• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
  • Gratis verzending vanaf ā‚¬60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% šŸ˜ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling šŸ˜
Gratis verzending vanaf ā‚¬60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Orgoniet, Hier Komt deze Spirituele Powertool Vandaan

Door Anouk 29 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
3609 x

Orgoniet, Orgonite, Orgone en Orgon. Hoe je het ook noemt, je hebt vast wel eens over dit magische materiaal gehoord. Maar wat is het nou eigenlijk? Tijd voor helderheid!

Wie voor de eerste keer Orgoniet ziet, snapt waarschijnlijk niet helemaal waar hij naar kijkt. Het lijkt net kerstversiering met stukjes gekleurde steen en glitter erin verwerkt, hoewel de spirituele symbolen erop verraden dat het waarschijnlijk geen winterdecoratie is. Maar wat dan wel? Wat zijn orgonites en wat kun je met die populaire piramides en staven? In deze blog lees je alles over de orgonite en werking!

Wat is een Orgonite en Waar Dient het Voor

Orgonite bestaat uit kunsthars, kristal en koper. Het is bedoeld om universele energie op te vangen, deze te transformeren in positieve levensenergie om die vervolgens te verspreiden.

De orgonite betekenis en theorie erachter is dat de edelstenen die erin zitten negatieve kracht absorberen en omzetten in positieve energie, terwijl de metalen zorgen voor weerkaatsing van straling. Je zou orgonite volgens de makers dus kunnen zien als een kleine generator.

orgoniet orgonite amethist bol spiru

Zo is Orgoniet Bedacht

Orgonite kopen kan nog niet zo heel lang. Het materiaal en de naam zijn namelijk begin 2000 bedacht door Don en Carol Croft. Dit Amerikaanse echtpaar experimenteerde met de ideeĆ«n over orgonite van Wilhelm Reich, een omstreden Oostenrijks-Amerikaanse wetenschapper uit begin twintigste eeuw. Ze probeerden net als Reich een materiaal te bedenken dat negatieve energie omzet in positieve en kwamen uit op een combinatie van kristallen, hars en metaal. Ze noemden dit Orgonite, wat komt van ‘orgon’; de naam die Reich gaf aan kosmische levensenergie.

maansteen orgoniet orgonite hart oplaadschijf spiru

Daar kennen we Orgon Energie van

Orgon energie is een ontdekking van Wilhelm Reich, een Oostenrijks-Amerikaanse psychiater, seksuoloog, psychoanalyticus, bioloog en natuurkundige. Na enkele jaren van microbiologisch onderzoek maakte hij bekend dat hij een kosmische energie had ontdekt die hij ā€˜orgonā€™ noemde. Aan de hand daarvan bouwde hij een Orgone Accumulator en een Cloudbuster. Dr. Reich stelde vast dat als hij verschillende lagen van fiberglas (een organisch materiaal) en staalwol (een anorganisch materiaal) stapelde, dat hij daarmee orgone energie aantrok. Volgens hem zou de kosmische energie in staat zijn om virussen te kunnen doden en zou het een positieve invloed hebben op lichaam en geest.

De Orgone Accumulator

De Accumulators waren grote kisten gemaakt van afwisselende lagen natuurlijke en niet-natuurlijke materialen, waarmee volgens Reich zowel positieve als negatieve orgon opgevangen konden worden. Zijn patiƫnten gingen indertijd in deze accumulators zitten, waarmee hij hen van verschillende klachten af zou hebben geholpen.

Je kon er rechtop in zitten zoals in een sauna, maar dan bedoeld om jezelf te baden in geconcentreerde levenskracht. Omdat hij naast natuurkundige ook psychiater was, gebruikte Reich deze orgon-verzamelaars in zijn praktijk. Hij was er namelijk van overtuigd dat lichamelijke ontspanning zijn patiƫnten ook geestelijk goed zou doen.

De Cloudbuster

De Cloudbuster was een instrument waarmee Reich probeerde de energie in de atmosfeer te beĆÆnvloeden en zo regen te veroorzaken. De buster zelf leek een beetje op een bliksemafleider. Het apparaat bestond uit lange koperen buizen geaard in een bak water. Volgens Reich was water namelijk het perfecte element om orgon te geleiden. Door de buizen van de buster naar boven te richten, zou levensenergie aangetrokken worden en daardoor wolken ontstaan.

 

orgonite orgoniet bergkristal chakra's spiru piramide

Dit kun je met Orgon and Orgonite

Orgonite kun je net als edelstenen voor allerlei rituelen gebruiken of op speciale plekken in huis plaatsen. Orgonite wordt onder andere toegepast voor:

  • het verminderen van elektromagnetische straling;
  • het energetisch reinigen van ruimtes;
  • gebruik in holistische therapie;
  • welzijn verbeteren van mensen, planten en dieren.

Verminderen van Elektromagnetische Straling

Veel mensen gebruiken Orgonite Piramides of Chembusters in hun huis om straling tegen te gaan. Orgoniet zou namelijk schadelijke effecten van wifi signalen, telefoonnetwerken of zendingsmasten kunnen verhelpen.

Alle Orgonite Piramides bekijken

Energetisch Reinigen van Ruimtes

Omdat Orgoniet positieve energie zou verspreiden, zetten de meeste mensen een Orgonite Bol, Piramide of Orgonite Oplaadschijf neer in een ruimte waar veel mensen komen. Dat kan een huiskamer zijn, maar natuurlijk ook een kantoor of praktijk. Fleurt de boel ook nog eens op, zo’n kristal kunstwerk!

Gebruik van Orgoniet in Holistische Therapie

Natuurlijk zou je Orgoniet ook terug kunnen vinden in allerlei soorten energiewerk, zoals chakratherapie of reiki. Ook zou je orgonite bij healing kunnen gebruiken. Vooral Orgonite Staven of Wands zijn dan favoriet om kracht mee te op te sporen en te sturen. Bovendien zouden ze volgens therapeuten een helende werking kunnen hebben. Benieuwd naar welke chakra’s er zijn? In onze blog over hoe je de Zeven Chakra’s kunt herkennen, lees je daar meer over.

Welzijn Verbeteren van Mensen, Dieren en Planten

Net als Reich zien echte orgonite fans er voordeel in voor alle levende wezens. Zo zijn er speciale Chembusters om buiten te gebruiken tegen energetische of chemische vervuiling. Daar zouden ook planten baat bij hebben. Om ook huisdieren happy te houden, hangen sommige eigenaren een orgonite ketting om hun nek. Voor zowel dieren als mensen is het dragen van orgonite niet gevaarlijk.

Voor een helende werking zou je zelf ook een Orgonite hanger bij je kunnen dragen. Deze zijn gemaakt van kunsthars, metaal en edelsteen en worden in een bepaalde vorm gegoten.

orgoniet orgonite obelisk bergkristal spiru

Orgonite Reinigen

Over kristallen heb je waarschijnlijk gehoord dat ze af en toe gereinigd en opgeladen moeten worden. Hoe zit dat dan eigenlijk met orgonite producten?

Het lijkt heel simpel: orgonite is gemaakt om positieve energie te creƫren, dus zou het zelfreinigend kunnen zijn. Wel raden de meeste kenners het af om je piramide, bol of obelisk in de zon te zetten, maar dat is waarschijnlijk om verkleuring van de kristallen tegen te gaan. Wil je wat hier meer over weten, verdiep je dan in Edelstenen Reinigen of vraag een expert om advies.

Experimenteer ze! šŸ™‚

Laatste aanpassing op 16 juli, 2021 3:46 pm

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *