• Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
  • Gratis verzending vanaf €60
  • Unieke Producten uit 44+ Landen

OP = OP! T/m  22 april Wierook UITVERKOOP met kortingen tot 50% 🏷️ >

Gratis affirmatiekaart bij elke bestelling 😍
Gratis verzending vanaf €60
Unieke Producten uit 44+ Landen

Zoutlamp werking – Daarom wil jij ook een Himalaya Zoutlamp

Door Marije 3 maart 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 8 minuten met dit artikel.
10110 x

Zoutlamp Werking, een lamp met bijzondere eigenschappen. Ontdek de wondere wereld van Himalaya zout in deze blog.

Ze worden steeds meer verkocht. Grove stukken zout met een kaarsje of lampje erin. Sommigen vinden de lamp van Himalaya zout spiritueel. Maar naast dat zoutlampen volgens velen een speciale sfeer zou creëren door het natuurlijk licht, zou de zoutlamp werking ook voordelen voor de gezondheid kunnen hebben. Maar wat is een zoutlamp precies, wat voor functie heeft zoutlamp en wat zijn de ervaringen met zoutlamp nou eigenlijk? Lees vooral verder!

Himalaya Zoutlamp Betekenis

Een Himalaya zoutlamp is puur natuur. Letterlijk gezien is het een groot brok zout. Ze worden gemaakt van steenzout uit de westelijke kant van het Himalaya gebergte, uit de Punjab regio in Pakistan. Doordat het natuurlijke producten zijn, kun je zoutlampen kopen in verschillende vormen, kleuren en formaten. Zo kun jij je stulpje versieren met een gezellige zoutsteen waxinelichthouder of juist kiezen voor grotere lampen van tientallen kilo’s!

brandende himalaya zoutlamp sfeer

Werking Himalaya Zoutlamp

Als het lampje of kaarsje van de Himalaya Zoutlamp aanstaat, wordt het zout van de lamp warmer dan de lucht eromheen. Het aangetrokken water condenseert op de kristallen oppervlakte van de lamp. Het licht van de lamp zorgt ervoor dat een deel van het water verdampt. Is een zoutlamp vochtig of hoopt de zoutlamp vocht op? Dan wordt gezegd dat deze ‘huilt’ of ‘zweet’. Het is dus niet zo dat de zoutlamp smelt of dat je himalaya zoutlamp lekt.

Dit doet de Himalaya zoutlamp met stof, schimmels en bacteriën

Negatieve ionen en een zoutlamp gaan hand in hand samen. De Himalaya zoutlamp uit Pakistan zou water uit de omgeving aantrekken, en daarmee ook stof, schimmels en bacteriën. Doordat stof en dergelijke achterblijft in de lamp, begint deze negatieve ionen te produceren en te verspreiden. En dat zou bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid van het menselijk lichaam.

Zo ontstaan positieve en negatieve ionen

Positieve ionen zouden voornamelijk ontstaan door het gebruik van elektrische apparaten, zoals computers, televisies en mobiele telefoons. Negatieve ionen zouden ontstaan door natuurverschijnselen.

Zoveel mogelijk profiteren van de Zoutsteen Lamp Werking

Door de verstedelijking en het kantoorwerk zou er een teveel aan positieve ionen in de lucht hangen. Geen slecht idee dus om het licht van je smartphone in te ruilen voor het licht van een zoutlamp! Wees niet bang om de lamp zo vaak mogelijk aan te zetten, want een hoge concentratie aan negatieve ionen kan geen kwaad.

Himalaya Zoutlamp naast laptop

Helende Werking Zoutlamp

De naam doet vermoeden dat negatieve ionen een negatief effect op de gezondheid kunnen hebben. Niets is minder waar! Juist een tekort aan negatieve ionen zou kunnen zorgen voor nervositeit, depressieve gevoelens, vermoeidheid en een verslechterde weerstand. Maar, de functie zoutlamp gaat nog verder!

Himalaya Zoutlamp Theelicht met brandende waxinelichtjes

Voordelen Zoutlamp Gezondheid

In een groene en natuurlijke omgeving is een gezonde lucht met negatieve ionen aanwezig. Doordat een Himalaya zoutlamp uit natuurlijk steenzout bestaat, zou hier ook een gezuiverde lucht kunnen ontstaan. En dit is hetzelfde voor de zoutkristal lamp werking. Je zou dus kunnen stellen dat een Himalaya Zoutlamp gezond is! Een zoutlamp zou verschillende voordelen voor je gezondheid kunnen hebben, waaronder:

  • De zuurtegraad van het bloed in balans kunnen brengen
  • De stofwisseling in de huid, lichaam en hersenen kunnen verhogen
  • Het mogelijk beter functioneren van de afzonderlijke organen

Volgens gebruikers van de zoutlamp zouden deze voordelen zorgen voor:

  • Een bevorderde nachtrust
  • Een goed humeur
  • Positieve effecten op de luchtwegen

Wat doet een Zoutlamp voor een Bevorderde Nachtrust

Bij een tekort aan negatieve ionen zou je dus last kunnen krijgen van negatieve gevoelens. Door de verspreiding van negatieve ionen zou de zoutsteen lamp werking kunnen zorgen voor een kalmerende energie die de nachtrust zou kunnen bevorderen. Dit zou kunnen helpen tegen nachtmerries en wakkere uurtjes in de nacht. Extra fijn voor degenen die met een zoutsteen nachtlamp slapen!

