• De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
  • Gratis verzending vanaf €60
  • 100.000+ Zenvolle klanten
De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
Gratis verzending vanaf €60
100.000+ Zenvolle klanten
Marije
Door Marije 3 maart 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 7 minuten met dit artikel.
1091 x

Zoutlamp Werking voor een gezonder, vrolijker en minder vermoeid gevoel. Ontdek de wondere wereld van Himalaya zout in deze blog.

 

Roze theelichthouder himalaya zout met boeddha beeld

Ze worden steeds meer verkocht. Grove stukken zout met een kaarsje of lampje erin. Sommigen vinden de lamp van Himalaya zout spiritueel. Maar naast dat zoutlampen volgens velen een speciale sfeer zou creëren door het natuurlijk licht, heeft de zoutlamp werking ook voordelen voor de gezondheid. Maar wat is een zoutlamp precies, wat voor functie heeft zoutlamp en wat zijn de ervaringen met zoutlamp nou eigenlijk? Lees vooral verder!

Himalaya Zoutlamp Betekenis

Een Himalaya zoutlamp is puur natuur. Letterlijk gezien is het een groot brok zout. Ze worden gemaakt van steenzout uit de westelijke kant van het Himalaya gebergte, uit de Punjab regio in Pakistan. Doordat het natuurlijke producten zijn, kun je zoutlampen kopen in verschillende vormen, kleuren en formaten. Zo kun jij je stulpje versieren met een gezellige zoutsteen waxinelichthouder of juist kiezen voor grotere lampen van tientallen kilo’s!

 

brandende himalaya zoutlamp sfeer

Werking Himalaya Zoutlamp

Als het lampje of kaarsje van de Himalaya Zoutlamp aanstaat, wordt het zout van de lamp warmer dan de lucht eromheen. Het aangetrokken water condenseert op de kristallen oppervlakte van de lamp. Het licht van de lamp zorgt ervoor dat een deel van het water verdampt. Is een zoutlamp vochtig of hoopt de zoutlamp vocht op? Dan wordt gezegd dat deze ‘huilt’ of ‘zweet’. Het is dus niet zo dat de zoutsteen lamp smelt of dat je himalaya zoutlamp lekt.

Dit doet de Himalaya zoutlamp met stof, schimmels en bacteriën

Negatieve ionen en een zoutlamp gaan hand in hand samen. De Himalaya zoutlamp uit Pakistan trekt water uit de omgeving aan, en daarmee ook stof, schimmels en bacteriën. Doordat stof en dergelijke achterblijft in de lamp, begint deze negatieve ionen te produceren en te verspreiden. En dat zou bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid van het menselijk lichaam.

Zo ontstaan positieve en negatieve ionen

Positieve ionen ontstaan voornamelijk door het gebruik van elektrische apparaten, zoals computers, televisies en mobiele telefoons. Negatieve ionen ontstaan door natuurverschijnselen.

Zoveel mogelijk profiteren van de Zoutsteen Lamp Werking

Door de verstedelijking en het kantoorwerk is er een grote kans aan een teveel aan positieve ionen in de lucht. Geen slecht idee dus om het licht van je smartphone in te ruilen voor het licht van een zoutlamp! Wees niet bang om de lamp zo vaak mogelijk aan te zetten, want een hoge concentratie aan negatieve ionen kan geen kwaad.

 

Himalaya Zoutlamp naast laptop

Helende Werking Zoutlamp

De naam doet vermoeden dat negatieve ionen een negatief effect op de gezondheid hebben. Niets is minder waar! Juist een tekort aan negatieve ionen zou kunnen zorgen voor nervositeit, depressieve gevoelens, vermoeidheid en een verslechterde weerstand. Maar, de functie zoutlamp gaat nog verder!

 

Himalaya Zoutlamp Theelicht met brandende waxinelichtjes

Voordelen Zoutlamp Gezondheid

In een groene en natuurlijke omgeving is een gezonde lucht met negatieve ionen aanwezig. Doordat een Himalaya zoutlamp uit natuurlijk steenzout bestaat, zou hier ook een gezuiverde lucht ontstaan. En dit is hetzelfde voor de zoutkristal lamp werking. Je zou dus kunnen stellen dat een Himalaya Zoutlamp gezond is! Een zoutlamp zou verschillende voordelen voor je gezondheid kunnen hebben, waaronder:

  • De zuurtegraad van het bloed in balans brengen 
  • De stofwisseling in de huid, lichaam en hersenen verhogen
  • Het beter functioneren van de afzonderlijke organen 

Volgens gebruikers van de zoutlamp zorgen deze voordelen voor:

  • Een bevorderde nachtrust
  • Een goed humeur
  • Positieve effecten op de luchtwegen 

Wat doet een Zoutlamp voor een Bevorderde Nachtrust

Bij een tekort aan negatieve ionen kun je dus last krijgen van negatieve gevoelens. Door de verspreiding van negatieve ionen zou de zoutsteen lamp werking zorgen voor een kalmerende energie die de nachtrust kan bevorderen. Dit zou kunnen helpen tegen nachtmerries en wakkere uurtjes in de nacht. Extra fijn voor degenen die met een zoutsteen nachtlamp slapen!

Onze collega besloot om het slapen met een zoutsteen lampje eens te proberen. En dit bleek een positieve himalaya zoutlamp ervaring! Ze vertelde dat ze voor enkele weken een zoutlamp in slaapkamer heeft gezet en dat ze zich na die weken fit en uitgerust voelde. “Ik heb heus niet elke nacht als een roosje geslapen, maar veel meer dan gewoonlijk”, zei ons proefkonijn. Probeer het zelf om de himalaya zoutlamp voordelen te ondervinden!

Dit zou de Himalaya Zoutlamp voor een goed humeur doen

Ben je hoogsensitief? an zou deze lamp ook angst en depressies kunnen verminderen. Een schone omgeving zou de hoeveelheid serotonine (gelukshormoon) in je lichaam kunnen verbeteren, waardoor het stress weg zou kunnen nemen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat jij je overdag een stuk beter voelt. De helende werking van de lamp zou kunnen zorgen voor een gezond, sterk en uitgerust gevoel.

Positieve effecten op de luchtwegen door Zoutlamp Werking

Er zouden nog meer zoutlamp voordelen zijn; een ander voordeel volgens zoutlamp gebruikers is de positieve zoutlamp werking op de luchtwegen. Doordat negatieve ionen aan elkaar plakken, worden ze zwaarder en zakken ze naar de grond. Met dat neerdalen nemen zij ook stofdeeltjes mee die bacteriën, virussen en ziektekiemen met zich meedragen. Wanneer je het huis stofzuigt of bijvoorbeeld schoonmaakt met Marseille Zeep, ruim je deze deeltjes op. Zo zou een zoutlamp een positieve werking kunnen hebben voor mensen met allergieën en astma.

Optimale Himalaya Zoutlamp Werking

Zorg ervoor dat de uitgekozen zoutlamp ook daadwerkelijk bestaat uit puur Himalaya zout, zoals de Himalaya Zoutlamp uit Pakistan. Alleen deze geeft het gewenste effect. Je kunt een echte zoutlamp herkennen doordat deze ‘zweet’ wanneer hij aanstaat en het licht gedempt en ongelijkmatig is. Daarnaast kun je kiezen tussen elektrische zoutlampen, een nachtlamp zoutlamp in de slaapkamer of een zoutsteen waxinelichthouder. Een extra leuke manier om gebruik te maken van geurkaarsen 🙂 De meeste zoutlampen worden gemaakt van roze Himalaya zout, maar ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren.

 

Himalaya zoutlamp grijs

Het formaat en Effect Zoutlamp

Het formaat van de lamp is van invloed op de werking ervan. Een grotere ruimte, met dus meer deeltjes in de lucht, heeft ook een grotere of zwaardere lamp nodig voor het gewenste zoutlamp effect. Per vierkante meter zou 250 gram zout voldoende kunnen zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kleine lampen in een grotere ruimte te plaatsen.

Bekijk alle Zoutlampen

Zo kun je de Zoutlamp Schoonmaken

Wil je je zoutlamp reinigen? Dit gaat heel eenvoudig. Indien je de zoutlamp verplaatst van en naar meerdere vertrekken in je huis, zou er namelijk stofophoping kunnen ontstaan. Ook als je je lamp niet versleept, zijn er een aantal instructies om je zoutlamp te reinigen. Ook zou een zoutsteen lamp vocht aantrekken, dus het is niet gewenst om je lamp met een vochtige doek af te halen. Wat je wel kunt doen is: haal met een droge doek de gekristalliseerde zoutkorrels weg of doe dit met een zachte borstel. Op die manier haal je het zoutlamp ‘vocht’ weg.

Harmonieuze sfeer creëren met een Himalaya Zoutlamp

Enthousiast geworden door de gezonde werking van de Himalaya zoutlamp? Doordat ze verschillen in vorm, kleur en formaat, is er altijd wel eentje die bij je past. Zo’n zoutlamp Sfeerlicht is tevens een echte sfeermaker. Het zou een gemakkelijke keuze kunnen zijn voor een spiritueel cadeau voor jezelf of voor een ander.

Voor een harmonieuze sfeer kun je op onze website ook Seleniet lampen kopen. Seleniet is een spirituele edelsteen. Voor veel mensen hebben de lampen een bijzondere werking, omdat ze zouden helpen bij een heldere geest. Ideaal voor in je meditatieruimte. In combinatie met mooie meditatie muziek heb jij in een mum van tijd je staat van stilte bereikt!

We zijn erg benieuwd naar jouw persoonlijke Himalaya zoutlamp ervaringen. Deel je ze met ons? 🙂

Laatste aanpassing op 28 oktober, 2020 3:23 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen