• De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
 • Gratis verzending vanaf €60
 • 100.000+ Zenvolle klanten
De grootste Spirituele Webshop van de Benelux
Gratis verzending vanaf €60
100.000+ Zenvolle klanten
Anouk
Door Anouk 23 januari 2020
Lezen werkt meditatief, ontspan 5 minuten met dit artikel.
365 x

Edelsteenwater maken is een makkelijke methode om dagelijks te genieten van kristalkracht. Hier vind je daarom vijf recepten. Proost, op jouw gezondheid!

edelsteen waterfles bergkristal

Edelsteenwater maken is eigenlijk het opladen van water met echte mineralen. Volgens kenners ontstaat er dan een drankje waar lichaam en geest vrolijk van worden. Het handige aan kristalwater is dat je telkens opnieuw gebruik kunt maken van dezelfde stenen. Zo heb je altijd een magische cocktail bij de hand!
Hier leer je
vijf methoden om een natuurlijke powerdrink te maken met

 • een Kristallen Onderzetter
 • een Edelstenen Waterstaaf
 • een Edelstenen Waterfles
 • Losse Stenen
 • Gouden Driehoek

edelsteen waterfles amethist

Tips Voordat je Start met Edelsteenwater Maken

Wil je water opladen met kristallen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Met deze tips en tricks ben je helemaal voorbereid om een juweel van een drankje te maken!

 • Gebruik geen giftige stenen of soorten die kunnen splinteren. Je wilt geen killer van een drankje maken! Hou het bij getrommelde edelstenen en laat je informeren door een kenner, bijvoorbeeld een mineraloog of edelsteentherapeut.
 • Kies edelstenen op hun kwaliteit. Elk kristal zou namelijk zijn eigen werking hebben. Hier kom je erachter welke edelsteen bij je past
 • Mixen van stenen mag, maar doe dit als je zeker weet dat ze goed combineren. Creëer geen overload aan verschillende steensoorten.
 • Dek je water tijdens het opladen af, zodat er geen stof of ander vuil bij het water komt.
 • Werk met energetisch schone stenen. Hier lees je over edelstenen opladen en edelstenen reinigen.
 • Gebruik kraanwater of bronwater, geen mineraalwater. Koolzuur kan je stenen beschadigen.

Edelsteenwater Maken met Kristallen Onderzetter

De makkelijkste manier om edelsteenwater te maken is met een edelstenen onderzetter of matje. Je zet de karaf dan simpelweg op een kristallen ondergrond. Volgens kenners wordt de energetische kracht van de steen dan overgebracht op het water.

Hoe ga je te werk?

Je plaatst een glas of karaf gevuld met water op een edelstenen onderzetter. Vervolgens mag het een etmaal tot vierentwintig uur staan. 

onderzetters agaat edelsteenwater

Kristalwater Maken met Edelstenen Waterstaaf

Een Edelsteen Waterstaaf is een glazen buis met daarin een verzameling steensoorten. Je kunt hem vergelijken met een thee-ei, dat je in het water hangt. De kristallen maken indirect contact met het water en je hoeft ook niet te roeren. Sterker nog, dan maak je de staaf waarschijnlijk stuk! In zo’n buisje zitten voorgesorteerde steencombinaties, dus je kunt meteen aan de slag.

Hoe ga je te werk?

Zet je waterstaaf voorzichtig in een gevuld glas of volle karaf. Laat het volgens de instructietijd staan totdat het water is opgeladen. Over het algemeen duurt het 15 tot 30 minuten tot het drinkbaar is. Verwijder de staaf tijdens het inschenken en plaats hem daarna terug.

edelsteen waterfles amethist 2

Opladen met een Edelstenen Waterfles

Om het leven makkelijker te maken, zijn er ook speciale waterflessen verkrijgbaar met een reservoir voor kristallen. Dit compartiment kun je meestal openen, zodat je de kristallen kunt verwisselen of reinigen.

Hoe ga je te werk?

Vul het reservoir met schone steentjes naar keuze en sluit het. Giet water in de fles en laat een halfuur tot een uurtje staan. Je kunt de fles in principe blijven bijvullen. Neemt de kracht van het water af? Maak je stenen dan schoon en laad ze op voor een volgende ronde.

7 chakra trommelstenen set

Mineraalwater Maken met Losse Stenen

Is jouw kristalkennis op peil? Dan kun je Getrommelde Edelstenen kopen en je karaf ermee vullen. Shungiet staat bijvoorbeeld bekend als zeer zuiverend mineraal, net zoals Bergkristal. Werken met losse stenen zou de krachtigste methode zijn, omdat het water en de mineralen hun informatie direct uit kunnen wisselen. 

Hoe ga je te werk?

Plaats de losse stenen voorzichtig in hun houder, bijvoorbeeld door je lege karaf of drinkglas horizontaal te leggen en ze erin te schuiven. Vallende kristallen maken splinters! Vul met water en laat 12 tot 24 uur buiten de koelkast staan. 

Edelsteenwater Maken met een Gouden Driehoek

De Gouden Driehoek is een combinatie van edelstenen die samen een hartstikke harmonieus effect zouden hebben. Liggen Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts in de vorm van een driehoek, dan zouden ze alles in hun midden op kunnen laden met hun speciale energie. Ook water dus!

Hoe ga je te werk?

Leg de stenen neer volgens de richtlijnen van een Gouden Driehoek. Plaats een glas of karaf in het midden van de opstelling, rekening houdend met het verband tussen de inhoud en grootte van je stenen – drie gigantische geodes zijn bijvoorbeeld wat overdreven voor één glaasje. Laat het water een halve tot hele dag opladen.

edelsteen waterfles rozenkwarts

Zo Gebruik je Edelsteenwater

Voor kristalwater geldt hetzelfde als ander energiewerk: je moet zelf edelsteenwater ervaring opdoen om te beslissen hoe veel en hoe vaak je het drinkt. Het kan krachtig spul zijn en bovendien is ieder lijf anders. Hieronder vind je daarom een aantal tips om zelf te experimenteren met opgeladen water. Zo kun je bijhouden wat het met je doet!

 • Start met één glaasje per dag op een vast moment.
 • Begin met water maken van één steensoort
 • Stop na de eerste batch een weekje om te voelen of kristalwater een verschil voor je maakt
 • Verwacht geen wonderen. Beschouw het water als persoonlijke verzorging, net zoals tandenpoetsen.

Meer Spirituele Self Care met Kristallen

Ben je geïnteresseerd in de energie van edelstenen, dan zijn er nog veel meer spirituele verzorgingsrituelen mogelijk. Het kan bijvoorbeeld prettig zijn om met mineralen je Aura Aandacht te geven of te werken met Chakra Stenen. Ook massage gaat goed met kristallen. Gebruik bijvoorbeeld een Guasha steen of Massage Roller om je huid dagelijks te detoxen. Wil je van binnen aan het werk? Dan is Yoni Massage misschien iets voor je.

Wat zijn jouw ervaringen met edelsteenwater?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15585

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

Meld je aan & maak kans op een

waardebon t.w.v. € 50

jumbo edelsteen