Onze collega besloot om het slapen met een zoutsteen lampje eens te proberen. En dit bleek een positieve himalaya zoutlamp ervaring! Ze vertelde dat ze voor enkele weken een zoutlamp in slaapkamer heeft gezet en dat ze zich na die weken fit en uitgerust voelde. “Ik heb heus niet elke nacht als een roosje geslapen, maar veel meer dan gewoonlijk”, zei ons proefkonijn. Probeer het zelf om de himalaya zoutlamp voordelen te ondervinden!

Dit zou de Himalaya Zoutlamp voor een goed humeur kunnen doen

Ben je hoogsensitief? Dan zou deze lamp ook angst en depressies kunnen verminderen. Een schone omgeving zou de hoeveelheid serotonine (gelukshormoon) in je lichaam kunnen verbeteren, waardoor het stress weg zou kunnen nemen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat jij je overdag een stuk beter voelt. De helende werking van de lamp zou kunnen zorgen voor een gezond, sterk en uitgerust gevoel.

Mogelijke positieve effecten op de luchtwegen door Zoutlamp Werking

Er zouden nog meer zoutlamp voordelen zijn. Een ander voordeel volgens zoutlamp gebruikers zou de mogelijke positieve zoutlamp werking op de luchtwegen kunnen zijn. Doordat negatieve ionen aan elkaar plakken, zouden ze zwaarder worden en naar de grond zakken. Met dat neerdalen zouden zij ook stofdeeltjes meenemen die bacteriën, virussen en ziektekiemen met zich meedragen. Wanneer je het huis stofzuigt of bijvoorbeeld schoonmaakt met Marseille Zeep, ruim je deze deeltjes op. Zo zou een zoutlamp een positieve werking kunnen hebben voor mensen met allergieën en astma.

Optimale Himalaya Zoutlamp Werking

Zorg ervoor dat de uitgekozen zoutlamp ook daadwerkelijk bestaat uit puur Himalaya zout, zoals de Himalaya Zoutlamp uit Pakistan. Alleen deze zou het gewenste effect kunnen geven. Je kunt een echte zoutlamp herkennen doordat deze ‘zweet’ wanneer hij aanstaat en het licht gedempt en ongelijkmatig is. Daarnaast kun je kiezen tussen elektrische zoutlampen, een nachtlamp zoutlamp in de slaapkamer of een zoutsteen waxinelichthouder. Een extra leuke manier om gebruik te maken van geurkaarsen 🙂 De meeste zoutlampen worden gemaakt van roze Himalaya zout, maar ze zijn ook verkrijgbaar in andere kleuren.

Himalaya zoutlamp grijs

Het formaat en Effect Zoutlamp

Het formaat van de lamp is van invloed op de werking ervan. Een grotere ruimte, met dus meer deeltjes in de lucht, heeft ook een grotere of zwaardere lamp nodig voor het gewenste zoutlamp effect. Per vierkante meter zou 250 gram zout voldoende kunnen zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere kleine lampen in een grotere ruimte te plaatsen.

Bekijk alle Zoutlampen

Zo kun je de Zoutlamp Schoonmaken

Wil je je zoutlamp reinigen? Dit gaat heel eenvoudig. Indien je de zoutlamp verplaatst van en naar meerdere vertrekken in je huis, zou er namelijk stofophoping kunnen ontstaan. Ook als je je lamp niet versleept, zijn er een aantal instructies om je zoutlamp te reinigen. Het is geen goed idee om je himalaya zoutlamp nat te maken. Een zoutsteen lamp zou vocht aantrekken, dus het is niet gewenst om je lamp met een vochtige doek af te halen. Wat je wel kunt doen is met een droge doek de gekristalliseerde zoutkorrels weg halen. Of doe dit met een zachte borstel. Op die manier haal je het zoutlamp ‘vocht’ weg.

Welke Lamp in Zoutlamp?

Weet jij ook niet welke lamp je in de zoutlamp kunt gebruiken? Geen zorgen, bij de meeste zoutlampen in onze webshop wordt een lampje meegeleverd. Wel zo zen, want dat scheelt jou weer stress in je zoektocht naar de juiste fit! Mocht je toch zelf op zoek gaan naar een passend lampje, dan zou je een E14 fitting van 15 of 25 watt kunnen proberen. Deze zou geschikt zijn voor de meeste zoutlampjes, maar controleer voor de zekerheid de beschrijving of de handleiding van je sfeermaker.

Harmonieuze sfeer creëren met een Himalaya Zoutlamp

Enthousiast geworden door de gezonde werking van de Himalaya zoutlamp? Doordat ze verschillen in vorm, kleur en formaat, is er altijd wel eentje die bij je past. Zo’n zoutlamp Sfeerlicht is tevens een echte sfeermaker. Het zou een gemakkelijke keuze kunnen zijn voor een spiritueel cadeau voor jezelf of voor een ander.

Voor een harmonieuze sfeer kun je op onze website ook Seleniet lampen kopen. Seleniet is een spirituele edelsteen. Voor veel mensen hebben de lampen een bijzondere werking, omdat ze zouden kunnen helpen bij een heldere geest. Ideaal voor in je meditatieruimte. In combinatie met mooie meditatie muziek heb jij in een mum van tijd je staat van stilte bereikt!

We zijn erg benieuwd naar jouw persoonlijke Himalaya zoutlamp ervaringen. Deel je ze met ons? 🙂

Laatste aanpassing op 18 februari, 2022 7:50 am

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *