• Spiru De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Spiru Gratis verzending vanaf €60
 • Spiru 100.000+ Zenvolle klanten
Gratis verzending vanaf €60
Avatar
Door Lisette 6 februari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 6 minuten met dit artikel.
169 x

Spiritueel Cadeau geven in het teken van vriendschap, liefde, troost of kracht. Hier vind je de inspiratie gids naar een betekenisvol kado.

vlaggetjes slinger in allerlei kleuren

Een spiritueel cadeau geven hoeft niet per se voor een spiritueel persoon bedoeld te zijn. Je kan bijna iedereen blij maken met een presentje waar meer achter zit dan het blote oog kan zien. Het gaat namelijk niet om het product, maar om de betekenis ervan. Daarom vind je in deze gids inspiratie voor de meest persoonlijke spirituele kadootjes. Kies bijvoorbeeld op basis van sterrenbeeld, chakra of kies voor een edelsteen die bij de persoon past. Misschien maakt het lijstje met de top 10 meest geschonken producten je wat wegwijs. Schrijf nog een lief woordje, pak het in en verrassen maar! Oh, wat kan geven toch veel vreugde en plezier brengen 😀

 

cadeau ingepakt met bruin papier kaneelstokje en dennenappel

Daarom Geef je een Cadeau met Betekenis

Bij een spiritueel cadeautje gaat het niet om het materialisme, maar juist om de betekenis erachter en het gebaar van het geven. Een blender is handig en bruikbaar, maar er valt weinig emotionele waarde uit te halen. Waar het bij een zenvol presentje om gaat, is de waarde of betekenis die de ontvanger er uit kan halen. Denk aan een mooie herinnering, emotie, inspiratie of een speciale boodschap. Dit cadeau wordt nooit minder waard! Dát is de kracht van betekenis!

abalone schelp met daarin palo santo en smudge stick

Dit zijn Manieren om een Cadeau met Symbolische Betekenis te Kiezen

Er bestaan heel veel manieren om een betekenisvol cadeau voor die ene speciale persoon te vinden. Om je een handje op weg te helpen in onze spirituele wereld, vind je hieronder vier manieren om een cadeau met symbolische betekenis te kiezen:

 • Sterrenbeeld
 • Edelstenen
 • Chakra’s
 • Symbool

amethist steen engeltje

Kiezen op Basis van Sterrenbeeld

Het leuke aan horoscopen is dat iedereen er eentje heeft en dat je op basis hiervan een cadeau kan kiezen. Voor elke zodiac bestaan er bijpassende geuren, kleuren, stenen en ga zo maar door. . Wil je erachter komen welk soort kristal je cadeau zou kunnen geven, lees dan de blog ‘Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld?‘. Zo kun je onder andere sterrenbeeld hangers kopen en zodiac edelsteen zeep kopen. Een horoscoop begrijpen kan ook meer inzicht geven in iemand zijn persoonlijkheid.

Kiezen op Basis van Edelstenen

Als je keuze valt op het geven van edelstenen, zie je al snel de bomen door het bos niet meer. Welk soort of welke grootte en vorm moet je kiezen? Welke past bij de persoon aan wie je het wil geven? Gelukkig zijn ook hier trucjes voor, deze kun je vinden in de blog ‘Welke edelsteen past bij mij?‘. Je kunt je ook verdiepen in kristallen als Seleniet, Shungiet, Bergkristal, Amethist en Rozenkwarts. Maak het jezelf alleen niet te moeilijk, elke steen kan namelijk wel iets van betekenis hebben voor een persoon!

Kiezen op Basis van Chakra’s

Het kiezen op basis van chakra’s is ook een manier. Elk van de zeven chakra punten focust zich op het verdelen van energie over je lichaamsdelen. Gun je iemand wat meer levensplezier, geef dan iets in de kleur oranje om het tweede chakra te stimuleren. Roodkleurige items zouden goed werken voor het wortelchakra, dus bijvoorbeeld voor iemand die erg op zoek is naar zichzelf. En je raadt het misschien al, voor elk powerpunt zijn er ook chakra stenen die erbij passen.

Kiezen op Basis van een Symbool

Heeft de jarige misschien een lievelingssymbool? Of lijkt het je leuk om er zelf een te kiezen voor die persoon? Achter elk symbool kun je een boekwerk aan interessante en betekenisvolle verhalen vinden. Daarom is het niet alleen een leuke zoektocht, maar kan het iemand ook enorm inspireren. Denk aan de lotusbloem, levensbloem, Yin Yang, levensboom, klavertje vier en de hamsa hand. Er zijn enorm veel producten waarin deze symbolen verwerkt zijn, dus keuze zat!

zoutlamp oranje met bloemen op achtergrond

Dit zijn de Top 10 Meest Geschonken Spirituele Cadeautjes

Als online spirituele winkel heeft Spiru natuurlijk wel een beetje een idee wat er over het algemeen aan cadeaus geschonken wordt. Daarom vind je hieronder de top 10 van populaire betekenisvolle producten ter inspiratie. Zo kun je bijvoorbeeld:

 1. Zoutlampen kopen in allerlei vormen en maten. Naast een sfeervolle oranje gloed, zou het ook zorgen voor frisse lucht.
 2. Boeddha Beelden kopen. Het weggeven van dit spirituele beeldje zou geluk brengen!
 3. Backflow Wierook kopen. Dit is het soort wierook waar je uren naar kan staren, omdat het zo kalmerend naar beneden vloeit.
 4. Klankschalen kopen. Maak er een leuk setje van met een klankschaal klopper en kussentje erbij.
 5. Pendels kopen. Pendelen is een kunst op zich en ook nog eens een leuke bezigheid.
 6. Tarotkaarten kopen. Als we het dan toch over waarzeggerij hebben.. Leer de betekenis van elke tarotkaart en neem een kijkje in de toekomst!
 7. Yoga Matten kopen. Stimuleer iemand om meer te bewegen door het geven van een eigen matje!
 8. Meditatiekussen kopen. Iemand die zich bezighoudt met mindfulness zegt vast geen nee tegen een heerlijk zittend kussentje voor tijdens het mediteren.
 9. Edelstenen Vormen kopen. Denk aan een engeltje voor bescherming of een hartje als teken van liefde voor bijvoorbeeld Valentijnsdag.
 10. Een compleet setje! ! Zoals een reinig je huis pakket kopen of een gouden driehoek edelstenen set kopen. Dit soort producten zijn voor het gemak alvast voor je samengesteld.

Alle producten zijn unisex, op de yoni eieren (idee voor spiritueel cadeau vrouw) en mannen sieraden (idee voor spiritueel cadeau man) na.

roze rozen bovenop kaartje en boeken

Vergeet Niet de Kracht van een Lief Woordje

Als je eenmaal dat perfecte persoonlijke kadootje hebt gevonden, gaan we zorgen voor de finishing touch! Denk aan een handgeschreven bericht, dat kan een persoon zoveel waard zijn. Dus wil je nog een lief woordje schrijven voor bij het cadeau, wij verkopen ook zenvolle ansichtkaarten. En heb je al nagedacht over het inpakken van het kado? Als spirituele cadeauwinkel denken wij natuurlijk ook aan het milieuvriendelijk inpakken van de cadeaus. Pak het presentje bijvoorbeeld in met krantenpapier of een ander recyclebaar materiaal. Wees zo creatief als je wil!! Aan het einde van de dag gaat het om de betekenis en het gebaar van het geven 😀

Welk Spiritueel Cadeau zou jij graag willen geven aan iemand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen