoga oefeningen
 • kristallen
 • klankmeditaties
 • aromatherapie

7e Chakra Yoga Oefeningen

De bekendste en meest radicale yoga oefening om je kruinchakra te voeden, is natuurlijk de Hoofdstand of sirsasana. Bij deze (enigszins gevorderde) houding balanceer je er bijna volledig op! Bovendien stimuleert het doorbloeding in je zevende chakra en volgens yogi’s daarom ook de levensenergie of prana. Hetzelfde geldt voor de Opwaartse Boog of het Wiel, waarbij je hoofd vrij van de grond hangt. Zijn deze asana’s wat te intens voor je? Probeer dan eens milde op-z’n-kop houdingen zoals de Dolfijn als vervanger voor de Hoofdstand en de Brug in plaats van het Wiel.

ruwe donkere amethist edelsteen geode

Kristallen voor het Kruinchakra

Kleuren die met het Kruinchakra geassocieerd worden zijn paars, wit en parelmoer of regenboogtint. Edelstenen met hetzelfde uiterlijk dragen volgens kristalkenners daarom de eigenschappen van het zevende energiepunt. Bekende paarse kristallen met meditatieve vibes zijn onder andere Amethist, Fluoriet en Lepidoliet. Bergkristal, Seleniet en iriserend Aura Kwarts zouden je helpen om met je ziel of andere space beings te communiceren. Kies dus vooral een edelsteen die je iets zegt!

edelstenen mala amethist

Klankmeditaties voor het Kruinchakra

Volgens de chakra filosofie hoort de klank ng bij het Kruinchakra – misschien omdat het geluid ervan door je hele hoofd heen gaat! Het zou dan ook een positief effect op je energiepunt hebben om deze af en toe te chanten, reciteren of zingen. Een Mala zou je in dat geval kunnen helpen om je klankmeditaties te tellen, zodat je lannnnngggggg genoeg doorgaat om het effect te voelen. Ook het uitspreken van positieve teksten of Affirmaties zou je zevende chakra goed kunnen doen. Voorbeelden van vrolijke zinnen zijn:

 • ik sta open voor (mijn eigen) wijsheid
 • alles om mij heen is één en ik ben één met alles
 • ik vertrouw op het leven zelf

natuurlijke geurkaars kruinchakra jasmijn

Aromatherapie voor het Zevende Chakra

Geur geeft niet alleen een prettige sfeer in huis, het zou volgens yogi’s ook je energiepunten kunnen stimuleren. Dat is de reden waarom veel mensen Chakra Kaarsen branden! Er zijn versies voor elk krachtcentrum, maar ook lichtjes die ze alle zeven tegelijk aanspreken. Voor je kruin kun je daarom kiezen uit een kaars met ontspannende Jasmijn of een funky variant in regenboogkleuren. Wil je zelf een aroma samenstellen, bijvoorbeeld voor op een diffuser, Oliebrander of Geursteen? Deze Etherische Oliën activeren volgens kenners je kosmische contactpunt:

 • jasmijn
 • lotus
 • lavendel
 • frankincense
 • mirre
 • roos

Bekende Kwaaltjes van het Zevende Chakra

Elk energiepunt heeft volgens de chakra leer zo zijn eigen kwaaltjes en ongemakken. Zo zijn er mensen die kruinchakra jeuk ervaren of kruinchakra hoofdpijn. Kriebels zouden volgens sommige mensen wijzen op drukte of verandering, terwijl hoofdpijn zou kunnen duiden op een overvolle hersenpan of benauwende denkpatronen. Chakra fans die geloven in hogere dimensies of gidsen, zouden eerder zeggen dat iets of iemand contact probeert te maken. Het ligt er dus maar net aan welke betekenis je kiest!

Bekijk Alle Chakra Stenen

Weten Welke Energiepunten bij het Kruinchakra Horen?

Is je interesse gewekt door de kosmische magie van het Kruinchakra? Lees dan verder over het Wortelchakra, Tweede Chakra, de Zonnevlecht, het Hartchakra, Keelchakra en Derde Oog. Voor je het weet heb je ze alle zeven in de smiezen! 🙂

Laatste aanpassing op 11 november, 2021 1:06 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *