• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Unieke Producten uit 44+ Landen

Nieuwe items in onze Sale! Shop met kortingen tot wel 50% 😍 >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Edelstenen voor Dieren – Kristalkracht voor je Huisdier

Door Iris 18 april 2024
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
182 x

Edelstenen en kristallen kunnen niet alleen een positieve werking hebben op mensen, maar ook op onze geliefde dieren. Het welzijn en de gezondheid van onze trouwe metgezellen kunnen baat hebben bij de energie van edelstenen. Meer lezen over edelstenen voor dieren? Lees dan gauw verder!

ruwe edelstenen en seleniet toren

Werking Edelstenen Dieren

Onze huisdieren hebben, net als mensen, een energetisch systeem met aura’s, chakra’s en meridianen. Net als wij, kunnen onze huisdieren ook aan allerlei kwaaltjes lijden. Edelstenen kunnen deze symptomen behandelen of verlichten en troost en geruststelling bieden. Het is zelfs zo, dat dieren vormen van energie kunnen waarnemen die wij niet kunnen waarnemen, zoals magnetische en elektrische velden en trillingen die bepaalde edelstenen afgeven.

Onder huisdieren verstaan we natuurlijk niet alleen honden en katten, maar ook paarden, koeien, schapen, konijnen en andere viervoeters. Hieronder zullen we ons op edelstenen voor honden en op edelstenen voor katten richten.

Edelstenen voor Honden

Het is belangrijk om je hond niet meer dan één edelsteen te laten dragen, omdat honden veel gevoeliger zouden zijn voor de energie van edelstenen dan mensen. Goede edelstenen voor honden zijn:

 • Agaat
 • Amethist
 • Hematiet
 • Rozenkwarts
 • Carneool
 • Tijgeroog
 • Granaat
 • Labradoriet

Agaat

Een goede edelsteen hond is Agaat. Agaat zou een rustgevend en kalmerend effect op je hond kunnen hebben. Vooral blauwe agaat zou je angstige of nerveuze hondje rustiger kunnen maken. Fysiek gezien zou agaat kunnen helpen bij bepaalde ontstekingen.

Amethist

Amethist is een hele veelzijdige edelsteen voor je hond. De steen zou kunnen helpen bij stress, en is daardoor geschikt om een paniekerige of bange hond te kalmeren. Ook als je je hond moet vervoeren om een bepaalde reden, is een amethist een goede edelsteen om mee te nemen.

Carneool

Als je hond verlegen of timide is, zou carneool een goede gemoedsversterker kunnen zijn. Gaat je hondje bijvoorbeeld naar puppytraining en is hij of zij een beetje angstig? Dan zal carneool hem of haar de nodige moed kunnen geven.

Hematiet

Hematiet zou je hond kunnen helpen als hij of zij net een operatie achter de rug heeft. Hematiet zou namelijk een bloed- en spierversterker zijn. Schichtige hondjes worden rustig van deze edelsteen en kunnen hierdoor weer op krachten komen.

Granaat

Is je hond geregeld chagrijnig? Granaat edelsteen kan een uitkomst zijn voor je humeurige viervoeter. Deze edelsteen zou je hond weer wat vreugde kunnen geven. Daarnaast is granaat goed voor het voortplantingssysteem. Dus als je een bepaald ras fokt, zou een granaat de zaken vooruit kunnen helpen.

Tijgeroog

Tijgeroog dier is een goede combinatie, helemaal als het dier een hond is. Deze edelsteen zou energie geven en het lichaam versterken, waardoor je hond de hele dag in beweging is. Tijgeroog is ook een goede edelsteen voor fysiek herstel na bijvoorbeeld een operatie.

Labradoriet hond

Labradoriet is een goede edelsteen voor als je een wat bange en onzekere hond hebt. Deze edelsteen zou je hond meer zelfvertrouwen kunnen geven en hun plek in de roedel sterker kunnen maken.

knuffelstenen in abalone schelp

Edelstenen voor Katten

Ook katten zijn erg gevoelig voor de energieën van edelstenen.

 • Rhodoniet
 • Aventurijn
 • Lapis Lazuli
 • Citrien
 • Turkoois

Rhodoniet

Een goede edelsteen kat zou Rhodoniet kunnen zijn. Rhodoniet zou katten kunnen helpen om emotionele stabiliteit op te bouwen, bijvoorbeeld bij grote veranderingen of bepaalde trauma’s. Deze edelsteen zou ook kunnen helpen bij het genezen van wondjes.

Aventurijn

Heeft je kat last van huidproblemen? Dan zou je aventurijn edelsteen kunnen gebruiken. Deze edelsteen wordt ook beschouwd als beschermende edelsteen die negatieve energie kan afweren. Aventurijn kan katten helpen beschermen tijdens hun buitenavonturen!

Lapis Lazuli

De blauwe edelsteen Lapis Lazuli zou je kunnen inzetten bij katten indien ze overmatig krabben. De edelsteen zou ook kunnen helpen bij ademhalingsproblemen en longklachten.

Citrien

De vrolijke edelsteen Citrien is ook een goede kattensteen. De edelsteen zou namelijk de spijsvertering kunnen stimuleren, spanningen kunnen verdrijven en kunnen helpen bij ontgiften.

Turkoois

Turkoois edelsteen zou niet alleen kalmerend, maar ook ontstekingsremmend en pijnstillend kunnen werken. Deze edelsteen zou tevens apathie tegenover mensen kunnen verminderen en je kat minder schuw kunnen maken.

Bekijk onze Edelstenen & Mineralen

Gebruik Edelstenen bij Huisdieren

Er zijn verschillende manieren om je huisdier kennis te laten maken met de helende edelstenen eigenschappen van edelstenen. Je kunt edelstenen in of onder het mandje van je huisdier leggen. Als je huisdier in een kooi leeft, zoals een konijn, hamster of cavia, kan je wat stenen aan de zijkant van de kooi vastmaken. Als je huisdier een favoriete plek heeft om te rusten, leg dan wat edelstenen op die plek neer. Je kunt ook knuffelstenen of zakstenen in een zakje doen en ze rondom die plek hangen.

zaksteentje op notitieboek

Edelsteen hangers dieren

Je kunt edelstenen ook aan een halsband bevestigen in de vorm van een edelsteen hanger. Dat zijn hangers met echte edelstenen. Ze hebben een bepaalde werking of symbolische vorm. Zo draagt je huisdier niet alleen een mooie, unieke hanger, maar ook een sieraad met symbolische betekenis. Zorg er wel voor dat de hanger niet door je huisdier kan worden ingeslikt!

Bekijk al onze Edelsteen Hangers

Edelsteenwater drinken

Je kunt je huisdieren ook edelsteenwater laten drinken. De meeste honden en katten vinden het heerlijk! Geef je huisdier in het begin de keuze uit twee waterbakken: één met edelsteenwater en één met kraanwater. Je huisdier zal in het begin wellicht instinctief kiezen voor het ‘gewone’ kraanwater, omdat ze de energie van edelstenen niet gewend zijn. Later kun je stukje bij beetje wat edelsteenwater toevoegen aan het kraanwater, zodat je huisdier er rustig aan kan wennen. Let wel op: sommige edelstenen zijn giftig voor huisdieren, dus controleer dit altijd eerst. In de blog over edelsteenwater maken lees je hoe je dit magische water maakt.

edelsteen hartjes als libelle

Meer Edelstenen en Mineralen

Happy pet, happy life met onze edelstenen voor dieren. Maar, jijzelf verdient natuurlijk ook bijzondere kristalkracht! Voorzie jouw favoriete plekje in huis met onze bijzondere Edelstenen op Standaard, Edelstenen Clusters of Geodes.

Of verwen jezelf met een sieraad uit onze Edelstenen Sieraden collectie of neem eens een kijkje bij onze Edelstenen op Werking. Meer over kristalkracht lees je in onze blog ‘Werking Edelstenen – Alles over hoe Kristalkracht werkt’.

Jouw spirituele reis begint bij Spiru.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *